به گزارش ایرنا، حمید افضلی روز دوشنبه در کارگاه آموزشی مدیران مواکب اربعین حسینی شهرستانهای دزفول، شوش، شوشتر، گتوند، مسجدسلیمان، لالی و اندیکا در سالن اجتماعات دانشکده اصول دین دزفول افزود: ستاد بازسازی عتبات عالیات از ۱۰ سال پیش با تدبیر سردار سلیمانی شکل گرفت و امروز بزرگترین ساختار مردم نهاد کشور به حساب می آید.
وی با بیان اینکه نهاد مشابهی برای ستاد عتبات عالیات در کشور وجود ندارد، افزود: موظفیم این سرمایه را حفظ کنیم تا خدشه ای به اعتماد مردم وارد نشود.
افضلی بر ضرورت شفاف سازی در فعالیت موکب داران تاکید کرد و گفت: باید گزارش عملکرد موکبها به مردم و مسوولان ارائه شود زیرا مردم باید بدانند کمکهایشان در چه مسیری هزینه شده است.
وی با بیان اینکه شفاف سازی تاثیر زیادی روی اعتماد سازی مردم دارد، افزود: استان خوزستان یکی از استان های موفق، توانمند و با اشراف ستاد بازسازی عتبات عالیات بوده و کمک های زیادی در این خصوص ارائه شده است.
مدیر امور اربعین ستاد اربعین عتبات عالیات جمهوری اسلامی بیان کرد: جایگاه حقوقی موکب داران تعریف شده و براساس پروانههایی که ستاد صادر میکند موکبها و موکب داران از نظر حقوقی جایگاه حقوقی مییابند و هر فعالیت آنها باید قبل از اقدام با ستاد هماهنگ باشد.
وی افزود: در حالی که هجمه های زیادی توسط افراد مغرض علیه موکب ها وارد می شود باید با ارائه گزارش عملکرد نقشه های افراد مغرض را خنثی کرد زیرا موکب های اربعین علاوه بر خدمات رسانی اربعین، در مدرسه سازی، آبرسانی، ساخت مسکن، بسته معیشتی و سلامت نیز فعال هستند به طوری که در برخی شهرهای کشور، در برخی شهرها ۵۰ درصد کمک های مومنانه از طرف موکب داران اهدا شده است.
افضلی گفت: ستاد بازسازی عتبات عالیات برای حل مشکلات موکب داران در عرصه اجرایی سامانه موکب داران را راه اندازی کرده و موکب داران خدمات، تمدید پروانه ها، نیازها و هماهنگی ها را از طریق این سامانه انجام میدهند.
وی افزود: خدمات به زایران، کمک های مومنانه هنگام حوادث، مشکلات و کمک برای توسعه حرم ها، سه کارکرد موکب ها هستند.
مدیر امور اربعین ستاد اربعین عتبات عالیات بیان کرد: حدود ۹۰۰ موکب در استان خوزستان وجود دارد که کمک های مومنانه ۲۶ موکب دزفول معادل کمک های یکسال ستاد بازسازی عتبات عالیات استان برای توسعه حرم ها است.
وی ارزش خدمات موکب ها به زائران از سال۹۸ تاکنون را ۲۰ هزار میلیارد ریال دانست و افزود: کل کمک، های اهدا شده برای توسعه حرمها یک بیستم این میزان بوده است.
افضلی اظهارداشت: به علت اقدامات انجام شده، امسال شاهد مشکلات کمتری در نجف و کربلا بودیم، انتظار می رود ارائه کمک ها به سمت ساخت صحن ها و توسعه حرمها سوق یابد .
نظر شما