مبارزه با بیماری‌های گندم و جو در ۵۳۴ هزار هکتار زمین زراعی

تهران - ایرنا - سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد: در سال زراعی جاری در سطح بیش از ۵۳۴ هزار هکتار با بیماری‌های گندم و جو مبارزه شده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «اکبر آهنگران» افزود: تاکنون ۵۱۰ هزار هکتار با بیماری های گندم و بیش از ۲۴ هزار هکتار با بیماری های جو مبارزه شیمیایی شده که به دلیل بارش های کم و خشکسالی و در پی آن کاهش بیماری های گیاهی در عرصه، سطح مبارزه نسبت به سال زراعی قبل کاهش نشان می دهد.

اکبر آهنگران با اشاره به این که بیماری های گیاهی در سال های پر بارش و شرایط رطوبتی رشد می کنند، خاطرنشان کرد: در سال زراعی ۹۸-۹۹ که سال پر بارانی داشتیم به علت افزایش بیماری های گیاهی در سطح بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار با بیماری های گندم مبارزه شد که از این میزان ۵۴۰ هزار هکتار مربوط به زنگ زرد بود.

وی میزان مبارزه با زنگ زرد گندم در سال زراعی جاری را تا کنون ۶۰ هزار هکتار عنوان کرد.

آهنگران اظهار داشت: بیشترین سطح مبارزه با بیماری های گندم در استان های گلستان، مازندران، خوزستان، فارس و اردبیل صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: در اوایل اسفند سال زراعی جاری، نخستین علائم بیماری گندم در خوزستان و ایلام  و سپس در استان فارس مشاهده شد.

مدیرکل دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: امسال با توجه به کاهش بیماری های گندم و جو در زمینه تامین سم مشکلی نداریم و مازاد هم خواهیم داشت که برای سال آینده استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: بیماری زنگ زرد گندم دائم در حال جهش است و نژادهای جدیدی از زنگ زرد را ایجاد می کند تا مقاومت گیاه را بشکند و آن را آلوده کند.

آهنگران افزود: ارقام مقاوم به بیماری زنگ گندم دائمی نیستند و به تدریج ظرف سه تا چهار سال مقاوت آنها شکسته می شود و بنابراین به رقم های جدید و مقاوم گندم نسبت به بیماری نیاز داریم.

وی گفت: اگر ارقام گندم، مقاوم به به زنگ زرد باشند، نیازی به مبارزه نخواهد بود.

آهنگران اظهارداشت: در استان های خوزستان و ایلام، سطح وسیعی از کشت گندم با ارقام چمران ۲ و مهرگان انجام گرفته و باید ارقام جدید مقاوم کشت شود.

به گزارش ایرنا، طبق آمارها در سال ۹۹ مقدار خرید تضمینی گندم از کشاورزان ۳۱ استان به هشت میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید که ارزش ریالی گندم‌های خریداری شده بیش از ۲۰۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بود.

 امسال بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، ۶ میلیون و ۱۵۲ هزار هکتار زمین زراعی زیر کشت گندم رفته که نسبت به سال گذشته، کشت این محصول ۲.۳ درصد افزایش داشته است.

اهمیت گندم به عنوان غذای اصلی مردم در کشور برکسی پوشیده نیست. همه ساله میزان قابل توجهی از محصول گندم به علت عوامل محدودکننده و کاهنده تولید از بین می‌رود. از جمله عوامل کاهنده عملکرد گندم، آفت سن گندم است که در سراسر کشورهای خاور دور و نزدیک، جنوب و جنوب غرب اروپا و شمال آفریقا گسترش دارد و از طریق مصرف برگ، ساقه، شیره آوندآبکش و دانه گیاه منجر به ایجاد خسارت می شود.

سن گندم ضمن آن که مهم‌ترین مساله‌ی گیاه‌پزشکی ایران است، از پیچیده‌ترین و دشوارترین حشرات خسارت‌زا به شمار می‌رود. آفت سن، طی سالیان گذشته خسارات زیادی به مزارع گندم و جو کشاورزان وارد کرده که اگر در زمان مناسب تشخیص داده شود قطعا از خسارات وارده به نحو چشمگیری کاسته می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha