به گزارش ایرنا، زاخارووا در گفت وگویی با کانال سالاویف لایو در سامانه یوتیوب، با بی مورد خواندن عصبانیت واکنش کشورهای غربی به حادثه فرود اضطراری هواپیمای بویینگ در فرودگاه مینسک خاطرنشان کرد که در گذشته مواردی بوده که هواپیماها را مجبور به فرود اضطراری کرده بودند اما غرب هیچ واکنشی به آن نداشته است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه به عنوان مثال به حادثه ای در مورد هواپیمای حامل اوو مورالس رئیس جمهوری سابق بولیوی در سال ۲۰۱۳ اشاره کرد که به درخواست آمریکا در وین فرود اجباری کرد.
وی افزود: ماموران امنیتی پس از فرود هواپیما، در آن به جستجوی ادوارد اسنودن عامل سابق سازمان سیا پرداختند.
زاخارووا به فرود اجباری هواپیمای حامل سناتور روس آندره واویلوف در سال ۲۰۰۴ به عنوان نمونه دیگری از این گونه اقدامات غرب اشاره کرد و گفت: آیا شما هیچ واکنشی از طرف ناتو نسبت به این اقدامات بخاطر دارید؟
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین به ربودن اتباع کشورهای دیگر توسط سازمان های اطلاعاتی امریکا با شواهد جعلی اشاره و خاطرنشان کرد که در غرب این گونه اقدامات به هیچ وجه مورد توجه قرار نمی گیرد اما در مورد بلاروس چنین واکنش عصبانی نشان می دهد.
وی ادامه داد: زیرا فشار بر بلاروس در دستور کار است.
زاخارووا در مورد امکان تحریم روسیه بخاطر حادثه فرود اضطراری هواپیما در بلاروس گفت که روسیه انتظار اعمال تحریمی علیه خود ازسوی اتحادیه اروپا را ندارد اما این اتحادیه بی دلیل و بدون توجه به اینکه رویدادی به روسیه بستگی دارد یا خیر تحریم های جدید اعمال می کند.
روز دوم خرداد (۲۳ مه) به دستور آلکسی لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس یک جنگنده نیروی هوایی بلاروس، هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت رایان ایر را وادار به فرود کرد. این هواپیما با ۱۲۳ مسافر از آتن راهی ویلنیوس، پایتخت لیتوانی بود.
بر اساس گزارش رسانههای بلاروس، لوکاشنکو دستور رهگیری و فرود اجباری هواپیمای مسافربری را بر پایه خبری مبنی بر حمل بمب توسط هواپیمای مسافربری صادر کرده است. ماموران امنیتی در هواپیما بمبی نیافتند اما توانستند پروتاسویچ را دستگیر کنند.
این وبلاگنویس یکی از سرسختترین مخالفان لوکاشنکو بهشمار میرود و در لیتوانی زندگی می کند. نهادهای امنیتی بلاروس او را در فهرست تروریستهای خطرناک قرار دادهاند. هواپیمای بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰ رایان ایر عصر دیروز پس از چند ساعت توقف مینسک را به مقصد لیتوانی ترک کرد.
رهبران اتحادیه اروپا و آمریکا با صدور بیانیههای جداگانهای رفتار دولت بلاروس را محکوم کردند. «اورسولا فون» رئیس کمیسیون اروپا قول داد که این حادثه را بدون عواقب ترک نکند. «هرگونه نقض قوانین حمل و نقل هوایی بین المللی عواقبی را به دنبال دارد. غیرقابل قبول است که هواپیمای رایان ایر که از آتن به ویلنیوس در حال پرواز است، مجبور به فرود در مینسک شود.»
دبیرکل ناتو هم این حادثه را خطرناک خواند و گفت نیاز به تحقیقات بین المللی دارد. وزارت امور خارجه اتریش نیز بر لزوم تحقیقات در این باره صحبت کرد.
شورای اروپا همچنین پیشنهاد کرده است که پرواز هواپیماهای بلاروسی بر فراز کشورهای اروپایی منع شود و شرکت های هواپیمایی اروپایی از پرواز هواپیماهای خود بر فراز بلاروس خودداری کنند.
نظر شما