کشت گیاهان دارویی در استان اردبیل در حال گسترش است

اردبیل - ایرنا - رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: جهاد دانشگاهی این استان در سال‌های گذشته فعالیت‌های خوبی در بررسی سازگاری بیش از ۱۰۰ گیاه دارویی در پارس‌آباد مغان انجام داد که از میان آنها ۱۱ گیاه سازگاری خوبی با منطقه داشت و این امر سطح زیرکشت آن گیاهان در استان را افزایش داده است.

به گزارش ایرنا ، مهران اوچی اردبیلی روز سه‌شنبه در رویداد "ایده‌شو"  اظهارکرد: با راه‌اندازی مرکز رشد گیاهان دارویی و پذیرش ۲۰ شرکت با ۳۶ ایده فناورانه در استان، در حمایت از پژوهشگران این عرصه گام مهمی برداشته شده است.

او گفت: در حال حاضر نیز راه‌اندازی خط تولید اسانس و عصاره گیاهان دارویی، از برنامه‌های اولویت‌دار این نهاد در راستای توسعه کشت و تولید و فرآوری گیاهان دارویی است.        

اوچی گیاهان دارویی را یکی از پتانسیل‌های استان برای توسعه همه‌جانبه اقتصادی و گردشگری دانست و گفت: جلب مشارکت روستاییان و شبکه‌سازی فعالان این عرصه به توسعه بخش کشت، تولید و فرآوری این گیاهان و همچنین حفظ و صیانت از منابع طبیعی می‌انجامد.

وی افزود: مکانیزه نبودن و انجام بیشتر امور به صورت دستی عامل اصلی هزینه‌های زیاد کشت و تولید گیاهان دارویی است و عدم شناخت بازار، نبود بذر و نهال‌ موردنیاز،  آلودگی محصولات به سموم شیمیایی و عدم توجه به صنایع تبدیلی از مشکلات موجود در این عرصه است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل ادامه داد: تولید بذر و نشاء و اسانس و عصاره گیاهان دارویی که ارزش افزوده‌ بالایی دارد، می‌تواند جایگزین خام فروشی این محصول شود و به درآمدزایی بیشتر کمک کند.

اوچی اردبیلی بر تولید گیاهان ارگانیک تأکید و خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم مناسب استان و سود اقتصاد بالای برخی محصولات کشاورزی باید الگوی کشت منطقه تغییر و به سمت کاشت گیاهان با ارزش افزوده بالا سوق پیدا کند..

وی افزود: قبل از اقدام برای ورود به تولید گیاهان دارویی باید تمام جوانب از زمین و تامین بذر مناسب گرفته تا بازار عرضه و تقاضا و نگهداری و تبدیل آن به مواد دارویی سنجیده شود و با خلاقیت و با غلبه بر تمام کمبودها این کار ادامه یابد تا نتیجه پیش‌بینی شده را برآورده سازد.

تاکنون ۴۳۰ گونه گیاهان دارویی در استان اردبیل شناسایی شده است.

شرایط اقلیمی و آب و هوایی استان اردبیل بویژه اراضی مستعد خلخال، گیوی، مشگین شهر و نمین مناسب برای کشت و پرورش انواع گیاهان دارویی است.

چند سال پیش کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور پس از تصویب در ستاد توسعه گیاهان دارویی کشور در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سامیان اردبیل راه‌اندازی و ۱۲۸ گونه گیاه دارویی اعم از بومی، غیربومی، زراعی و طبیعی از مناطق مختلف در این کلکسیون جمع‌آوری و کشت شد.

گونه‌های کشت شده شامل ۹۰ جنس و ۳۵ تیره شامل خانواده نعناعیان، چتریان و کاسنیان و بیشتر علفی، یک ساله، چند ساله و دائمی بوده و در نظر است در سال آینده انواع گونه‌های درختی و درختچه‌ای نیز به مجموعه کلکسیون گیاهان دارویی اضافه شود.

از عمده‌ترین انواع گیاهان دارویی در استان اردبیل بابونه است که به ارتفاع ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر به صورت خودرو در مزارع، دشت‌ها، باغ‌ها و بیشتر در منطقه جنگلی فندقلو نمین می‌روید.

      

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha