«ایرج صفایی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: این ۲۸۰ تشکل شامل شرکتهای تعاونی روستایی، زنان، تولید، کشاورزی، نظام صنفی، خبرگان بخش کشاورزی و اتحادیههای شهرستانی و استانی در هر حوزه فعالیت است.
وی اظهار داشت: بیشترین فعالیت تعاونیهای استان در بخشهای خرید و فروش محصولات کشاورزی و دامی به صورت تضمینی مباشرتی و توافقی، خدماتی و حق العمل کاری در همکاری با سایر ارگانهای اقتصادی مانند شرکت غله و پشتیبانی امور دام است.
او افزود: شبکه تعاونی های روستایی همواره نقشی موثر و اساسی در تنظیم بازار محصولات کشاورزی داشته و در تامین و توزیع نهاده های کشاورزی و دامی، مواد سوختی مورد نیاز روستائیان، آرد روستایی و ماشین آلات کشاورزی و سایر فعالیت ها در این حوزه حضوری پررنگ و اساسی دارد.
صفایی با بیان اینکه اعضای تعاونیهای فعال در سطح استان ۲۸۰ هزار نفر هستند عنوان کرد: سرمایه اولیه این تعاونیها بیش از ۶۰ میلیارد ریال است که البته با توجه به اینکه تعاونیها از سال ۴۲ تشکیل شدهاند اینک این سرمایهها دارای ارزش افزوده بسیار بالایی است.
وی عنوان کرد: تراز مالی ۸۰ درصد شرکت تعاونی های مذکور در استان سودده بوده و مابقی سر به سر و درصد بسیار اندکی زیانده است.
وی ابراز امیدواری کرد با همکاری ارکان و هیات مدیره این تعاونی ها و حمایت مالی از آنها مانند پرداخت تسهیلات کمبهره با توجه به شعار سال ۱۴۰۰ مبنی بر تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها از زیان ده به سوده تغییر وضعیت پیدا کنند.
کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور
به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین میکند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که
از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
نظر شما