به گزارش ایرنا به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت اما هرگز تسلیم نشد.
اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد، ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما در هشت سال جنگ هم نتوانست مقاومت و پایداری مردم دزفول در هم شکند.
به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی، به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد.
همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.
مدیران و مسئولان شهرستان دزفول به همین مناسبت در پیامهای جداگانهای چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری و روز دزفول را گرامی داشتند و این روز را تجلی مقاومت مردم دزفول دانستند.
دزفول شهدای زیادی در انقلاب، جنگ و دفاع از حرم تقدیم کرد
معاون استاندار و فرماندار ویژه دزفول در پیامی به مناسبت چهارم خرداد روز دزفول گفت: دزفول شهر پاکی است که در آن گیاهان پرثمر میرویند؛ شاخ و برگ میدهند؛ گل میکنند؛ میوه میدهند و به ثمر مینشینند؛ میوههای این درخت تناور که ریشه در قرنها پیشینه و تمدن دارند همچون او پاکِ پاکند.
علی فرهمندپور شهیدان را پاکترین، مخلصترین، بیپرواترین و صادقترین میوههای درخت تناور دزفول دانست و افزود: جانبازان، آزادگان و ایثارگران دزفول یادگاران ارزشمند شهدا هستند.
وی ادامه داد: شهیدان انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی، مدافعان حرم، امنیت و سلامت از شاخصترین فرزندان پاک دزفول بودند که در راه دوست جان دادند.
فرماندار ویژه دزفول بیان کرد: گرامیداشت روز چهارم خرداد به معنای قدردانی و قدرشناسی از یک شهر و جغرافیا نیست بلکه پاسداشت عزت، حریت، پایداری، ایمان و ایثار و روز گرامیداشت مقام و جایگاه دزفول است.
وی چهارم خرداد را روز گرامیداشت مادران، پدران، همسران و خانواده محترم و معزز شهیدان و همه مردم شریف و ولایتمدار دزفول دانست و این روز را به نقش آفرینان و حماسه سازان دزفولی و همه عاشقان و ارادتمندان به این شهر تبریک گفت.
چهارم خرداد عاشورای پایداری است
امام جمعه موقت دزفول نیز در پیامی سوم خرداد را به مثابه تاسوعای دفاع و چهارم خرداد را به منزله عاشورای پایداری دانست و گفت: مبدا هر مقاومت مقدسی کربلا و مقصد آن، عزت و افتخار حسینی و متنعم شدن از خان «یا لیتنی کنت معکم» است.
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه با بیان اینکه آوازه جهان گستر دیار دزفول تنها نشات گرفته از روزهای جهاد و شهادت نیست، افزود: دزفول، مهد اجتهاد و حکمت و فقاهت هم هست؛ فرزانگانی چون خاتم المجتهدین شیخ اعظم انصاری و ابرقهرمان مبارزه با انگلیس خبیث، آیت الله العظمی سید عبدالحسین لاری دزفولی و آیات معظم معزی، نبوی، سبط الشیخ انصاری و شهید عبدالحسین سبحانی و نیز خیل شاعران و شوریدگان عارف پیشه، چون علامه ضیایی و حکیم کاشف دزفولی و جولای دزفولی و سرباز گمنام امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، سر سلسله عرفانی فقیهان و حکیمان ۲ سده اخیر در حوزههای علمیه نجف و قم است.
وی افزود: بر محراب این دیار، اجتهاد و جهاد، حکمت و فقاهت، نمایان و از دیر زمان بر تارک پر طراوت آن، درخشنده است و در آینده به حول الهی جاودان خواهند ماند.
امام جمعه موقت دزفول از آیت الله سیدمجدالدین قاضی دزفولی پیر سالکان مقاومت و علامه مخبر دزفولی عالم مقاومت که مملو از معرفت و تواضع و مردم داری و اخلاص بودند یاد کرد و گفت: گویی پیوسته در دزفول، ۲ رود به موازات هم جاری بوده و خواهد بود؛ یکی رود دز، رود آب و آبادی و دیگری رود عشق و محبت، رود ادب و فرزانگی.
وی افزود: پدران و مادران این دژ دلاورپرور، با دستان سبز خود، ۲ هزار و ۶۰۰ ستاره سرخ را در هشت آسمان دفاع مقدس، جای داده و هزاران جانباز و آزاده را بر تارک تاریخ مقاومت ثبت کرده اند؛ بدین سان، طعم شیرین شهد شهادت و ایثار هنوز هم شور شیرین شهر مقاوم ما است.
حجت الاسلام خسروپناه اظهارداشت: این حلاوت بهشتی، هر از چند گاهی در بازگشت سروی با نشان یا لالهای بیپلاک از باغ مردمی، ظهور میکند؛ این شهد در تقدیم هشت شهید مدافع حرم و در عروج پیشکسوتی از مجاهدان میدان ایثار و سلامت در کام شهر تکرار شد زیرا که مردم قهرمان شهرمان به ویژه نسل بصیر و جوان آن از هر قومیتی، در عین وحدت و اخوت انقلابی، سلوک آن اسطورههای پارسایی را پیشه خود ساختهاند.
وی افزود: اینک به پشتوانه فرهنگ ناب اهل بیت (ع) که عصاره آن شعار «ما میتوانیم» است، فرزندان ممتاز این خاک نخبه خیز و پایتخت مقاومت دزفول تا رتبههای جهانی و کشوری، در ساحت حوزوی و دانشگاهی، ادبی و هنری، نظامی و اجرایی، اقتصادی و ورزشی بالا رفتند و از دامان مردمی نمونه، فاتح قلههای افتخار شدند و بیرق عزت این شهر پایدار را بر افراشته تر ساختند.
امام جمعه موقت دزفول در پایان گفت: یادآوری سپاس و شکرانه مقام معظم رهبری از مردم قهرمان دزفول در دوران دفاع مقدس و سپاس این مسکین و کمترین است از همه خدمتگزاران و مردم شهیدپرور شهرستان دزفول که هر ساله یاد روز دزفول، روز مقاومت و پایداری را در چهارم خرداد زنده نگه میدارند.
عنوان پایتخت مقاومت ایران به حق به دزفول اختصاص یافت
رئیس شورای اسلامی شهر و شهرستان دزفول نیز در پیامی با بیان اینکه مردم دزفول با پایداری خود، این شهرستان را به حق پایتخت مقاومت ایران اسلامی کردند، گفت: چهارم خرداد یادآور رشادت، پایداری، مقاومت و ایستادگی دلیرمردان و شیر زنانی است که به حق نام این شهرستان را به عنوان پایتخت مقاومت ایران اسلامی در همیشه تاریخ ثبت کردند.
سید مصطفی عظیمی فر با تبریک این روز پرافتخار به تمام خانوادههای معظم شهدا، رزمندگان، ایثارگران، جانبازان، آزادگان و آحاد مردم شریف شهرستان دزفول افزود: روز دزفول متعلق به تمام اقوام و طوایف شهرستان اعم از لر، عرب، بختیاری و دزفولی است که با اخوت و برادری و دوشادوش هم، آرمانی جز سربلندی و عزت این سرزمین را نداشتند و به حق، نام پر افتخار پایتخت مقاومت ایران اسلامی را به تمام نقاط این شهرستان اختصاص دادند.
روز دزفول نماد ایستادگی ملت ایران در دفاع مقدس است
فرمانده انتظامی دزفول نیز در پیامی به مناسبت چهارم خرداد روز دزفول با اشاره به بیان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه شخصیت مرحوم آیت الله قاضی در حقیقت احیا کننده خوزستان و حافظ بقا دزفول و خوزستان است. گفت: روز دزفول نماد ایستادگی و مقاومت ملت ایران در هشت سال دفاع مقدس است.
سرهنگ روح اله گراوندی ضمن تبریک فرا رسیدن چهارم خرداد ماه، روز مقاومت و پایداری مردم دزفول افزود: مردم دزفول قهرمان ۲ هزار و ۶۲۰ شهید و حدود پنج هزار جانباز و آزاده تقدیم میهن اسلامی کردند و چهارم خرداد فرصتی برای تبیین این مقاومت و ایستادگی است.
وی با بیان اینکه مردم دزفول و ایران اسلامی با گرامیداشت چهارم خرداد بار دیگر با آرمانهای بلند شهدا تجدید میثاق میکنند، ادامه داد: بزرگداشت چهارم خرداد ادای احترام به مردم شهری است که هشت سال جانانه زیر بمباران موشکی، هوایی و زمینی دشمن بعثی ایستادگی کردند.
چهارم خرداد نماد غرورآفرین مقاومت و ایثار مردم دزفول است
شهردار دزفول نیز به مناسبت گرامیداشت روز ملی مقاومت و پایداری - روز دزفول گفت: چهارم خرداد یادآور رشادتها، ایثار و مقاومت دلیرانه مردم ولایتمدار و شهیدپرور دزفول در دوران هشت سال دفاع مقدس است.
محمدعلی دواییفر با بیان اینکه واژه «مقاومت» بیش از هر چیز برازنده مردم همیشه در صحنه و قهرمان دزفول و نماد غرورآفرین مقاومت و ایثار مردم این شهر است، افزود: طی سالیان اخیر مردم متدین و شریف دزفول همواره و در هر شرایطی وفاداری و حمایت خود را از نظام مقدس جمهوری اسلامی نشان داده و ثابت کردهاند که همیشه مطیع امر رهبری و آماده دفاع از کیان نظام اسلامی هستند.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دوران هشت سال دفاع مقدس، این روز غرورآفرین را به خانوادههای معظم شهدا، جانبازان، آزادگان، ایثارگران و ملت فهیم و مقتدر ایران به ویژه مردم ولایتمدار شهر مقاومت و پایداری دزفول قهرمان تبریک گفت.
چهارم خرداد یادآور حماسه های ملت ایران است
مدیر امور آب منطقه شمال غرب خوزستان نیز به مناسبت چهارم خرداد روز دزفول در پیامی گفت: تاریخ کشورمان سرشار از اوراق طلایی و پر افتخاری است که استقلال، آزادی، مقاومت و پایمردی ملت بزرگمان را گواهی میدهد.
کیسان روئینیان افزود:از میان روزهای خاطره انگیز و سراسر افتخار ایرانیان، «چهارم خرداد» شیرینی دیگری دارد؛ روزی که نماد «مقاومت» و «پایداری» مردمان پاک این خاک، بخصوص مردم فروتن دیار دزفول بوده و نام مردم این خطه بر قامت استوار ایران اسلامی و آسمان این مرز و بوم تا همیشه تاریخ خواهد درخشید.
وی ادامه داد: حماسه چهارم خرداد روز دزفول و روز مقاومت و پایداری یکی از مهمترین رویدادهای جنگ تحمیلی است، چرا که نسل انقلاب و فرزندان انقلاب را نزد آیندگان سربلند میکند و یاد آور میشود که یک وجب از خاک این سرزمین به دشمنان واگذار نشد حتی موشکهای رژیم متجاوز و جنایتکار بعثی اراده مردم این خطه را نیز در دفاع از اسلام، انقلاب و نظام اسلامی نوپایشان نا امید نکرد.
مدیر امور آب منطقه شمال غرب خوزستان فرارسیدن این روز بزرگ را به رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی)، ملت شریف ایران، اهالی خونگرم خوزستان به ویژه خانواده شهدا و ایثارگران و جانبازان و همه بزرگان دزفول همیشه سربلند و سرافراز که بلندای اسمش همچون رودخانه دز زلال و سر زنده بوده تبریک گفت.
علی عبدالهی شاه آبادی بخشدار سردشت و دیگر مسوولان شهرستان دزفول نیز با ارسال پیام هایی به خبرگزاری ایرنا چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری مردم دزفول را گرامی داشتند.
نظر شما