رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در این جلسه، بیان کرد: میزان استقبال از طرح واکسیناسیون در قم مطلوب نیست و فقط ۴۰ درصد از گروه های هدف در این استان اقدام به زدن واکسن کرده اند.
محمدرضا قدیر خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۴۰ هزار دز واکسن کرونا به گروه های هدف در قم تزریق شده است و این روند تداوم دارد.
وی اظهار داشت: به صورت متوسط در طول هفته حدود ۲ هزار تن با علائم مشکوک به بیماری کرونا به مراکز درمانی استان مراجعه می کنند.
قدیر با اشاره به پیشنهاد برگزاری نماز جمعه در مصلای قدس، اضافه کرد: اقامه نماز جمعه در شهر قم نیازمند بازبینی مجدد مصوبات ملی و اطمینان از رعایت کامل پروتکل های بهداشتی است.
شناسایی ۲۳ هزار بیمار کرونایی در طرح شهید سلیمانی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز ابراز کرد: هزار و ۲۵۱ بیمار قطعی طی یک هفته گذشته در قم شناسایی شده که نسبت به هفته قبل از آن ۵۰۰ تن کمتر بوده است.
سیامک محبی اظهار داشت: کاهش نمونه های مثبت بیماری در قم حاکی از کمتر شدن اپیدمی کووید۱۹ در این استان است.
به گفته وی،طی یک هفته گذشته تعداد نمونه های مثبت کرونا نسبت به یک هفته قبل آن حدود ۱۰ درصد کاهش یافته و با ادامه روند کنونی انتظار می رود قم وارد وضعیت آبی کرونایی شود.
رییس مرکز بهداشت قم اضافه کرد: طی یک هفته گذشته ۳ هزار و ۴۵۹ نفر در قالب طرح شهید سلیمانی مورد رهگیری قرار گرفته اند.
محبی گفت: تعداد کل رهگیری های انجام شده در طرح شهید سلمیانی تاکنون در استان قم ۷۷ هزار و ۲۲ مورد و تعداد تست های سریع ۶۸ هزار و ۹۸۸ مورد بوده است.
وی اظهار کرد: ۲۳ هزار و ۵۹۴ بیمار قطعی در طرح شهید سلیمانی تاکنون در قم شناسایی شده است، همچنین در قالب این طرح ۲۶ هزار اخطار به واحدهای صنفی متخلف صادر و ۳ هزار و ۸۰۴ واحد پلمب شده است.
محبی اظهار کرد: تاکنون ۶۳ هزار دز واکسن کرونا به استان قم تحویل داده شده است و روند واکسینه افراد در گروه های هدف تداوم دارد.
به باور وی، فقط ۴۰ درصد از گروه های هدف در قم تاکنون اقدام به زدن واکسن کرده اند و استان قم در زمینه اقناع سازی مردم با چالش روبه رو است.
رییس مرکز بهداشت قم افزود: در حالی روزانه حدود ۷۰۰ دز واکسن در قم تزریق می شود که در برخی استانها روزانه ۳۴ هزار دز واکسن تزریق می شود و با ادامه این روند استان قم در آینده با مشکل روبه رو می شود.
به باور وی، تاکنون ۵۴ درصد از کل واکسن های تحویل داده شده به قم به افراد تزریق شده و با ادامه این روند سبد و سهم استان قم در سهمیه واکسن کاهش یافته و به سبد استانهای دیگر افزوده می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: ۴ بیمار مبتلا به کرونای هندی در قم شناسایی شده اند و شاهد پراکندگی این نوع از ویروس در استان نیستیم.
وی در ادامه اظهار داشت: امکان برگزاری نماز جماعت در حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران در فضاهای روباز آن وجود دارد و برای فرهنگ سازی در بین متولیان فرهنگی پیشنهاد می شود برگزاری نماز جماعت در این اماکن بصورت زنده از سیمای استانی و ملی پخش شود.
به باور وی، رعایت پروتکل های بهداشتی در قم نسبت به گذشته مطلوب تر شده است و شرایط به سمت مطلوبیت بیشتر در حرکت می باشد.
مصلای قدس آماده برگزاری نماز جمعه
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه قم نیز ابراز کرد: طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، برگزاری نماز جمعه در فضای باز با حضور حداکثر ۱۰۰ نفر منع قانونی ندارد اما در عمل امکان اجرای چنین طرحی در مصلای قدس نیست.
حجت الاسلام علی مهدی زاده ادامه داد: مصلای قدس آمادگی دارد تا نماز جمعه این شهر را با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در فضای مسقف مصلا برگزار کند.
فرماندار قم نیز در ادامه با اشاره به روند اجرای طرح شهید سلیمانی گفت: قرنطینه خانگی افراد مبتلا، تامین تجیهزات واکسیناسیون کرونا و فرهنگ سازی برای جلوگیری از عادی انگاری کرونا در قالب این طرح در حال اجراست.
مرتضی حیدری یادآور شد: روند واکسیناسیون کرونا در قم کمتر از حد انتظار است و در این شرایط از نهادهای فرهنگی انتظار اقدامات بیشتری برای سوق دادن گروه های هدف به این طرح ملی است.
بایدهای تبلیغات انتخاباتی در قم
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم نیز ابراز داشت: انعکاس تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری، افزایش مشارکت و رعایت شیوه نامه بهداشتی اولویت های استان در زمینه انتخابات پیش رو است.
بیژن سلیمانپور یادآور شد: طبق مصوبات وزارت کشور و ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا، هرگونه تجمع، مراسم سخنرانی و مناظره در مکان های سربسته در کشور و از جمله استان قم ممنوع است.
وی اظهار داشت: برگزاری سخنرانی و تجمعات انتخاباتی در فضاهای باز صرفا با رعایت شیوه نامه های بهداشتی مانند فاصله گذاری اجتماعی یک نفر در هشت متر مربع، استفاده از ۳۰ درصد ظرفیت مکان روباز، زدن ماسک، جلوگیری از تجمع قبل و بعد از مراسم و حداکثر ۲ ساعت زمان برگزاری برنامه ها مجاز است.
سلیمانپور تاکید کرد: دستگاه های اجرایی استان باید ظرفیت های اماکن روباز خود را بصورت مساوی و عادلانه در اختیار نامزدها قرار دهند.
وی ادامه داد: تجمع در فضاهای بسته جز تجمعات هم اندیشی و همفکری با حداکثر ۳۰ تن مغایرت قانونی ندارد و راه اندازی مراسم استقبال از نامزدها و راهپیمایی انتخاباتی مطلقا ممنوع می باشد.
به گفته وی، بخاطر شرایط کرونایی تعداد شعب رای در قم با افزایش ۱۰ درصدی به ۸۵۰ شعبه افزایش یافته است و رعایت شیوه نامه های بهداشتی در این شعب از طریق خط کشی تعیین می شود.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، نخستین میان دوره ای انتخابات دور یازدهم مجلس شورای اسلامی و دومین میان دورهای انتخابات مجلس پنجم خبرگان رهبری ۲۸ خردادماه برگزار میشود.
استان قم که از ۱۸ فروردینماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشتماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما