ناصر کریمیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سامانه رصد آسیبهای اجتماعی کشور یکی از طرحهای کم نظیری است که به همت دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور و با هدف سنجش وضعیت آسیبهای اجتماعی و تعیین کنندههای آنها اجرا می شود.
وی با بیان اینکه این طرح سال ۱۳۹۶ برای نخستین بار در استان اجرا شد گفت: امسال چهارمین سال اجرای طرح بوده و در قالب آن شیوع برخی از آسیبهای اجتماعی مانند همسرآزاری، روابط برون ازدواجی، روابط پیش ازدواجی، فساد، اعتیاد و تعیین کنندههای آنها شامل سلامت روانی، رضایت زناشویی، تکانشگری، اعتماد به نفس، حمایت خانوادگی، رفتار ضداجتماعی و مصرف مواد رصد میشود.
معاون امور پیشگیری بهزیستی کردستان افزود: در استان کردستان علاوه بر مرکز استان، یک شهرستان کم آسیب و یک شهرستان پرآسیب به صورت تصادفی انتخاب و از هر کدام از این سه شهر، سه روستا نیز با پراکندگی جغرافیایی درنظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: روش نمونه گیری این پیمایش درهر شهرستان به صورت سهمیهای و متناسب با حجم بر اساس ترکیب سنی و جنسی انجام شده است و رده سنی مورد مطالعه هم ۱۵ تا ۶۰ سال تعیین شده است.
کریمیان اظهار داشت: در سال ۱۳۹۹ این پیمایش با توزیع پرسشنامه در بین ساکنان شهرهای هدف، با تعداد بیش از ۱۲ نفر پرسشگر و استفاده از ظرفیت تعاملات بین بخشی و برون دستگاهی و رایزنی و مشورت با صاحبنظران و اساتید حوزه علوم اجتماعی و روانشناختی اجرا شد.
وی اضافه کرد: خروجی این پیمایش مبنای مهمی در اجرای طرحها و برنامههایی در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در استان خواهد شد چرا که پژوهش محوری گام درست و اصولی در این زمینه به شمار میرود.
۱۱۰ هزار نفر از جمعیت یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری کردستان زیر پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند که معادل هفت درصد جمعیت استان است.
نظر شما