«ماریت قازاریان» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این تماسگیرندگان، الزاما مصرفکننده گل نیستند بلکه سئوالهای مرتبط با گل دارند به طور مثال میپرسند که «آیا گل اعتیاد آور است».
وی اضافه کرد: بیشترین سئوالها از خط ملی اعتیاد بعد از گل مربوط به شیشه و تریاک است. بنابراین گل، شیشه و تریاک بیشترین سئوالهای مردمی از خط ملی اعتیاد هستند، البته هر چند وقت یک بار ممکن است میزان تماسهای یکی از مواد، بالاتر از بقیه قرار بگیرد که اکنون گل این جایگاه را دارد.
رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: خط ملی اعتیاد با شماره ۰۹۶۲۸ از ساعت هشت صبح تا هشت شب و در همه روزها حتی روزهای تعطیل و جمعه، پاسخگوی پرسشهای مردمی درباره اعتیاد است. خط ملی اعتیاد به ندرت در روزهایی مانند عاشورا پاسخگو نخواهد بود.
قازاریان درباره تماس کودکان با خط ملی اعتیاد نیز افزود: طی ۱۱ سالی که خط ملی اعتیاد فعالیت میکند، شاید ۲۰ نفر از کودکان و نوجوانان با این خط تماس گرفته باشند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته بالغ بر ۴۵۰ هزار نفر با خط ملی اعتیاد تماس گرفتند، تصریح کرد: حدود ۸۰ درصد تماسگیرندگان با خط ملی اعتیاد زن هستند.
رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: بیشترین افرادی که تماس میگیرند یا همسر یا مادر معتادان هستند یا والدینی که درباره فرزندان خود نگرانی دارند. والدینی که درباره فرزندانشان نگرانی دارند، هنگامیکه چیز مشکوک می بینند یا اطلاعات درباره علائم اعتیاد یا نحوه اعتیاد میخواهند، با خط ملی اعتیاد تماس میگیرند.
قازاریان افزود: حدود ۲۰ درصد تماسگیرندگان، مردان هستند، مردانی که مصرف کننده هستند و تماس می گیرند تعدادشان بیشتر است و کمتر اتفاق میافتد مردی تماس بگیرد که مثلا بگوید برای اقوام خود، راهنمایی میخواهم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر با مشارکت یکدیگر از سال ۱۳۸۸ خط ملی اعتیاد را با شماره ۰۹۶۲۸ راه اندازی کرده اند. هدف از احداث این خط پیشگیری، درمان و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد است. خط ملی اعتیاد ارایه دهنده مشاوره تلفنی در سه نوبت کاری شبانه روز از ساعت هشت صبح تا ۲۰ است. در سال ۹۹، افزون بر ۴۵۰ هزار نفر با این خط تماس گرفتند.
بر اساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، اکنون دو میلیون و ۸۰۸ هزار مصرفکننده مواد مخدر در کشور وجود دارند که بالاترین مصرف مواد مخدر با بیش از ۶۶ درصد مربوط به تریاک است.
گل یک ماده روان گردان صنعتی از خانواده حشیش است و ماده موثره آن یعنی «دلتا تی اچ سی» وابستگی روانی بسیار شدید ایجاد میکند، اما به دلیل نداشتن وابستگی جسمی و درد بدن، جوانان تصور میکنند این ماده مخدر هیچ عوارضی ندارد.
به گفته کارشناسان مصرف گل در درازمدت، مشکلات تنفس، قلبی، کلیوی و بیماریهای روحی مانند توهم، استرس و افسردگی به همراه خواهد داشت.
شک و بدبینی شدیدی که بر هم خوردن روابط خانوادگی، دوستانه و شغلی را در پی دارد، از عوارض روانی استعمال گل عنوان شده است.
براساس آمار ستاد مبارزه با مخدر، گل دومین ماده مخدر شایع در کشور است که از سوی جوانان و نوجوانان مورد استفاده قرار میگیرد.
نظر شما