مشاور بنیاد شهید: نظارت بر حسن اجرای قوانین ویژه ایثارگران بیشتر باشد

شیراز- ایرنا- مشاور امور زنان و خانواده بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور گفت: ازخلأهایی که در جامعه ایثارگران وجود دارد،نظارت بر حسن اجرای قوانینی است که برای استیفای حقوق قانونی خانواده شهدا و ایثارگران تصویب شده و همه دستگاه‌ها باید نظارت بیشتری بر اجرای این قوانین داشته باشند.

فریده اولادقباد سه‌شنبه در نشست هم اندیشی بانوان شاهد و ایثارگر در شیراز افزود:‌ قوانین بسیار خوبی برای ایثارگران مصوب شده است، اجرایی شدن بند «ج»ماده ۸۷ اشتغال فرزندان شهدا و همچنین بند «و»ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه از قوانین بسیار خوبی که برای بهبود وضعیت جامعه ایثارگران به تصویب رسیده است.

او اضافه کرد:‌همچنین در حوزه بهداشت و درمان هم برنامه های قابل توجهی در دستور کار است و  کمیته حقوقی یکی از مهمترین کمیته هایی است که از طریق آن توانستیم خلأ های قانونی که در حوزه زنان جامعه ایثارگری وجود دارد را با حضور نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر مشخص و قصد داریم که این موارد را در برنامه هفتم توسعه کشور لحاظ کنیم.

اولادقباد گفت:خانواده معظم شهدا و ایثارگران متعلق به تمام حاکمیت هستند و همه دولتمردان و مسئولین  می‌بایست نگاه و توجه ویژه ای به مطالبات به حق جامعه ایثارگران داشته باشند.
وی به نقش و  رسالت بزرگ بانوان در توسعه کشور قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و اظهار داشت: بانوان کشور ما در رویدادهای مختلف مانند قیام ۱۵ خرداد ماه، پیروزی انقلاب اسلامی ایران و همچنین در دوران هشت سال دفاع مقدس نقش اثرگذاری داشته اند و پس از انقلاب نیز شاهد حضور پررنگ آنها در مسیر اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه ملی و بین المللی بوده ایم.
 اولادقباد ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت را از ضروریات جامعه امروز دانست و افزود: ما امنیت، آسایش، عزت و اقتدار کشور در منطقه و جهان را مدیون خون شهدا، استقامت آزادگان و جانبازی جانبازانی هستیم که برای نظام وکشور بهترین سرمایه شان را به طبق اخلاص نهاده و فدا کردند. ما نیز باید این رسالت را از افرادی که در عرصه سیاستگذاری، تصمیم سازی و تصمیم گیری هستند، مطالبه کنیم.
وی ادامه داد: براساس بیانیه ای که در کنگره ملی« هفده هزار زن شهید کشور» داشتیم، ایجاد کارگروه مطالعاتی علمی و پژوهشی برای جامعه ایثارگران در مرکز مطالعات و پژوهش بنیاد شهید و پیگیری این روند را در دستور کار خود قرار داده ایم.
اولادقباد در رابطه با برندسازی، تجاری سازی و ثبت اختراع برای فرزندان شاهد، گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفتیم که‌ در حوزه زنان و خانواده تفاهم نامه ای با معاونت علمی و فناوری به منظور برندسازی و ثبت اختراعات فرزندان شهدا منعقد کنیم. همچنین اخیرا تفاهم نامه هایی در خصوص اشتغال و کارآفرینی و توانمندسازی زنان جامعه ایثار منعقد کرده‌ایم.
مشاور امور زنان و خانواده بنیاد شهید و امور ایثارگران مشکلات و مسائل مربوط به همسران جانبازان اعصاب و روان را یکی از مهمترین دغدغه های این بنیاد دانست و گفت: از زمانی که کمیته های تخصصی را در حوزه زنان و خانواده بنیاد شهید تشکیل دادیم یکی از مهمترین دغدغه های ما بررسی و برطرف کردن مشکلات و مسائل مربوط به حوزه همسران جانبازان اعصاب و روان بوده است.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری فارس گفت: یکی از وظایف ما در مقابل خانواده های معزز و گرامی شهدا این است که باید نگاه ویژه ای به آنها داشته باشیم .
سیده معصومه دستغیب ادامه داد: در حال حاضر که همسران شهدا و جانباز سالهای زیادی را پشت سر گذاشتند و با بزرگ شدن فرزندانشان در مرحله جدیدی از زندگی قرار گرفتند، نیاز است که فعالیت های جدیدی را برای بررسی مسائل فراگیر بانوان جامعه شهدا و ایثارگر آغاز کنیم‌.
وی اضافه کرد: البته تحقق این امر نیازمند نگاهی علمی و پژوهشی است. بر همین اساس با انجام اقدامی مهم شرایطی را فراهم کردیم که دیدارها و حضورهای رو در رو و گفت و گوهای جمعی و دونفره با اقشار مختلف خانواده های معزز شهدا صورت بگیرد.
وی ادامه داد: پس از آن با همکاری دانشگاه به صورت کاملا علمی چندین پژوهش انجام شد و پژوهش های بسیار مهمی به شکل علمی و آموزشی همراه با پرسش نامه ها و آزمون های متعددی برای جامعه همسران شهدا و جانبازان صورت گرفت که با استقبال بسیار خوب خانواده های شهدا رو به رو شد.
دستغیب بیان کرد: حدود ۲۰۰ ساعت آموزش بسیار ثمربخش برای همسران شهید و جانباز داشتیم و پس از آن اقدام به تهیه محتواهای آموزشی و تهیه یک بسته از نیازسنجی از خانواده های شهدا کردیم‌ در نهایت هم راهکارهایی برای برطرف شدن مسائل مربوط به جامعه همسران شهدا و جانباز ارائه شد.
وی افزود: این امر مهم با همکاری و تعامل کارگروه پژوهش و برنامه ریزی استانداری، شورای برنامه ریزی در بنیاد شهید، انجمن همسران شهدا و انجمن حامیان خورشید صورت گرفته است.
دستغیب اضافه کرد: ما بر این باور هستیم که بخشی از امور مربوط به خانواده های شهدا را از طریق همراهی خودشان و راه اندازی انجمن و تشکل به نتیجه برسانیم که راه اندازی انجمن همسران شهدا به عنوان یک الگوی مؤثر، یکی از اقدامات اثربخش در این زمینه بوده است.
وی بیان داشت: در حال حاضر انجمن همسران شهدا از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران در هر سازمانی برای کاهش مسائل خانواده شهدا وارد می شوند و خدماتی که این انجمن ها تاکنون برای خانواده شهدا ارائه داده اند بی نظیر بوده است و منجر به تحولی در تمام سازمان ها شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha