«فاطمه محمدبیگی» روز سهشنبه در نشست زن، خانواده و جمعیت استان مرکزی افزود: نرخ باروری در کشور به کمترین میزان خود در نیم قرن گذشته رسیده است که شیوع ویروس کرونا علاوه بر مشکلات و معضلات جمعیتی موجب شده روند رشد جمعیت کشور به سمت نامطلوبی پیش رود.
وی، فرصت و نیروی کار، انرژی مثبت را بین سنین ۱۵ تا ۴۵ سال عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه در دهه پایانی پنجره جمعیتی کشور هستیم نیاز است روی این نسلها سرمایه گذاری شود تا کشور از نظر تکنولوژیکی اقتصادی، علمی، اجتماعی و فرهنگی بافت جمعیتی پیشرفت کند.
محمد بیگی با یادآوری تصویب مرخصی ۹ ماهه زایمان بانوان گفت: کارگروهی در دولت برای افزایش مرخصی زایمان تشکیل شده است.
مدیرگروه سلامت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۸ درصد جمعیت زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی اراک را بانوان تشکیل داده و تعداد فرزندانی که به دنیا میآورند یک و سه دهم درصد است.
دکتر «شهلا نظری» نرخ جانشینی جمعیت را ۲ و یک دهم درصد عنوان کرد و افزود: بر اساس نرخ جانشینی یک خانم باید به جای خود ۲ فرزند به جمعیت کشور اضافه کند که اکنون این آمار خیلی کمتر از این رقم است.
وی ادامه داد: استان مرکزی از نظر نرخ باروری رتبه ششم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: یکهزار فرزند سال گذشته نسبت به سال قبل از آن در این استان متولد شده اند و نرخ موالید در این مدت در استان ۱۶ و چهار دهم درصد کاهش یافته است.
نظری اظهار داشت: شهرستان کمیجان با یک و ۹۳ دهم درصد بیشترین نرخ سالمندی و تفرش با یک و ۹ صدم درصد کمترین نرخ باروری را در استان به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: ۹۴ هزار دختر و پسر مجرد در سنین ۱۸ تا ۲۵ سال و ۳۳ هزار نفر مجرد در سنین بین ۳۰ تا ۳۵ سال در استان مرکزی وجود دارد که ازدواج این افراد نقش مهمی در افزایش نرخ زاد و ولد استان به همراه دارد.
وی گفت: میانگین سن ازدواج در کشور ۲۷ و نیم سال و در استان مرکزی ۲۷ و ۹ دهم سال در آقایان و ۲۳ و ۹ دهم در زنان است.
۴۹ درصد از جمعیت یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفری استان مرکزی را بانوان تشکیل میدهند.
نماینده مجلس شورای اسلامی:
استان مرکزی رتبه سوم کاهش جمعیت کشور را دارد
۱۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۵:۴۳
کد خبر:
84351476
اراک - ایرنا - نایب رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی گفت: استان مرکزی رتبه سوم کاهش رشد جمعیت را به خود اختصاص داده و نیاز است مردم این استان که از استانهای عالم پرور و نخبه پرور کشور هستند، خود عامل به بحث جمعیت و فرزندآوری باشند.
نظر شما