پایش منابع آلاینده آب‌های شمالی و جنوبی کشور آغاز شد

تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر بررسی و مقابله با آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط‌‍ زیست از آغاز پایش منابع بالقوه آلاینده‌ها با منشاء خشکی و دریا در بنادر، سکوها و تاسیسات نفتی ساحلی و فراساحلی در شمال و جنوب کشور خبر داد.

محمود رضایی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: محیط زیست دریایی ایران به دو بخش کاملا متمایز از هم قابل تقسیم است که شامل خلیج فارس و دریای عمان در جنوب و دریای خزر در شمال می شود.

وی اظهار داشت: خلیج فارس و دریای عمان به عنوان دریاهای آزاد در مجموع دارای بیش از سه هزار کیلومتر ساحل بوده، شامل سواحل خلیج فارس و دریای عمان و جزایر واقع در آن که بخشی از سواحل شمالی اقیانوس هند را نیز در بر می‌گیرد که با توجه به اهمیت حفاظت از محیط زیست این پهنه های آبی، پایش منابع آلاینده آنها آغاز شده است.  

رضایی ادامه داد: سازمان‌ها، موسسات و مراکز علمی و پژوهشی مختلفی با توجه به وظایف شان در پهنه دریاها و سواحل کشور مسئولیت‌هایی را در زمینه و موضوعات مختلف دریایی و ساحلی به روش های مختلف بر عهده دارند که در این میان، سازمان حفاظت محیط زیست تنها نهاد حاکمیتی است که بر اساس قانون مسئول حفاظت همه اکوسیستم‌ها از جمله دریاها و سواحل کشور است.

وی افزود: بنابراین سازمان محیط  زیست باید بتواند با به کارگیری مدیریت محیطی دانش پایه، مساله محور و کارا، ضمن حفاظت از محیط زیست دریایی، در عین حال تضمین لازم را برای استفاده خردمندانه از فرصت‌های محیطی این اکوسیستم‌ها در راستای توسعه پایدار کشور فراهم آورد که در این ارتباط یکی از مهم‌ترین ابزارهای مدیریت محیطی، پایش محیطی در محیط خشکی، جو و دریاها است. 

مدیرکل دفتر بررسی و مقابله با آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صرف نظر از انواع پایش محیطی که می‌تواند با توجه به اهداف به روش های مختلف تقسیم‌بندی شود، پایش محیطی از منظر مدیریت محیطی به دو بخش کلان قابل تقسیم است یکی پایش تطبیقی که به آن پایش منبع نیز گفته می‌شود و دیگری پایش محیط پذیرنده که به نام پایش کیفی محیطی نیز نامیده می‌شود و معمولا بر پایش انواع آلاینده‌ها در محیط تاکید دارد که در ارتباط با محیط‌های آبی از جمله محیط‌های ساحلی و دریا به نام پایش کیفی آب شناخته می‌شود. 

وی گفت: بنابراین پیرو برنامه ریزی های انجام شده برای سال ۱۴۰۰، مقرر شد که دفتر بررسی و مقابله با آلودگی های دریایی از همه منابع بالقوه آلاینده با منشاء خشکی و دریایی از جمله بنادر، سکوها و تاسیسات نفتی ساحل و فرا ساحل و صنایع پتروشیمی و سایر صنایع ساحلی - دریایی پایش زیست محیطی به عمل آورد.

رضایی اظهار داشت: از این رو در این راستا پایش محیط زیستی بنادر شیلاتی استان های شمالی کشور از جمله بنادر بابلسر، امیر آباد، کیاشهر و انزلی انجام شد و پایش های زیست محیطی بقیه بنادر شیلاتی و تجاری کشور و صنایع  پتروشیمی در آبهای شمالی و جنوبی کشور در حال انجام است و در سال جاری پایش و بازرسی محیط زیستی از سایر منابع آلاینده دریایی با منشاء خشکی و دریایی نیز در دستور کار این دفتر قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha