توجه به اخلاق‌مداری و شفافیت از مولفه‌های ضروری در مناظره‌ها

تهران- ایرنا- نخستین مناظره انتخاباتی ۱۴۰۰ با محوریت موضوعات اقتصادی برگزار شد؛ مناظره‌ای که البته با واکنش‌های بسیاری همراه بود و به باور برخی نه تنها مسایل تخصصی که باید در آن مطرح می‌شد به حاشیه رفت، بلکه پای بداخلاقی‌های سیاسی نیز بدان باز شد.

۱۱ روز بیشتر تا برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باقی نمانده و با مشخص شدن اسامی نامزدهای قطعی این دوره از انتخابات، عرصه رقابت این افراد مهیا شده است تا با ارایه برنامه های خود، ضمن تشویق مردم به حضور گسترده در پای صندوق های رای، امکان انتخابی شایسته را نیز فراهم کنند. گفتنی است انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خردادماه به صورت همزمان برگزار می شود.

از این رو با توجه به تاثیر ترکیب، تعدد و چینش نامزدهای انتخاباتی در مسایلی چون راهبردها و تاکتیک‌های انتخاباتی جریان‌های سیاسی، کیفیت برگزاری انتخابات، میزان مشارکت و... رصد موضع‌گیری‌ها و اظهارنظرهای نامزدهای انتخابات، مورد توجه ناظران است. در ادامه به مهمترین اظهارنظرهای نامزدهای انتخابی در ۲۴ ساعت گذشته پرداخته شده است.

در دولت مردمی خط قرمزی برای مبارزه با فساد نداریم

حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دو سالی که به دستگاه قضایی آمدم شاهد پرونده‌ها و موضوعاتی هستم که نشان می‌دهد دغدغه‌های مردم نسبت به فساد و تبعیض کاملاً به حق است و در دولت مردمی در این راه خط قرمزی نداریم. با همه وجود وارد این میدان شدم و برای رضای خدا و انجام وظیفه و گره گشایی از کار مردم و نجات آنها، تیرهای تهمت و ناسزا را تحمل می‌کنم.

حجت الاسلام رییسی اظهار داشت: امروز شرایط کشور به نحوی است که مردم گرفتار سختی‌ها شده‌اند و زندگی آنها و وضعیت تولید و بازار ما به هیچ عنوان قابل پیش بینی نیست. امروز سفره مردم وضعیتی پیدا کرده که برخی کالاهای اساسی به ویژه برای خانواده‌های کم درآمد و ضعیف جامعه به کالای لوکس تبدیل شده و حتی دستیابی به گوشت هم برای بسیاری دشوار است. کسب و کار مردم دچار آسیب شده و وضعیت بازاری، کاسب و تولیدکننده نابسامان و نگران کننده است. قرار بود فساد و تبعیض نداشته باشیم و فقر را در جامعه ریشه کن کنیم اما برخی مسوولان خلاف آنچه امام و رهبری فرمودند، عمل کردند و امروز مردم می‌پرسند چرا با وجود امکانات فراوانی که کشور دارد، مشکلات حل نمی‌شوند و کشور دچار سیاسی بازی شده و زد و بند بر مسایل حاکم است؟

پرداخت یارانه را هوشمند می‌کنم

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در گفت وگویی رسانه ای اظهار داشت: پرداخت یارانه را هوشمند می‌کنم. یارانه وقتی مورد نیاز است که شکاف طبقاتی ایجاد شده و اکنون نسبت درآمد بالاترین درآمد به پائین ترین درآمد ۱۵.۵ برابر باشد. نحوه توزیع یارانه بر مبنای تعدیل قیمت‌ها و خلق گرانی و بالا بردن هزینه‌های عمومی ایجاد درآمد کرده و بین مردم توزیع می‌کند. ما نظام جامعی طراحی کرده‌ایم به عنوان سامانه جامع بیمه، مالیات و درآمد که بر مبنای آن مردم به سه گروه بر اساس نسبت درآمدها به هزینه‌هایشان تقسیم شده و تا سال ۱۴۰۳ یارانه به صورت هوشمند به مردم پرداخت می‌شود.

هاشمی پرداخت هوشمند یارانه‌ها را «نقطه زنی» خواند و گفت که لازمه آن ایجاد نظام جامع اطلاعاتی است. باید مالیات اشخاص حقوقی را کاهش داده و اخذ مالیات از اشخاص حقیقی را افزایش دهیم. با تشکیل نظام جامع مالیاتی مردم یکبار و به صورت تجمیع شده مالیات ها را پرداخت می کنند.  سیاست ما ارز تک نرخی و واقعی برای جلوگیری از قاچاق کالا در کنار سامان دادن به شبکه توزیع کشور است و تمامی کالاها باید در بورس کالا عرضه شوند. از سوی دیگر در صورت تغییر قیمت ها، دارایی های دولت نیز افزایش می یابد که باید از آن در جهت حمایت از مصرف کنندگان نهایی بهره برداری کند. چهار میلیون شغل جدید ایجاد خواهیم کرد و نرخ بیکاری را از ۱۳-۱۲ درصد به ۶ درصد - به خصوص در حوزه های فن آورانه - می رسانیم.

برای ایجاد هماهنگی بین بازار پولی، سرمایه و بیمه برنامه داریم

سعید جلیلی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از هنرهای رییس جمهوری این است که بین بازار پولی، سرمایه و بیمه هماهنگی ایجاد کند و ما برای این کار برنامه داریم. دوران نوجوانی و جوانی من با ایام دوران دفاع مقدس و جنگ همراه بود و امروز خوشحالم که جوانان ما می‌توانند نقشی مهم در آینده ایران داشته باشند. همانطور که ما در عرصه‌های مختلف چون دفاع مقدس و انقلاب، جوانان را داشتیم و دشمنان دوست داشتند که دهه شصت تکرار نشود، اما امروز و در دهه ۹۰ جوانانی داریم که در عرصه‌های مختلف نقش آفرینی کردند و شهید حججی‌ها را دیدیم و در عرصه‌های علمی هم موفقیت‌های بزرگ داشتیم. بازار سرمایه، بازاری است که باید به تولید کشور اضافه کند و در بازار سرمایه باید پول بیشتر از کالا تولید شود. متاسفانه پول کشور در ۴۷ سال گذشته نزدیک ۴۲ هزار برابر شده اما کالا ۱.۷ برابر شده و این فاصله زیادی است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: زمانی که پول تا این حد افزایش پیدا کرده و تولید جا بماند، مشکلاتی ایجاد می‌شود و راه حل آن به تولید و افزایش آن باز می‌گردد. نباید اجازه داد تا بازار سرمایه به بازار سفته و سوداگری تبدیل شود چرا که آرامش را بر هم می‌زند.  متاسفانه امروز فاصله چشمگیری را شاهد هستیم که در برخی از شاخص‌ها خود را نشان می دهد.

بازار با قیمت گذاری دستوری کنترل نمی شود

عبدالناصر همتی نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اظهار داشت: دولت به جای دخالت در بازار، اقداماتی انجام دهد تا بازار درست عمل کند با قیمت گذاری دستوری نمی توان بازار را کنترل کرد. قیمت گذاری باید به بازار واگذار شود. قیمت گذاری دستوری نتیجه اش اتفاقاتی  است که رخ می‌دهد، ورود به قیمت‌گذاری دستوری یعنی وارد شدن به توزیع رانت که قابل کنترل نیست.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: باید اقتصاد را به بازار واگذار و نظارت کنیم که بازار درست عمل کند یعنی؛ دولت به جای اینکه در بازار دخالت کند باید اقداماتی را انجام دهد که بازار درست عمل کند این مهمترین سیاست و برنامه من برای کنترل بازار است. همین‌جا از رقیب اصلی خودم، آقای رییسی دعوت می‌کنم در اینستاگرام به‌شکل زنده مناظره کنیم و بعد خدمت آقای جلیلی هستم.  در جریان مناظره، نامزدهای پوششی به همراه نامزد اصلی، ۲۹ بار با بردن اسم بنده به تهمت زدند.  

گزینش‌های خاص را کنار خواهم گذاشت

محسن رضایی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفت وگویی با تشریح برنامه‌های تبلیغاتی خود گفت: در دولت اقدام و تحول گزینش‌های خاص را کنار خواهیم گذاشت و از همه شایستگان در ایران استفاده خواهیم کرد. در دولت اقدام و تحول؛ دولت شایستگان از مرد و زن، ایرانیان داخل و خارج از کشور، اقوام مختلف، اقلیت‌ها، اصلاح طلب، اصولگرا و مستقل‌ها و هر انسان شایسته‌ای که بتواند کاری انجام دهد، استفاده خواهیم کرد.

رضایی تصریح کرد: در دولت اقدام و تحول از همه شایستگان در ایران حتی در همین دولت و دولت‌های گذشته استفاده خواهیم کرد جز افرادی که فسادهای بزرگ انجام دادند و مشکلاتی داشتند. تقاضا دارم دوستان صداوسیما مناظرات را از محدودیت‌ها خارج کنند و اجازه دهند مناظرات ادامه پیدا کند چون بسیاری از بحث‌ها نیمه تمام می‌ماند. این سه بخش اصلی برای حل مشکلات مردم اجرا می‌شود و با این سه فعالیت، مشکل معیشت مردم و به خصوص دهک‌های پایین جامعه برطرف می‌شود. 

ایجاد دو میلیون شغل با ظرفیت‌های خالی پتروشیمی شدنی است
علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:
۸.۱ میلیون تن ظرفیت خالی در بخش پلیمری کشور وجود دارد که استفاده از آن سبب ایجاد دو میلیون شغل در مدت دو سال می‌شود. ما می‌توانیم در اقتصاد مسیری را برویم که وابستگی به نفت نداشته باشیم و از طرفی شاید نفت ما به طور اسمی در تحریم باشد، اما رسما بالغ بر یک میلیون بشکه نفت و میعانات گازی می‌فروشیم. ما باید تحریم را با بی اثر کردن آن در داخل و با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی برداریم. اما اینکه چه میزان زمان نیاز است تا این موضوع محقق شود. باید گفت که ۸.۱ میلیون تن ظرفیت خالی در بخش پلیمری وجود دارد که کارخانه آن مستقر است ولی به دلیل فرسودگی نیازمند بازسازی تجهیزات و فناوری است. ۸.۱ میلیون تن، ظرفیتی برای ما ایجاد می‌کند که مثلا ارزش افزوده ۱۰۰ تا ۱۶۰ دلار مواد خام را به ۴۶۰ دلار تبدیل و  از فروش نفت بی نیاز شویم. 

نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه ظرفیت و قابلیت‌های کشور بالا است، عنوان کرد: دلیل رخ ندادن این موضوع به دلیل تعارض منافع و فساد است. زیرا در بخش بالادستی پتروشیمی شاهدیم که بخشی از آدم‌هایی که خارج کشور سرمایه گذاری کردند، آن جنس را به بورس عرضه نمی‌کنند یا به سختی یا کم عرضه می‌کنند و به خارج کشور صادر می کنند. ما ۹ پیشران برای اقتصاد معرفی کردیم  و فقط یکی از آن‌ها نفت و گاز و پتروشیمی و معادن است.

باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام استفاده کنیم

محسن مهرعلیزاده نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام جمهوری اسلامی بهره‌برداری کنیم تا رای مردم به عنوان تعیین کننده محوری برای خود مردم و کشور باشد. همه می‌دانیم حضور و نقش مردم برای تعیین سرنوشت می‌تواند وجهه جمهوریت نظام را بیش از پیش نشان داده و تثبیت کند. همه مردم می‌آیند تا سرنوشت خود را به دست فردی بدهند که با انتخاب همکاران مناسب براساس یک طرح نامه مدون و علمی فراخور آنچه که خواست مردم هست، آینده کشور را بسازند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ضمن ابراز تاسف از اینکه فضای سردی برای حضور مردم در انتخابات رقم خورد، اظهار کرد: آن هم دلایل متعددی که در چندین سال گذشته داشت، رد صلاحیت‌های نامزدهای یک جناح و از طرف دیگر چیدمانی که از طرف نامزدهای جناح دیگر صورت گرفت بر سرمای انتخابات افزود، عده زیادی از این مطلب نگران نشدند و مردم بیش از پیش درخصوص اینکه بخواهند موجودیت خود را نشان دهند، تردید بیشتری برای آنها ایجاد شد. ما باید از هر امکانی برای حفظ جمهوریت نظام جمهوری اسلامی بهره‌برداری کنیم تا رای مردم به عنوان تعیین کننده محوری برای خود مردم و کشور باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha