ارائه ۳۵ بسته حمایتی به پژوهشگران تجاری‌ساز در صنعت گیاهان دارویی

تهران- ایرنا- صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، از تحقیقات دانشگاهی هدف‌مند در حوزه گیاهان دارویی حمایت و به پژوهشگران تجاری ساز در این حوزه، ۳۵ بسته حمایتی ارائه می کند.

به گزارش روز سه شنبه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در راستای توسعه منابع مالی مورد نیاز زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور، با صندوق‌ها و مراکز مالی مختلفی همکاری می‌کند. یکی از این نهادهای مالی، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور است.

با توجه به اهمیت حوزه گیاهان دارویی و وجود صدها شرکت دانش‌بنیان و خلاق در این حوزه، این صندوق به تازگی قراردادی با پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد انشگاهی کشور منعقد کرده است تا از پژوهشگران این حوزه حمایت کند.

این دو نهاد برای همکاری در زمینه اجرای ۱۰ طرح تحقیقاتی پسادکتری، ۱۰ طرح تحقیقاتی رساله دکتری و ۱۵ طرح پژوهشی، به توافق رسیدند.

حمایت از ۳۵ طرح شاخص در این حوزه موجب خواهد شد تا پژوهش نوآورانه در حوزه گیاهان دارویی به تجاری‌سازی محصولات جدید منتهی شود.. به همین منظور اولویت‌های تحقیقاتی در نظر گرفته شده است، تا این حمایت‌ها به طرح‌های اختصاص یابد که از اهمیت و ارزش افزوده بیشتری برای اقتصاد کشور و زیست‌بوم نوآوری گیاهان دارویی برخوردار باشند.

همچنین بر اساس این توافق نامه  ایجاد لینک پورتال‌های دو مجموعه برای آگاهی از کارهای تحقیقاتی انجام شده و در دست انجام، در دستور کار قرار گرفت.

ایمان افتخاری رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور گفت: معمولاً برنامه‌های صندوق در تفاهم و تعامل با مجموعه‌های پژوهشی کشور به این شکل است که در قالب برنامه‌های مشترک، حمایت‌هایی تعریف می‌شود تا پژوهشگران بتوانند از آن استفاده کنند.

وی افزود: این حمایت‌ها همچنین تقویت ارتباط میان فعالان دانشگاهی و بازار و صنعت را نیز به عنوان یکی دیگر از اهداف راهبردی خود تعریف کرده است.

برخی آمارهای رسمی اعلام کرده است که در ایران حداقل ۸۰۰۰ گونه‌ای گیاهی وجود دارد که بیش از ۲۸۰۰ گونه آن خاصیت دارویی دارند.

تکمیل زنجیره ارزش و تولید در صنعت گیاهان دارویی می‌تواند ارزآوری قابل توجهی برای کشور به همراه داشته باشد. تا زمانی که پژوهشگران و محققان دانشگاهی فعال در حوزه گیاهان دارویی، انجام پژوهش‌های مسئله محور را در این صنعت به صورت جدی دنبال نکنند، رشد زیست بوم نوآوری گیاهان دارویی محقق نخواهد شد.

به همین دلیل این صندوق تلاش دارد با ارائه حمایت‌های هدفمند، پژوهشگران و فناوران را ترغیب کند که پژوهش‌های کاربردی را دنبال کنند. علاقه‌مندان می‌توانند برای اطلاع از این خدمت و سایر خدمات صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به سایت این صندوق مراجعه کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha