مشارکت حداکثری با احساس تاثیرگذاری رای مردم محقق می‌شود

ساری – ایرنا – یک پژوهشگر ارشد مسائل سیاسی با تاکید بر این که مشارکت حداکثری با احساس تاثیرگذاری رای مردم محقق می‌شود ، اظهار داشت : مشارکت بالا زمانی حاصل می‌شود که مردم احساس کنند انتخابات تنها به معنای انتخاب یک شخص نیست بلکه نتیجه آن در سیاست‌گذاری‌ها و حل مشکلات جامعه مشاهده خواهد شد.

دکتر جواد جمالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مشارکت بالا در انتخابات را علاوه بر تاثیرگذاری بر وجهه بین المللی کشور ، بر اجرای سیاست داخلی نیز مهم توصیف کرد و افزود : در زمینه فرهنگی ، سیاسی و حتی اقتصادی این موضوع که دولت برآمده از چه اکثریتی از جامعه است و اینکه دولت آینده حمایت چند درصد از جامعه را برای پیشبرد برنامه های خود خواهد داشت ، بسیار موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: اگر بخشی از جامعه در انتخابات شرکت نکنند و مشارکت پایین باشد ، دولت بعدی کار سختی برای ایجاد وفاق ملی و هم‌صدایی بویژه در حوزه توسعه ای خواهد داشت.
دکترای اندیشه سیاسی و علوم سیاسی با بیان اینکه بخشی از مردم در حال حاضر مایوس به نظر می رسند و باید برای دلگرم کردن آنان تلاش های مجدانه و صادقانه صورت گیرد ، گفت : مردم باید احساس کنند که مشارکت یا عدم مشارکت آنان در آینده و سرنوشت خودشان و کشور تاثیرگذاری است و این موضوع باید برای مردم تبیین شود و نامزدها در این زمینه در کنار نخبگان و فعالان سیاسی نقش مهمی دارند.

دکتر جمالی تاکید کرد : مردم زمانی مشتاقانه به سمت صندوق های رای خواهند رفت که بتوانند تفاوت دولت ها را بر سرنوشت کشور و خودشان در ذهنشان ترسیم کنند تا متوجه شوند که رای دادن یا ندادنشان تا چه حد می تواند موثر واقع شود.

وی یکی از دلایل دلسردی بخشی از جامعه در انتخابات پیش رو را به ناکارآمدی های دولت ها مرتبط دانست که گفت : به همین دلیل این گروه احساس می کنند رای دادن یا ندادنشان نقشی در کارآمدی دولت ها و حل مشکلات کشور ندارد در حالی که می توان تفاوت دولت ها را در دوره های مختلف برای مردم تبیین کرد.

این دکترای علوم سیاسی تاکید کرد : مردم انتظار دارند دولت باید کارآمد و توانا باشد و تغییرات جدی ایجاد کند تا بتوانند تفاوت معنا داری میان روی کار آمدن دولت ها از طریق حضور در پای صندوق های رای مشاهده نمایند و به این نتیجه برسند که نتیجه رای دادن و ندادن با هم فرق خواهد داشت.

وی افزود : تا زمانی که مردم احساس کنند  که که حضورشان در انتخابات تاثیری ندارد و انتظار ادای تکلیف از آنان می رود بدون این که با انتخابشان تغییری در جامعه ایجاد شود ، قطعا مشارکت پایین خواهد بود. 
مشارکت حداکثری و وجهه بین‌المللی 
دکتر جمالی با بیان اینکه مشارکت حداکثری قدرت نرم کشور و پشتوانه ای مهم در عرصه بین المللی به حساب می آید ، تاکید کرد : حضور و مشارکت بالای مردم در انتخابات قدرت دولت آینده را برای چانه زنی در عرصه بین المللی افزایش خواهد داد. 
وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور در شرایط حساسی قرار دارد ، افزود : کاهش مشارکت به طور قطع در صحنه خارجی و عرصه بین المللی آینده کشور را به صورت جدی تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از این اثرات سخت شدن مذاکرات بین المللی در تمامی سطوح برای پیگیری منافع ملی است. 
این تحلیلگر مسایل سیاسی گفت : اینکه دولت با آرای اندک بر مسند مدیریت بنشیند ، در عرصه بین المللی کمتر مورد پذیرش قرار خواهد گرفت. این وضعیت بر تعاملات چندجانبه و کنش های بین المللی آن بویژه در حوزه اقتصادی تاثیر منفی خواهد داشت.
دکتر جمالی افزود : به عنوان مثال اگر مشارکت پایین باشد و مذاکره کننده  به دولت  آینده بگوید نماینده ۲۰ درصد از مردم جامعه هستید ، قدرت چانه زنی کشور در مذاکرات کاهش می یابد.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی ، میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد برگزار می‌شود .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha