علی اصغر محمدی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا، افزود: خشکسالیها و سیلابهای امسال به خصوص در بخش مرکزی و روستاهایی مانند ارمیان به قنات هایی که تأمین کننده مهم آب در شهرستان میامی هستند، آسیب رساند.
وی ادامه داد : با تعامل بسیار مطلوب بین دستگاههای اداری، اجرایی، خدماتی و بویژه مردم میامی، مشکل کم آبی در این منطقه کمتر احساس میشود.
مدیر جهاد کشاورزی میامی با اشاره به نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها ، گفت: این طرح با استقبال مردم روبرو شد .
وی تصریح کرد: طول قناتهای شهرستان ۱۸۰ کیلومتر و مجموع آبدهی این قناتها حدود ۹۳۰ لیتر بر ثانیه است که تامین کننده منابع آبی زمینهای زراعی و باغی منطقه است.
محمدی ادامه داد : اجرای آبیاری نوین ، توسعه کاشت گلخانهای و کم آب نظیر کاشت زعفران و پسته از سوی کشاورزان این منطقه افزایش یافته است.
وی اظهار داشت : ۸۵درصد اشتغال شهرستان میامی وابسته به فعالیتهای کشاورزی و دامپروری است .
آب مورد نیاز بخش کشاورزی میامی از ۲۹۷ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۸۹ رشته قنات و ۱۵ دهنه چشمه و یک رودخانه دایمی تامین می شود.
سال گذشته احیا، مرمت و لایروبی ۱۱ رشته قنات با اعتبار ۱۶ میلیارد و ۵۷۹ میلیون ریال به اتمام رسید.
شهرستان میامی به خاطر آب و هوای مناسب و بارشهای جوی مطلوب، قطب کشاورزی استان سمنان است و در تولید چند محصول مانند چغندرقند، گندم و آفتابگردان دیم مقام اول را دارد.
در این شهرستان ۶۹ هزار و ۷۵۵ هکتار زمین کشاورزی و باغی وجود دارد، و هر سال ۳۵ هزار هکتار زیر کشت انواع محصولات دیم وآبی میرود.
سطح باغهای این شهرستان سه هزار و ۵۸۲ هکتار و انواع محصولات باغی مانند پسته، زردآلو، سیب، انگور و دیگر محصولات دستاورد کشاورزان میامی است.
میامی با ۲ بخش مرکزی و کالپوش و ۳۹ روستا حدود ۴۰ هزار تن جمعیت دارد که ۸۰ درصد آن ها در روستاها به کشاورزی ، باغداری و دامداری اشتغال دارند.
نظر شما