به گزارش روز شنبه از رویترز و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی تاکنون در حدود دو میلیون واحد واکسن کووید ۱۹ در سراسر جهان توزیع شده و حدود ۶۰ درصد از این واکسنها در سه کشور چین، آمریکا و هندوستان مورد استفاده قرار گرفته است اما تنها ۰.۵ درصد از این واکسنها در اختیار کشورهای کمدرآمد قرار گرفته که حدود ۱۰ درصد از جمعیت زمین را در خود جای دادهاند. این در حالی است که هنوز بسیاری سالمندان و کارکنان بخش بهداشت در این کشورها واکسینه نشدهاند.
به همین علت تدروس آدهانوم دبیرکل سازمان ملل متحد از تمام کشورهای جهان خواست به منظور مدیریت چالشهای بیسابقه این پاندمی همکاری کنند و بخشی از واکسنهای تولیدی خود را با کشورهای کمدرآمد تقسیم کنند.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
انگلیس اولین کشور اروپایی بود که واکسیناسیون را آغاز کرد و آن را سریعتر از سایر کشوها پیش برد. اما اکنون دچار چالش شیوع گونههای مختلف ویروس کرونا شده است.
تهران- ایرنا- آژانس سلامت سازمان ملل متحد کشورهای عضو را ملزم کرد ۲۵۰ میلیون واحد واکسن کووید ۱۹ را به این سازمان اهدا کنند.
اخبار مرتبط
-
مطالبه اطلاعات تکمیلی برای تایید دومین واکسن چینی
تهران- ایرنا- سازمان جهانی بهداشت به منظور بررسی و توصیه مصرف عمومی واکسن چینی موسوم به کروناوک،…
-
اثرگذاری ۳۳ درصدی دوز اول آسترازنکا در برابر گونه هندی کرونا
تهران- ایرنا- محققان آژانس سلامت عمومی انگلیس دریافتند دوز اول واکسن آسترازنکا در برابر گونه…
-
تلاش کواکسین برای ورودبه فهرست اضطراری واکسن کرونا سازمان جهانی بهداشت
تهران- ایرنا- شرکت هندی بهارات برای وارد کردن واکسن کرونا خود موسوم به کواکسین، در فهرست تزریق…
-
واکسن چینی سینوواک در مصر تولید میشود
تهران- ایرنا- مقامات چین اعلام کردند؛ اولین محموله از مواد خام مورد نیاز برای تولید واکسن چینی…
-
شناسایی اهداف جدید برای نسل بعدی واکسنهای کووید ۱۹
تهران- ایرنا- محققان با تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از تحقیقات قبلی در خصوص اجزای مختلف…
-
واکسن بر جهش هندی ویروس کرونا موثر است
تهران - ایرنا - مقامات انگلیسی اعلام کردند ایمنی حاصل از تزریق دو دوز واکسن فایزر و آسترازنکا…
نظر شما