احراز نشدن صلاحیت بسیاری از داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری وابسته به جناحهای مختلف اگرچه ناباورانه بود، اما می تواند تیر خلاصی به سیاستزدگی در کشور و گامی بسوی تمرکز بر اقتصاد و توسعه تولید ملی باشد.
سیاستزدگی در کشور بزرگترین مشکل جناحبندیهای کنونی است که در خارج از موضوع سیاست و بهخصوص از نظر رویکرد اقتصادی تفاوت چندانی با هم ندارند.
بر خلاف احزاب در کشورهای غربی که وجه متمایز کننده آنها رویکردها و برنامه های اقتصادی آنها است، جناح های سیاسی ما متأسفانه از نظر اقتصادی وجه تمایز چشمگیری ندارند و به طور کلی می توان گفت اساساً فاقد برنامه مشخص اقتصاد کلان هستند.
مثلاً جناح اصلاح طلب و جناح راست در موضوعاتی نظیر آزادی های اجتماعی و دسترسی به شبکه های اجتماعی تفاوت های اندکی دارند. اما در اینکه چه برنامه ای برای ایجاد تحول اقتصادی در کشور و تقویت رشد اقتصادی خانوارها دارند، هیچ وجه تمایزی ندارند و اساساً هر دو فاقد برنامه های مشخص هستند.
مثلاً در میان نامزدهای رد صلاحیت شده کاملاً تفاوت های چشمگیری بین آقایان تاجزاده و ضرغامی در مسائل سیاسی وجود دارد اما واقعاً چه تفاوتی بین آن دو در برنامه های اقتصادی سراغ دارید.
کلاه خودمان را قاضی کنیم. ما از سیاستزدگی خیری نبرده ایم، اما از عدم توجه به برنامه ریزی های اقتصادی کلان زیان های بزرگی کرده ایم. آیا واقعاً مساله مبتلا به مردم ایران سیاسی است؟ یا مسئله اصلیشان بیکاری و عدم رشد تولید و اشتغال زایی برای جوانان متخصص و تحصیلکرده ما است؟ اگر دومی است که دومی است، رهبر انقلاب خود مدافع سرسخت رونق تولید و رفع موانع آن است. در سخنان اخیر ایشان نیز در اولویت قرار داشتن حل مشکلات اقتصادی مورد تاکید قرار گرفته است.
این شعار که تا سیاست درست نشود اقتصاد درست نمی شود کاملاً غلط است و شاهد آن حکومت کمونیستی چین و پیشرفت اقتصادی مبهوت کننده آن است.
باید کمی به سیاستزدگی خاتمه دهیم و روی رفع موانع تولید و ایجاد جهش اقتصادی متمرکز شویم. برای رسیدن به این هدف بزرگ کشور ما همه چیز از جمله جوانان تحصیلکرده، منابع طبیعی سرشار و هوش و استعدادهای مثال زدنی دارد و تنها فاقد مدیریت اقتصادی است.
راه توسعه اقتصادی ایران از مسیر تغییر قانون اساسی، حذف نظارت استصوابی و گفتوگوی تمدن ها و... نمی گذرد. راه آن تمرکز مدیریت کلان کشور بر اقتصاد و تولید با پشتیبانی همه جناح های سیاسی است. وقتی جهت گیری اقتصادی و تمرکز بر تولید درست شد خود به خود بسیاری از آرمان های سیاسی نیز درست خواهد شد.
بیایید برای یک دوره هم که شده اختلافات سیاسی را کنار بگذاریم و به رئیس جمهور آینده یاری رسانیم تا بتواند مسیر اقتصاد را درست کند و پویایی اقتصادی را نهادینه نماید. با این امید همه با هم به پای صندوق های رأی برویم و مانند شرکت در تشییع حیرتآور سردار سلیمانی نشان دهیم که می توانیم با وجود اختلافات سیاسی گسترده برای پیشرفت اقتصادی کشور متحد در صحنه حاضر شویم.
دکتر علی تابش فعال اقتصادی بخش خصوصی
نظر شما