فعال سیاسی: نامزدهای ریاست‌جمهوری در مناظره‌ها آدرس غلط می‌دهند

ارومیه- ایرنا- فعال سیاسی و روزنامه نگار ارومیه‌ای گفت: نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری در مناظره ها به جای گفت و گو درباره علت مشکلات کشور، آدرس غلط می دهند.

"هوشنگ عطاپور" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مهمترین مشکل نامزدهای ریاست جمهوری، این است که در همین دوران رقابت های انتخاباتی هم با مردم و انتخاب کنندگان صادق نیستند و به همین دلیل به جای گفت و گو درباره علت مشکلات و بحران های کشور، آدرس غلط می دهند.

وی اظهار داشت: چیزی که از صدا و سیما تولید و پخش شد، مناظره نیست بلکه مسابقه بین نامزدهاست زیرا معنای مناظره بحث بر روی سوالات مشترک و ارزیابی دیدگاه های نامزدها از روی بیان نظرات حول سوالات مشترک شکل می گیرد در حالی که به نظر می رسد صدا و سیما می خواهد سواد و دانش نامزدها را بسنجد که این دیگر مناظره نیست، ضمن اینکه سوالات بسیار جزئی و سطحی طراحی شده است و به معلول ها می پردازد و علت مشکلات اقتصادی کشور را  هدف قرار نداده اند و به نظر می رسد صدا و سیما سوالات را به نفع یک جریان سیاسی خاص مهندسی کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر دلیل اصلی بحران اقتصادی در کشور به ویژه در دولت دوازدهم تحریم های ترامپ و همراهی جریان رقیب دولت با سیاست های فشار حداکثری ترامپ و خود تحریمی بوده است.

فعال سیاسی ارومیه ای با بیان‌ اینکه چرا صدا و سیما از تلاش جریان های مخالف دولت برای شکست برجام سوال نمی پرسد؟ چرا از مخالفت دو نفر از پنج نفر نامزدها با پیوستن ایران به FATF در مجمع تشخیص مصلحت سوال نمی کند؟ گفت: همه این ها حکایت از مهندسی مناظرات برای دادن فرصت به جریان رقیب دارد و دور از بی طرفی است.

وی اظهارداشت: البته مشکل اصلی همه کاندیداها در عدم ارایه برنامه مشخص است.

عطاپور افزود: برنامه اداره دولت نباید به شکل تدوین چشم انداز و آرمان باشد؛ همه آرمانهایی که این نامزدها در تریبون های مختلف به نام خود مطرح می کنند، در اسناد بالادستی، سیاست های کلی نظام مصوب مجمع تشخیص مصلحت، برنامه های توسعه پنج ساله و اسناد آمایش سرزمینی استان ها آمده است؛ برنامه اجرایی خارج از این اسناد نمی تواند باشد چون دولت هر برنامه ای دارد باید با رعایت اسناد بالادستی، قوانین عادی و اساسی به شکل لایحه به مجلس بفرستد و در صورت تصویب مجلس، می تواند برای آنها هزینه کند.

وی زیرسوال بردن FATF در مناظره ها بیان کرد: نپیوستن به FATF  دسترسی دولت ها را به ارزهای صادراتی قطع می کند، چگونه این افراد می خواهند با وجود تحریم های فعلی، منابع ارزی لازم برای تحقق وعده های خود  را تامین کنند؟ واقعیت آن است که در مناظره اول که ماهیت  اقتصادی داشت با رویکرد صدا و سیما، سوالات اساسی که دولت ها را زمین گیر کرده و مانع اصلی توسعه اقتصادی کشور است، بدون جواب ماند و اصلا طرح نشد.

وی درپاسخ به این سوال که چرا در مناظره ها برخی نامزدها مدعی شدند دولت جهت تامین کسری بودجه خود دست در جیب مردم برده و برای اداره خود از تورم ارتزاق کرده، اظهار داشت: دولت ها باید به نحوی کسری بودجه خود را تامین کنتد که البته باید دلیل این تحریم را جویا شد.

فعال سیاسی ارومیه ای ادامه داد: این تحریم به دلیل تحریم های اقتصادی آمریکاست و دولت برای تامین  بودجه، براساس قانون بودجه مکلف به فروش اموال دولتی بود تا بخشی از کسری بودجه خود را جبران کند که این کار با فروش اموال در بورس اتفاق افتاد؛ اگر شرایط اقتصادی مملکت با همین تحریم ها ادامه پیدا بکند  هر دولتی سر کار بیاید مجبور به تامین بودجه خود از محل نقدینگی های نامتعارف است تا حقوق کارمندان را بدهد و امنیت را در جامعه برقرار سازد؛ اگر نامزدها راه بهتری بلد هستتد برنامه اقتصادی مخصوص دوران تحریم را رو نمایی بکنتد.

وی در خصوص سوال نشدن از تحریم ها در مناظره ها گفت: همه این نامزدها بنا را بر این گذاشته اند که مذاکرات وین به نتیجه خواهد رسید و آمریکا به برجام بازخواهد گشت و مشکل تحریم ها حل خواهد شد به همین دلیل در مناظره گذشته با کمال ناباوری  هیچ سوالی از تحریم ها پرسیده نشد.

وی گفت: حتی تاثیر عمیق پاندمی کرونا هم که اقتصاد های بزرگ جهانی را تکان داد، براقتصاد ایران پرسیده نمی شود چون هدف برگزار کننده مناظره، نه دادن آگاهی به مردم برای انتخاب صحیح و اصلح است بلکه مهندسی افکار عمومی برای رسیدن به یک نتیجه از پیش تعیین شده می تواندباشد.

به گزارش ایرنا، برخی از نامزدهای انتخاباتی در مناظرات اخیر اقدام به سیاه نمایی علیه دولت کرده ودستاوردهای او را زیر سوال بردند این در حالی است که نامزدها باید برای مشکلات موجود کشور برنامه وراهکار ارایه دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha