به گزارش روز پنج شنبه ایرنا به نقل از نشریه ال پائیس، بر اساس حکم صادر شده که اقدامی در جهت مبارزه با تغییرات اقلیمی محسوب میشود، این شرکت نفتی میبایست تا سال ۲۰۳۰ تولید گاز کربندیاکسید (CO۲) را نسبت به سال ۲۰۱۹ به میزان ۴۵ درصد کاهش دهد.
به نوشته ال پائیس این غول بریتانیایی- هلندی که یکی از مهمترین شرکتهای نفتی و گازی جهان است در صورت تخطی از حکم صادر شده، با اقدامات قانونی مواجه خواهد شد.
این حکم که به دنبال شکایت شماری از سازمانهای مردم نهاد برای نخستین بار علیه یک شرکت بزرگ نفتی مطرح شده، میتواند در آینده به نمونهای برای طرح دعاوی جهانی و مجاب کردن سایر غولهای نفتی از جمله اِکسون و شِورون برای کاهش انتشار گاز کربن دی اکسید باشد.
وکلای شل بلافاصله اعلام کردند که رای دادگاه را نمی پذیرند و درخواست تجدید نظر خواهند کرد. البته این شرکت اعلام کرد که فشار به سرمایه گذاران برای فاصله گرفتن از سوخت های فسیلی و افزایش سرمایه گذاری در زمینه انرژی های تجدیدپذیر را افزایش خواهد داد.
اوایل سال جاری میلادی شرکت شل از برنامه ای بلند مدت برای مبارزه با تغییرات اقلیمی از جمله کاهش شش درصدی تولید گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۳۰ و کاهش ۴۵ درصدی تا سال ۲۰۳۵ خبر داد.
لاریسا آلوین قاضی دادگاه با تاکید بر اینکه علاوه بر دولتها، بخشهای خصوصی نیز در راستای تحقق اهداف توافق اقلیمی پاریس سهیم هستند، گفت: حتی اگر دولتها اقدامی نکنند، شرکتها مسئولیت احترام به حقوق بشر را بر عهده دارند و شِل باید سهم خود برای مهار تهدید تغییرات اقلیمی را انجام دهد.
اتحادیه اروپا در نظر دارد تا سال ۲۰۵۰میلادی انتشار گازهای گلخانه ای را به صفر برساند که این به معنی کنار گذاشتن زغال سنگ، نفت و گاز، تغییر سریع در سامانه های تولید انرژی (اصطلاحا انرژی سبز)، تولید وسایل نقلیه بدون انتشار گازهای گلخانه ای و بازسازی میلیون ها خانه است. اقداماتی که مستلزم هزینه کرد و سرمایه گذاری میلیاردها یورو است.
نظر شما