۱۵ خرداد ۱۴۰۰، ۹:۳۴
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 84353260
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

جایزه دکتر برنجکوب به واحدهای فناور برتر در امنیت اطلاعات اعطا می‌شود

اصفهان-ایرنا - معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از اعطای جایزه "دکتر مهدی برنجکوب" به تیم‌ها و واحدهای فناور برتر در زمینه امنیت فضای تبادل اطلاعات در سال جاری خبر داد.

سیدمحمد دخیل علیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این جایزه با هدف زنده نگه داشتن نام و تجلیل از مقام مرحوم برنجکوب که از پایه‌گذاران صنعت امنیت اطلاعات و فناوری بومی رمزنگاری کشور بود، شهریور امسال همزمان با هجدهمین کنفرانس انجمن رمز ایران، اعطا خواهد شد.

مرحوم مهدی برنجکوب، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و از پیشگامان توسعه دانش و فناوری بومی رمزنگاری و "امنیت فضای تبادل اطلاعات" (اَفتا) در کشور بود که سال ۱۳۹۶ پس از تحمل یک دوره بیماری درگذشت.

دخیل علیان اظهار داشت: رویداد سالیانه اعطای "جایزه فناوری مرحوم دکتر مهدی برنجکوب در صنعت افتا" به ابتکار چند نهاد از جمله شهرک علمی و تحقیقاتی استان، دانشگاه صنعتی اصفهان و انجمن رمز ایران و همچنین خانواده او و شرکتی که توسط مرحوم برنجکوب پایه‌گذاری شد، برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: در این رویداد، دستاوردهای نوآورانه دانشگاهیان و فناوران صنعت امنیت اطلاعات کشور در قالب تیم‌ها و شرکت‌های نوپای فناور(استارتاپ) ارزیابی و به تیم یا شرکت برگزیده جایزه اعطا خواهد شد.

معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، هدف از برگزاری این رویداد را گسترش فعالیت تیم‌های فناور و شرکت‌های نوپا در صنعت افتا، تقویت روحیه کارآفرینی و تشویق دانشگاه‌ها به پژوهش‌های کاربردی قابل استفاده، تولید محصولات و خدمات نوآورانه در صنعت افتا و حرکت به سمت خودکفایی و صادرات در صنعت یاد شده عنوان کرد.

دخیل علیان خاطرنشان ساخت: تیم های شرکت کننده در این رویداد باید دارای نوآوری و فناوری در تولید محصول یا ارائه خدمت امنیت فضای تبادل اطلاعات بوده و محصول یا خدمت آنها در جهت رفع نیاز جامعه به بازار عرضه شده باشد.

وی افزود: متقاضیان شرکت در نخستین رویداد اعطای "جایزه فناوری مرحوم دکتر مهدی برنجکوب در صنعت افتا" تا پایان تیر امسال فرصت دارند برای ثبت‌نام به سامانه berenjkoub-prize.ir مراجعه کنند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اهمیت موضوع امنیت فضای تبادل اطلاعات بویژه در عصر حاضر گفت: برگزاری چنین رویدادهایی به تشویق دانشجویان و فن‌آفرینان برای فعالیت در این عرصه منجر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مرحوم برنجکوب از اوائل دهه ۷۰ در زمینه امنیت اطلاعات شروع به فعالیت کرد، اظهار داشت: در آن زمان چنین موضوعی کمتر مورد توجه بود و حتی عده ای تصور می کردند که این قبیل مباحث فقط مربوط به بخش های نظامی است.

دخیل علیان افزود: مرحوم برنجکوب در اواخر دهه ۷۰ همراه با تعداد دیگری از استادان دانشگاه و کارشناسان رشته‌های ریاضی و مهندسی رایانه اقدام به تاسیس انجمن رمز ایران کرد که یک انجمن علمی فعال در زمینه رمزنگاری است.

وی، مشارکت در تدوین سند راهبردی افتا و راه اندازی مرکز تخصصی آپا(آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد رایانه‌ای) دانشگاه صنعتی اصفهان را از دیگر اقدامات مهدی برنجکوب اعلام کرد.

سند راهبردی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات کشور در سال ۱۳۸۷ با تصویب هیات وزیران و تایید ریاست جمهوری ابلاغ شد.

امروزه فضای تولید و تبادل اطلاعات شامل اطلاع‌رسانی، داده‌ورزی، ارائه خدمات، مدیریت و کنترل و ارتباطات از طریق سازوکارهای الکترونیکی و مجازی است.

این فضا در معرض آسیب‌ها و تهدیدهای گوناگونی نظیر ارتکاب جرائم سازمان‌یافته، تخریب بانک‌های اطلاعاتی، حملات مُختل‌کننده‌ خدمات، جاسوسی، نقض حریم خصوصی و نقض حقوق مالکیت معنوی است به همین دلیل پرداختن به امنیت این فضا به‌عنوان یک ضرورت و اولویت کشور تلقی می‌شود.

هجدهمین کنفرانس بین‌المللی انجمن رمز ایران ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ توسط دانشگاه اصفهان در این شهر برگزار خواهد شد.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به‌عنوان نخستین سازمان موسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور و یکی از زیرمجموعه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید ثروت از علم راه‌اندازی شده است.

این شهرک با استقرار بیش از ۵۸۰ واحد فناور دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار در شمال کلانشهر اصفهان و در جوار دانشگاه صنعتی اصفهان واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha