به گزارش روز شنبه روزنامه دیلی میل، این پروژه که به SinProPack معروف است با هدف کاهش انتشار دی اکسید کربن تا حدود ۲۱۰ کیلو تن و کاهش تولید ۱۰ کیلو تن ظروف یک بار مصرف و پلاستیکی بسته بندی مواد غذایی با هشت کیلو تن کاغذ مبتنی بر الیاف چمن برای بسته بندی توسط محققان دانشگاه آرهوس انجام می شود.
طبق اعلام دانشگاه آرهوس دانمارک، هر ساله بیش از ۱۰ هزار تن ظروف یک بار مصرف بسته بندی مواد غذایی برای ارسال غذاهای دور بر در دانمارک استفاده می شود. فراوانی زیست توده سبز در دانمارک، به همراه علاقه زیاد به پالایش زیستی ، این پروژه را مورد توجه زیاد مشاغل و دولت قرار داده است.
آن کریستین استین کجار هاستروپ مدیر مرکز موسسه فناوری دانمارک گفت: ظرف یک بار مصرف بسته بندی ساخته شده از چمن، مزایای زیست محیطی زیادی به همراه دارد. این ظروف بسته بندی ۱۰۰ درصد زیست تجزیه پذیر خواهند بود، بنابراین اگر کسی به طور تصادفی ظرف بسته بندی خود را در طبیعت بیندازد به طور طبیعی تجزیه می شود.
علاوه بر چمن، در این پروژه شبدر نیز به عنوان منابع الیافی مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ شبدر نیز به عنوان زیست توده اولیه برای پالایشگاه های زیستی آتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
همچنین در این پروژه زیست توده ناشی از خاک پیت نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ با این حال محققان افزودند که زیست توده ناشی از خاک پیت فیبر بیشتر و پروتئین کمتری دارد.
مورتن امبی-جنسن از گروه مهندسی بیولوژیک و مهندسی شیمی دانشگاه آرهوس هم گفت:پس از برداشت چمن و استخراج پروتئین آن برای خوراک دام می توانیم فیبرهای چمن را برای تولید سلولز، تصفیه کرده و به حالت خمیری درآوریم. سپس از این خمیر ظروف بسته بندی مواد غذایی تولید کنیم.
امبی-جنسن ادامه داد: به این ترتیب، می توان از جریان جانبی تولید پروتئین استفاده کرده و به آن بها دهیم. این یک روش عالی برای ایجاد ارزش افزوده برای پالایش زیستی است، چرا که از تمامی فیبرهای چمن لزوماً نمی توان به عنوان خوراک دام استفاده کرد.
فیبر تقریباً ۷۰ درصد از آنچه را که پس از استخراج پروتئین در پالایشگاه های زیستی باقی می مانند، تشکیل می دهد. تاکنون این پروژه از سازمان حفاظت از محیط زیست دانمارک تحت برنامه «توسعه و تظاهرات سبز» (GUDP)، ۴۴۰ هزار یورو بودجه دریافت کرده است. انتظار می رود این پروژه در اوت ۲۰۲۳ تکمیل شود.
این پروژه در زمانی انجام می شود که سطح دی اکسید کربن در جهان حتی با در نظر گرفتن تاثیر همه گیری کووید-۱۹، در حال افزایش است. سطوح دی اکسید کربن در سال ۲۰۲۰، به ۲.۶ قسمت در میلیون افزایش یافت، که یکی از بالاترین میزان ثبت شده از زمان آغاز ردیابی این گاز در بیش از ۶۰ سال گذشته است. از سال ۲۰۰۰ میلادی، میزان دی اکسید کربن اتمسفر حدود ۱۲ درصد و متان جوی شش درصد افزایش یافته است.
نظر شما