به گزارش روز سه شنبه ایرنا مهدی آکوچکیان در همایش «خزر ۲۰۲۱: راههای توسعه پایدار» تصریح کرد: تقویت روابط بین دانشگاه های حوزه خزر از جمله به اشکال مبادله استاد و دانشجو، انجام پروژه ها و تحقیقات علمی مشترک و ایجاد نهادهای علمی چندجانبه می تواند ضامن روابط نزدیکتر بین نخبگان کشورها و تحکیم اتحاد مردمان آنها باشد.
وی خاطر نشان کرد: در ابتدای دهه ۹۰ میلادی، ضرورت برقراری ارتباط و تعامل میان دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشورهای ساحلی دریای خزر در کنار سایر مسائل مربوط به این دریا احساس و با ابتکار دانشگاه علوم کشاورزی گرگان و دانشگاه فنی آستراخان، بنیان اتحادیه دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی حاشیه دریای خزر ایجاد شد.
این مقام دیپلماتیک کشورمان افزود: این اتحادیه طی سال های فعالیت خود به فضایی برای تحکیم روابط دانشگاهی کشورهای همسایه خزر تبدیل شده و در چارچوب آن اقدامات مؤثری برای تحقق تبادلات علمی و آموزشی صورت گرفته است.
وی اظهار امیدواری کرد که از رهگذر این نوع تعاملات، در کنار دستاوردهای برجسته علمی، نسلی از دانش آموختگان دانشگاهی با اندوخته های پر بار علمی و با انگیزه توسعه و آبادانی منطقه خزر را شاهد باشیم.
وی گفت: سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آستراخان نیز تمامی تلاش خود را برای تحکیم این روابط علمی و دانشگاهی بین جمهوری اسلامی ایران و استان آستراخان به کار خواهد گرفت.
آکوچکیان با بیان اینکه نقش و جایگاه ویژه خزر در زندگی و ارتزاق ساحل نشینان آن بسیار مهم و حیاتی است، خاطر نشان کرد در حال حاضر بیش از ۱۵ میلیون از شهروندان کشورهای ساحلی با مشترکات فرهنگی و تاریخی بسیار در این منطقه ساکن هستند.
وی افزود: خزر از ظرفیت های قابل توجه اقتصادی برخوردار است که نیازمند توسعه بوده و دستیابی به آن تنها با ارتقای علمی و فنی کشورهای این حوزه جغرافیایی امکان پذیر است.
مهدی آکوچکیان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آستاراخان روسیه در افتتاحیه این اجلاس با عنوان «خزر ۲۰۲۱، راههای توسعه پایدار"، پیام کاظم جلالی سفیر کشورمان در روسیه را قرائت کرد.
جلالی در این پیام با اشاره به تفاهم نامه های امضاء شده بین کشورهای ساحلی دریای خزر، بر این نکته تاکید کرد که با همکاری دسته جمعی قادر خواهیم بود شاهد پیشرفت کشورهای دریای خزر در ابعاد مختلف باشیم.
رضی رئیس دانشگاه گیلان، بهروز ابطحی رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی ایران، علی بسطی رئیس پارک فن آوری گیلان نیز به صورت برخط در خصوص ایجاد پایگاه اطلاعاتی واحد پژوهشگران برای توسعه همکاری های علمی، موضوعات خزری، تفاهم نامه ها، ارتباط بین دانشگاه های دریای خزر و مراکز مطالعاتی، علمی و تحقیقاتی صحبت کردند.
در اجلاس «خزر ۲۰۲۱، راههای توسعه پایدار» که در آستراخان روسیه برگزار شد، مقامات و شخصیت های علمی و سیاسی و اقتصادی کشورهای حوزه خزر به صورت حضوری و ویدوئی سخنرانی کردند.
نظر شما