۱۱ خرداد ۱۴۰۰، ۷:۵۰
کد خبر: 84350731
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ضرورت توجه به پیوست فرهنگی در ورزش یزد

۱۱ خرداد ۱۴۰۰، ۷:۵۰
کد خبر: 84350731
کاظم سبحان‌زاده
ضرورت توجه به پیوست فرهنگی در ورزش یزد

یزد - ایرنا- داشتن برنامه‌ مدون و منظم فرهنگی، اعتقادی و اخلاقی در قالب یک پیوست مستمر در کنار توجه به مسایل فنی و تمرینی در ورزش یزد ضروری به نظر می‌رسد.

توجه جدی و عملی به مباحث مختلف مربوط به فعالیت‌های فرهنگی، باورهای دینی و اعتقادی توسط مسوولان تیم‌ها و باشگاه‌های ورزشی در تمامی رشته جزو مباحث مهمی است که هم‌اکنون به رغم برخی اقدامات که طی سال‌های اخیر به اشکال مختلف صورت گرفته هنوز نبود آن به خوبی احساس می‌شود.

بی‌توجهی برخی باشگاه‌ها و هیات‌های ورزشی در رشته‌های مختلف به مقوله پیوست فرهنگی در قالب یک برنامه مشخص در کنار رسیدگی به امور فنی و پشتیبانی تاکنون تبعات منفی و ّآسیب‌های اجتماعی فراوانی به همراه داشته و تداوم آن به خاطر گستردکی و اهمیت کار، خروجی مناسبی به همراه ندارد.

در برخی باشگاه‌ها و هیات‌های ورزشی، مسوول روابط عمومی و فرهنگی به خاطر نزدیکی نوع فعالیت یک فرد این مسوولیت خطیر را در مجموعه بر عهده دارد که هرچند تا اندازه‌ای جبرات مافات است و ابتدا مفید به نظر می‌رسد ولی بدون شک پیوست فرهنگی مسوول مجرب، علاقه‌مند و آشنا می‌خواهد.

در برخی از استان‌های کشور توسط متولیان امر با توجه به توصیه‌های مقام معظم هبری و اهداف نظام اسلامی که مبنی بر تعریف و فعالیت پیوست فرهنگی در  امور مختلف  و ضرورت تشکیل و فعالیت آن به خاطر نوع مخاطبان و اهمیت تقویت مبانی ادینی، اعتقادی و ارزش‌های انقلابی در این حوزه است نسبت به تشکل شورای راهبری در این مهم اقدام شده است.

همچنین باشگاه‌ها و تیم‌ها و اساسا خود هر هیات‌ورزشی دارای مسوولان فرهنگی دلسوز و پا به کار است که در طول سال با داشتن طرح مشخص، تقویم اجرایی فرهنگی به صورت جدی و برنامه محور بر اساس اهداف و ضرورت‌ها تدوین و نسبت به انجام امور فرهنگی مناسب برای جامعه هدف اقدام می‌کنند.

هم‌اکنون به صورت محدود توسط  برخی هیات‌های ورزشی و تیم‌ها و باشگاه‌ها شاهد انجام برخی امور فرهنگی به صورت چاپ بنر در مناسبت‌های مختلف، برگزاری برخی مسابقات، یادواره‌ها، دید و بازدیدها، تکریم‌ها به عنوان کار فرهنگی هستیم که هرچند ارزشمند و ضروری است ولی اصلا کافی نیست.

انجام برخی امور فرهنگی پراکنده و بدون داشتن ساختار تشکیلاتی در حالی که اکثر باشگاه‌ها، تیم‌ها و هیات‌های ورزشی هنوز مسوول مشخصی در این پست مهم و اثرگذار ندارند بدون شک خروجی آن به هیچ وجه بر اهداف متعالی ورزش در جامعه اسلامی منطق نیست و باید برای حل معضل اقدام کرد.

خروجی واقعی تیم‌ها، باشگاه‌ها و هیات‌های ورزشی زمانی منطبق بر اهداف متعالی در این بخش مهم است که در کنار تدوین تقویم اجرایی با طرح و بودجه مشخص سالانه به پیوست فرهنگی با هدف تربیت ورزشکاران در طراز اهداف نظام، انقلاب اسلامی و آموزه‌های دینی در کنار  توجه به امور فنی، عنایت خاص صورت گیرد.

ترویج فعالیت‌های فرهنگی و اخلاقی بین ورزشکاران  و میان هیات‌های ورزشی به کار جهادی  و انقلابی نیاز دارد و اگر اخلاق و معرفت در جامعه بزرگ ورزش گسترش یابد از بسیاری ناهنجاری‌ها  و آسیب‌های اجتماعی جلوگیری می‌شود و بیش از گذشته شاهد روحیه پهلوانی و جوانمردی خواهیم بود.

بدون شک روح اصلی ورزش در تمامی رشته‌ها همان رسیدن به قله اخلاق، کمالات و انسانیت است و برای تحقق آن باید بیش از گذشته به صورت ساختارمند توسط باشگاه‌ها، تیم‌ها و هیات‌های ورزشی با نظارت، همراهی و پیگیری متولیان برای تحقق آن تلاش مضاعف به عمل آید که هنوز جای آن بسیار خالی به نظر می‌رسد .

استان یزد با حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت،  ۴۸ هیات ورزشی ، ۶۲ هزار ورزشکار بیمه شده،  ۶۰۰ باشگاه ورزشی و بیش از ۱۵۰ تیم در لیگ‌های کشوری دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha