هرموند آراطونیان جمعه در گفتوگو با ایرنا افزود: انتخابات عرصه مشارکت ملت در تعیین سرنوشت کشور است و حضور در انتخابات فرصتی قانونی برای ارامنه محسوب می شود تا بتوانند همگام با دیگر هموطنان خود در ساختن آیندهای بهتر برای کشور سهیم باشند.
وی تصریح کرد: با نگاهی به میزان مشارکت در ادوار مختلف انتخابات مجلس و ریاست جمهوری ایران به نقش پررنگ ارامنه در این عرصه پی خواهیم برد؛ همواره شاهد مشارکت حداکثری و حضور پرشور ارامنه در پای صندوق های رأی بوده ایم.
انتخابات، سازوکاری برای تحقق آرمانهای مردم
رییس هیات نمایندگان کلیسای ارامنه شیراز با بیان اینکه انتخابات ایران همواره با اقبال گسترده ارامنه همراه میشود، اظهارداشت: ارامنه ایران حق کامل مشارکت در روند انتخابات را دارند و قانون برای حضور در انتخابات، تفاوتی در حقوق و مسئولیت های ارامنه نسبت به دیگر هموطنان قائل نشده است.
وی افزود: ما حضور در انتخابات را به مثابه یک روش ارزشمند برای تحقق آرمان های مردم و نمادی از مسئولیت پذیری اجتماعی می دانیم و بی تفاوتی به انتخابات را بی توجهی به آینده و عدم مسئولیت پذیری قلمداد می کنیم.
آراطونیان گفت: علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، ارامنه در انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی نیز، کاندیداهای خاص خود را دارند و صندوق هایی نیز در اختیار آنها قرار می گیرد تا از این طریق نماینده این جامعه مشخص شود.
شرکت نکردن در انتخابات یعنی آب به آسیاب دشمن ریختن
رییس هیات نمایندگان کلیسای ارامنه شیراز در ادامه بر ضرورت حضور گسترده مردم در انتخابات ۱۴۰۰ تأکید کرد و گفت: هر چند شمار زیادی از هموطنان در حال حاضر به دلیل مشکلات اقتصادی کشور از نظر وضعیت معیشتی در تنگنا قرار دارند و برای حضور در انتخابات نیازمند تقویت امید هستند اما مردم بایستی این موضوع را مورد توجه قرار دهند که با شرکت نکردن در انتخابات و شانه خالی کردن از این مسئولیت کاری پیش نمی رود و نتیجه مطلوبی عاید کشورمان نمی شود.
وی اظهارداشت: شرکت نکردن در انتخابات آب به آسیاب دشمن ریختن است و بی توجهی به این امر مهم در نهایت به ضرر خودمان تمام می شود؛ می توان گفت مردم با حضور در عرصه انتخابات در واقع سرنوشت خودشان را رقم می زنند.
آراطونیان با اشاره به مسائل و مشکلات فراروی کشور از جمله تحریمها و شیوع کرونا، یادآور شد: تمام مسئولان کشور در حد توان خود کار کرده اند و زحمات بسیار زیادی کشیده اند و حضور مردم در پای صندوق های رأی نقش بسزایی در پشتگرمی آنها دارد.
انتظار ارامنه از کاندیداهای انتخابات
رییس هیات نمایندگان کلیسای ارامنه شیراز در پاسخ به پرسشی درباره مهمترین انتظار ارامنه از کاندیداهای ریاست جمهوری و شورای شهر گفت: انتظارات ارامنه از دولت منتخب تفاوتی با خواسته ها و انتظارات دیگر هموطنان ندارد و ما نیز مانند سایر مردم خواستار برطرف شدن مشکلات کشور در ابعاد مختلف هستیم و امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید شاهد رفع معضلات اقتصادی و معیشتی مردم باشیم.
آراطونیان با اعتقاد به اینکه کلیسای ارامنه شیراز نیاز به بازسازی دارد، تصریح کرد: کلیسای «مریم مقدس» که در گذر تاریخی سنگ سیاه و در بافت تاریخی شیراز قرار دارد، در حال حاضر نیازمند مرمت و بازسازی است. بازسازی این کلیسا بزرگترین دغدغه ارامنه شیراز در شرایط کنونی محسوب می شود.
وی ادامه داد: ارمنیهای مقیم شیراز تاکنون هزینه های زیادی بابت برطرف شدن مشکلات این کلیسا متحمل شده اند اما نیاز است که تدابیر اساسی برای حل این مشکل اتخاذ شود.
وی در درخواستی از مسئولان گفت: بارها مشکلات مان در خصوص بازسازی این کلیسا را به گوش مسئولین رسانده ایم و امیدواریم که در دوره ششم فعالیت شورای شهر شاهد رسیدگی بیشتر به مشکلات این کلیسا باشیم.
لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی
آراطونیان در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری یک انتخابات سالم و پرشور، بر لزوم تمهیدات لازم برای برگزاری این رویداد در شرایط کرونا تأکید کرد و اظهار داشت: انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر از رویدادهای مهم سیاسی کشورمان محسوب می شود که باید در زمان مقرر برگزار شود.
وی گفت: از آنجا که انتخابات ۱۴۰۰ در شرایط شیوع کرونا برگزار می شود، از تمام ارامنه مقیم شیراز خواهشمندم برای حضور در پای صندوق های رأی به تصمیمات ستاد مقابله با کرونا احترام بگذارند و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند.
امانتداری رأی مردم مهمترین وظیفه مجریان انتخابات
رییس هیات نمایندگان کلیسای ارامنه شیراز ، قانونمداری و امانتداری را از وظایف مجریان انتخابات برشمرد و گفت: حفظ سلامت و امنیت انتخابات مهمترین وظیفه دست اندرکاران و مجریان انتخابات است.
وی تاکید کرد: رأی مردم امانت است و مجریان انتخابات باید در حفظ این امانت کوشا باشند؛ البته همیشه شاهد رعایت مر قانون و دقت نظر کافی مجریان انتخابات بوده ایم و امیدواریم این امر مهم در انتخابات ۱۴۰۰ نیز تحقق پیدا کند و شرایط لازم برای انتخاباتی امن و سالم از سوی عوامل برگزاری انتخابات به نحو مطلوبی فراهم شود.
انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر، روستا و عشایر همزمان با سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، دومین میان دورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و نخستین میاندورهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ برگزار میشود.
نظر شما