دکتر ابراهیم قادری روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت ۱۵۰ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در استان، اظهار داشت: از این تعداد ۳۷ مرکز شهری، ۷۱ مرکز روستایی و ۴۲ مرکز شهری مستقر است.
وی با بیان اینکه ۷۱ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی برای خدمات رسانی به جمعیت ساکن در روستاهای این استان فعال است، افزود: در این مراکز علاوه بر استقرار پزشک و ماما، داروخانه، آزمایشگاه و بهداشت خانواده نیز ایجاد شده است هر چند در برخی از شهرستانهای استان با کمبود پزشک مواجه هستیم.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: این خانههای بهداشت ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی را پوشش داده و هر کدام از آنها به مردم چند روستای اطراف خدمات ارائه می دهند.
دکتر قادری یادآور شد: مراکز شهری و روستایی مجهز به آزمایشگاه، داروخانه، پزشک عمومی و ماما هستند و عمده نیازهای بهداشتی و درمانی مردم در این مراکز رفع خواهد شد، ضمن اینکه در صورت نیاز به خدمات تخصصی تر مراجعین به پزشک متخصص ارجاع داده می شوند.
وی با بیان اینکه فعالیت مراکز بهداشتی روستایی در همه مراکز استان ۲۴ ساعته نیست، ادامه داد: در شهرستانهای بیجار، کامیاران، دیواندره و قروه خدمات در این مراکز به صورت ۲۴ ساعته ارائه میشود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، زمان و میزان فعالیت این مراکز را ۴۴ ساعت در هفته اعلام کرد و گفت: سطح اول خدمات ما خانه بهداشت است و مردم با مراجعه به این مراکز تحت بررسی بهورزهای مستقر قرار میگیرند و اقدامات اولیه برای آنان انجام میشود البته هفته ای یک روز پزشک در خانه بهداشت روستاها مستقر است که در صورت نیاز مردم می توانند برای ویزیت مراجعه کنند.
قادری تاکید کرد: اکنون به ازای هر ۱۲ هزار نفر یک مرکز بهداشتی و درمانی در استان فعالیت میکند که جوابگوی میزان نیاز استان است.
استان کردستان یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.
نظر شما