در سالهای اول انقلاب، نرخ رشد جمعیت کشور حدود سه درصد بود؛ به این معنا که جمعیت سالانه حدود سه درصد نسبت به سال قبل افزایش مییافت، اما از اواخر دهه ۶۰ از این درصد کاسته شد و این رقم در ابتدای ورود به دهه ۸۰ به حدود ۱.۵ درصد رسید و در سال ۱۳۹۸ رشد جمعیت کشور برای اولین بار به کمتر از یک درصد کاهش یافت.
علی صادقی تبار مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این خصوص اظهار داشت: برنامه ریزی و اقدامات لازم با شتاب مناسب باید برای تغییر آهنگ رشد در کشور اتخاذ شود.
وی بر رفع موانع کاهش جمعیت در کشور تاکید کرد و ادامه داد: جمعیت ۱۵ تا ۲۰ درصدی نابارور در کشور که در سطح دنیا هم تقریبا همین مقدار است، تمایل به فرزندآوری دارند. به عبارتی داشتن فرزند برای همه این زوجین یک آرزو است که با پیشرفت علمی در این زمینه دست یافتی است، اما باید حمایت های مالی از این افراد انجام گیرد.
خدمات اتاق عمل برای درمان ناباروری، تحت پوشش سازمانهای بیمهای قرار گیرد
مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، مهمترین هزینه های درمان ناباروری را شامل سه قسمت هزینه تشخیص و پاراکلینیک، دارویی و خدمات اتاق عمل اعلام کرد و گفت: تمام سازمان های بیمه باید این هزینه را تحت پوشش قرار دهند.
صادقی تبار افزود: بیمه نیروهای مسلح این هزینه را تحت پوشش خود قرار داده است و امیدوارم با قانون بودجه سال ۱۴۰۰ همه بیمه ها این هزینه ها را تحت پوشش خود قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه خدمات اتاق عمل شامل جنین شناسی، فعالیت های پانکچر و انتقال جنین است که بخش مهمی از درمان ناباروری است، افزود: این بخش، هزینه های قابل توجهی از درمان ناباروری را به خود اختصاص می دهد و حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد هزینه های سیکل درمان ناباروری به این بخش تعلق دارد.
مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا گفت: بیمه ها بخش عمده ای از هزینه های دارو را مورد حمایت قرار می دهند به عبارتی این بخش از درمان ناباروری تحت پوشش سازمان های بیمه گر است. بخشی از هزینه های تشخیصی و پاراکلینیک هم تحت پوشش سازمان های بیمه گر هستند.
پذیرش روزانه حدود ۵۰ زوج نابارور جدید
صادقی تبار ادامه داد: در حال حاضر روزانه حدود ۵۰ زوج نابارور جدید در این مرکز پذیرش می شوند تا درمان های لازم به این افراد ارایه شود.
وی متوسط ظرفیت روزانه مرکز درمان ناباروری ابن سینا را بین ۵۰ تا ۷۰ زوج جدید نابارور اعلام کرد و گفت: ما می توانیم این تعداد افراد را پذیرش کنیم و خدمات درمان ناباروری را به آنان ارایه داده و همچنین آمادگی داریم که ظرفیت مجموعه را تا حد مقدور، متناسب با نیاز مراجعان افزایش دهیم.
مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا گفت: ادامه داد: مراکز مختلف ناباروری از جمله ابن سینا در تلاش هستند تا خدمات ناباروری را به نحو مطلوب در اختیار زوج ها قرار دهند.
وی اظهار داشت: هدف ما از برگزاری این برنامه ها، پرداختن به موضوع چالش ها و موانع رشد جمعیت و بررسی کارشناسانه در این زمینه است تا گام هایی در اصلاح آنها برداشته شود.
صادقی تبار اظهار امیدواری کرد که با تدابیر سیاست گذاران و مشارکت رسانه ها و حمایت سازمان های بیمه، این نوید به زوج های نابارور داده شود که می توانند خدمات این حوزه را در قالب پوشش بیمه ای دریافت کنند.
وی بیان داشت: اگر خانواده هایی که از داشتن فرزند محروم هستند و تمایل زیادی به داشتن فرزند دارند به هدف خود برسند، هم این زوج های جوان به یکی از مهمترین خواسته های زندگی خود دست یافته اند و هم جامعه به هدف متعالی خود نزدیک می شود.
نظر شما