۱۱ خرداد ۱۴۰۰، ۲:۰۹
کد خبر: 84350867
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اعتراض مسلمانان روهینگیا در بنگلادش به خشونت کشیده شد

تهران-ایرنا- اعتراض مسلمان روهینگیای ساکن جزیره مهاجران در بنگلادش هنگام دیدار مقامات سازمان ملل از این جزیره با دخالت پلیس این کشور به خشونت کشیده شد.

به گزارش ایرنا به نقل از "داکا تریبون"، بیش از ۱۸ هزار مسلمان روهینگیا در جزیره "باشان چار" در اردوگاه مهاجران زندگی می‌کنند و از زندگی در این جزیره راضی نیستند.  
پلیس بنگلادش گفت: هنگام دیدار مقامات بلند پایه آژانس مهاجرت سازمان ملل از این جزیره یک گروه ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفره از مسلمانان روهینگیا اقدام به اعتراض کردند که با دخالت پلیس این اعتراضات به خشونت کشیده شد. در این درگیری‌ها چند نفر مجروح شدند.  
پلیس افزود: مسلمانان از زندگی بر روی این جزیره و وضعیت خود ناراضی هستند. پلیس در برخورد با این افراد نهایت خویشتن داری را از خود نشان داده است.  
محمد جبیر یک رهبر مسلمانان روهینگیا گفت: حدود ۵ هزار نفر در این اعتراض شرکت کردند. پلیس با باتوم به معترضان حمله ور شده است.  
دولت بنگلادش جزیره "باشان چار" را با هدف اسکان مسلمانان روهینگیا در آن آماده کرده است.  
ماه عالم رئیس پلیس جزیره باشان چار گفت: گروهی از مسلمانان روهینگیا در حضور مقامات سازمان ملل اقدام به اعتراض کردند. آن‌ها سعی کردند آشوب ایجاد کنند و یک ساختمان دولتی چند مغازه و خودرو را به آتش کشیدند. ما علیه این افراد اقدام قانونی انجام خواهیم داد.  
لویس دونوان سخنگوی آژانس مهاجرت سازمان ملل در بنگلادش در بیانیه‌ای ضمن ابراز تاسف از وقوع خشونت در جزیره باشان چار گفت: ما از شنیدن خبر درگیری و مجروح شدن تعدادی از مهاجران از جمله زنان و کودکان متاسف شده‌ایم. تامین امنیت و رفاه مهاجران در اولویت است و ما خواستار رسیدگی به جراحت احتمالی افراد هستیم.  
 از ماه دسامبر سال گذشته تاکنون، مقامات بنگلادشی مشغول انتقال پناهجویان روهینگیا از اردوگاه‌های مهاجران در منطقه کاگس بازار به جزیره باشان چار بوده‌اند. بنگلادش می‌گوید مسلمانان روهینگیا به خواست خود به این جزیره می‌روند و انتقال آن‌ها برای کاهش جمعیت اردوگاه‌ها و کنترل جرم در میان مهاجران ضروری است.  
اما مسلمانان روهینگیا می‌گویند آن‌ها به اجبار به این جزیره منتقل شده‌اند.  
به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت (مرداد) سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده‌اند درحالی که پیش از این حدود ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می‌کردند.  
هم اکنون بیش از ۹۰۰ هزار مسلمان روهیگنیا در ارودگاه‌های مهاجران در منطقه "کاگس بازار" بنگلادش حضور دارند. نزدیک به ۶۸۸ هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت‌ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده‌اند.  
بسیاری از مردم میانمار روهینگیایی‌ها را مهاجرینی غیرقانونی می‌دانند و لذا این مردمان از تبعیض‌هایی که علیه‌شان روا می‌رود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیایی‌ها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بی‌خانمان برخورد می‌کند و به آن‌ها تابعیت نمی‌دهد. روهینگیایی‌ها با محدودیت‌های سفت و سختی مواجه هستند؛ از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha