به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از وال استریت ژورنال، واکسن کروناوک توسط شرکت سینواک تولید شده و به عنوان دومین واکسن چینی به دنبال اخذ تاییدیه سازمان جهانی بهداشت برای تزریق عمومی در جهان است.
واکسنهای چینی در مقایسه با رقبای اروپایی و آمریکایی سطح محافظتی پایینتری ایجاد میکنند.
اما اخذ تاییدیه سازمان جهانی بهداشت، امکان توزیع جهانی واکسن را فراهم کرده و راه را برای همکاری با کواکس به منظور تامین واکسن مورد نیاز کشورهای در حال توسعه هموار میکند.
البته سینواک تاکنون اعلام نکرده در صورت تایید واکسن آن توسط سازمان بهداشت جهانی، توانایی تامین چه میزان از واکسن مورد نیاز کوواکس را دارد.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
انگلیس اولین کشور اروپایی بود که واکسیناسیون را آغاز کرد و آن را سریعتر از سایر کشوها پیش برد. اما اکنون دچار چالش شیوع گونههای مختلف ویروس کرونا شده است. بر اساس برنامههای دولت انگلیس قرار است محدودیتهای باقیمانده در خصوص کووید ۱۹ تا روز ۲۱ ژوین به طور کامل برداشته شوند.
نظر شما