معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم که در مشهد برگزار شد گفت: بسیاری از مردم، خدمت به دیگران را عبادت نمیدانند و این در حالی است که طبق روایات بسیاری خدمت به دیگران عبادت است.
محسن جوادی افزود: افراد خلاق و کارآفرین نیز در حال خدمت به خلق و عبادت خداوند هستند که با از خود گذشتگی در مسیر رفع مشکلات و گشایش کار دیگران تلاش میکنند.
وی ادامه داد: اگر نگاه یاری و رفع گرفتاری دیگران در جامعه ایجاد نشود کسی در مسیر زیست معنوی و رفع گرفتاری اقتصادی مردم تلاشی نخواهد کرد.
معاون وزیر ارشاد گفت: بسیاری از دانشگاهیان و متخصصان تنها در حوزههای تخصصی خود بیان نظر میکنند ولی افراد بسیاری هستند که در حوزه فرهنگ و هنر و به دور از تخصص در این موضوعات نظرات مختلفی را بیان میکنند.
جوادی افزود: کارهای بسیار خوبی در عرصه فرهنگی آغاز میشود ولی به نتایج دلخواه منجر نمیگردد و باید دانشگاهیان، مشکلات فرهنگ و هنر را مورد بررسی قرار دهند تا نتایج آن، قابلیت اجرا توسط نهادهای اجرایی را پیدا کند.
وی با اشاره به مفهوم نوگرایی در هنر ادامه داد: برخی افراد به گذشته خود تعصب دارند و برخی نیز متعصبانه به نوگرایی نگاه میکنند و حال آنکه نوگرایی به معنای ایجاد راهی جدید در حل مسائل مرتبط با هنر است.
معاون وزیر ارشاد با اشاره به شرایط و محدودیت های ایجاد شده به واسطه کرونا افزود: تحریم در کنار کرونا فرهنگ و هنر را بسیار آزرد و به واسطه عدم ارتباط مالی با سایر کشورها فشار بسیاری بر اقتصاد هنر ایجاد کرد و از سوی دیگر بسیاری از هنرمندان که زندگی اخلاقی و هنری دارند در این شرایط معیشت آنها با سخنی بسیاری رو به رو شد.
سرپرست جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز گفت: تمام تلاش خود را برای اعتلای هنراستان به کار خواهم گرفت و سعی میکنم برنامههای نیمه تمامی همچون مراسم دهه کرامت به خوبی به پایان برسد.
یوسف امینی با اشاره به ضرورت توجه به اقتصاد هنر و ایجاد شبکههای خلاق در عرصه هنر افزود: تلاش میشود با روحیه نشاط، جهادی و امید به آینده رویکرد فرهنگ کارآفرینی و ارزشمند بودن کار برای رفع مشکلات مردم ادامه پیدا کند.
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی نیز با اشاره به اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته در طول سه سال تصدی خود گفت: تلاش شد تا سطح تاثیرگذاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بازیابی شود و با ایجاد گفت وگو و تلاشهای همکاران این مجوعه این اداره کل به عنوان یکی از نهادهای تاثیر گذار در هنر خراسان رضوی جایگاه خود را تثبیت کند.
جعفر مروارید افزود: برخی افراد به دنبال تنش و درگیری هنری در این استان بودند و فکر میکردند با ایجاد چالش، جایگاه فرهنگ و هنر تغییر خواهد کرد ولی در فضای چالش، اولین قربانی خود فرهنگ و هنر خواهد بود.
وی اضافه کرد: رشد و پیشرفت فرهنگ و هنر در گرو نظارت و آرامش فرهنگی همراه با توازن فرهنگی و هنری است و کوتاه شدن دست سیاست زدگان در رشد هنر تاثیر بسیار دارد.
مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی گفت: باید نگاه سیاست زده به نگاه فرهنگی تغییر کند تا اقتصاد فرهنگ و هنر به امنیت بخشی برسد و پیشنهاد میشود دفتر فرهنگ و هنر برای تغییر این نگاه در کنار دفتر اقتصادی استانداری ایجاد شود.
نظر شما