به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری « رویترز » بیمارستان ها در منطقه مرزی بین میانمار و هند با خطر فروپاشی سیستم بهداشت و درمان بدلیل افزایش بیماران بسیار بدحالِ مبتلا به ویروس کرونا رو برو شده اند.
بر پایه این گزارش، پویش « ضد کرونا » در کنار دیگر بخش های سیستم بهداشت میانمار پس از به قدرت رسیدن نظامیان در ماه فوریه فرو ریخت .
خدمات در بیمارستان های دولتی پس از اینکه پزشکان و پرستاران به اعتصاب های « جنبش نافرمانی مدنی » پیوستند متوقف شد.
در این میان ۱۵۰ نفر از کارکنان بخش بهداشت دستگیر شدند و صدها پزشک و پرستار به جرم تحریک افکار عمومی تحت تعقیب هستند.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در جریان کودتا ۱۳ پزشک نیز کشته شدند. به گفته « استفان پل جاست » نماینده سازمان جهانی بهداشت در میانمار داده ها نشان می دهند ۱۷۹ حمله به کارکنان، وسایل حمل و نقل و امکانات بخش بهداشت در جریان کودتا انجام شده است.
به گفته یکی از کارکنان در « مرکز قرنطینه کووید ۱۹ » در یانگوم، تمامی کارشناسان و متخصصان به « جنبش نافرمانی مدنی » پیوستند.
وی افزود به دلیل نداشتن کارمند و کارشناس در مراکز انجامِ آزمایشِ شناسایی ویروس کرونا، دیگر بیماری به این مراکز مراجعه نمی کند.
پیش از کودتای ماه فوریه در میانمار روزانه بیش از ۱۷ هزار تست شناسایی انجام می شد که به هزار و ۲۰۰ تست در روز کاهش یافته است.
میانمار تاکنون بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ مرگ ناشی از ویروس کرونا از میان ۱۴۰ هزار مورد ابتلا به این ویروس را ثبت کرده است .
شماری از کارشناسان در باره درستی آمار افراد فوت شده در میانمار ابراز تردید می کنند.
اکنون سیستم بهداشتِ و درمان میانمار از شیوع نوع جدید ویروس جهش یافته کرونا از کشورهای همسایه ابراز نگرانی کرده است .
در پایان این گزارش آمده است اکنون در میانمار موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا بسیار کم شناسایی می شوند ولی از میان همین موارد کم تعداد موارد جدی بسیار زیاد است که نشان دهنده اوضاع وخیم در این کشور است.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد در تلاش است تا برای کمک رسانی به میانمار با مقامات این کشور تماس برقرار کند.
نظر شما