علی قربانی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از زمان تاسیس دهیاری ها از سال ۱۳۸۲ تاکنون ۳۷ هزار و ۹۱۹ دهیاری از سوی وزارت کشور مجوز تاسیس دریافت کردهاند که حدود ۹۵ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش خدمات دهیاریها قرار گرفته اند.
وی ادامه داد :همچنین با موافقت وزیر کشور در کلیه روستاهای بالای ۲۰ خانوار نیز مجوز تاسیس دهیاری ها صادر خواهد شد که براین اساس صد درصد جمعیت روستایی کشور میتوانند از خدمات نهاد دهیاری بهرهمند شوند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای گفت: همچنین با اصلاح آیین نامه اجرایی شورا ها در سال ۱۳۹۸ هم دستورالعمل درجه بندی دهیاری ها بر اساس شاخصهای جمعیت، وسعت و درآمد، مرکزیت دهستان یا بخش و دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا از درجه یک تا شش برای اصلاح به استانداریها ابلاغ شده است.
وی اعلام کرد: درجه بندی دهیاری ها در سال جاری از طریق سامانه درجه بندی دهیاری ها انجام خواهد شد.
قربانی گفت: از ابتدای تشکیل نهاد دهیاری تاکنون ۳۳ هزار و ۵۹۶ دهیاری درجه بندی شدهاند که از این تعداد ۱۷ هزار و ۳۶۸ دهیاری در دولتهای یازدهم و دوازدهم درجه بندی شده اند.
به گزارش ایرنا، دنبال صدور مجوز فعالیت نهاد دهیاری با انتصاب دهیار، این نهاد توسط شورای اسلامی روستا به صورت قانونی آغاز به کار میکند و به جمعیت روستایی زیر پوشش، خدمات ارائه میدهد.در صورتی که روستایی واجد شرایط جمعیتی برای تاسیس مجوز دهیاری باشد، شورای اسلامی روستا باید به نمایندگی از اهالی روستا برای این امر اعلام آمادگی کند. دهیاریها نقش موثری در هماهنگی دستگاههای اجرایی و پیگیری امور آنها و تسهیل فرآیند انجام امور در سطح محلی دارند.
نظر شما