فرهاد قلی نژاد روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بار دیگر نقص فنی و فرسودگی خطوط لوله باعث ایجاد آلودگی شدید اکوسیستم خلیج فارس شد که در این زمینه تیمهای جمعآوری و پاکسازی این آلودگی از سوی شرکت نفت فلات قاره و اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اقدام لازم را با نظارت محیط زیست آغاز کردند.
وی بیان کرد: تخلیه مواد نفتی ناشی از سکوها و کشتیها موجب خسارتهای فراوان در دریا میشود و بر جمعیت آبزیان، اکوسیستم دریایی و در نهایت تنوع زیستی دریا اثرات مخربی دارد زیرا نفت در دریا میماند و در نهایت به لایههای مختلف اکوسیستم ورود میکند.
قلی نژاد ادامه داد: در این زمینه از شرکتهای نفتی منطقه مستقر در دریا انتظار است با تعویض خطوط لوله فرسوده از این گونه اتفاقات جلوگیری کنند و اقدامات پیشگیرانه را در اولویت کار آنها قرار گیرد.
وی یادآور شد: خلیج فارس یک اکوسیستم غنی و ارزشمند است که بخشی از فواید آن میدانهای نفتی و تولید نفت است ولی ارزش این اکوسیستم به مراتب فراتر از ارزش نفتی موجود منطقه است.
قلی نژاد اظهار داشت: باید طبق قوانین کشور و کنوانسیونهای بین المللی که ایران در آن عضو است و تعهداتی را برای کشورهای عضو تعیین کرده برای جلوگیری از آلودگیهای خلیج فارس همه با هم تلاش کنند تا آلودگیهای این چنینی در خلیج فارس به حداقل برسد.
نشت نفت از یکی از سکوهای نفتی از روز گذشته موجب ایجاد آلودگی نفتی در خلیج فارس و اطراف جزیره خارگ شدهاست.
نظر شما