علیاصغر امامیون روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برداشت ۸۰ تن زیره از سطح ۱۰۰ هکتار از زمینهای زراعی شهرستان برای امسال پیشبینی میشود.
وی خاطرنشان کرد: در راستای سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی با اولویت کشت محصولات کم آب بر و ارزآور، برداشت زیره در شهرستان دامغان آغاز شده و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.
امامیون ادامه داد: با توجه به نظارت در زمان کاشت و داشت، ضدعفونی بذر، مدیریت علفهای هرز، تغذیه بهینه مزارع و عدم بارندگی بهاره عملکرد زیره در شهرستان حدود ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار است.
وی اظهار داشت: امسال از طریق حمایتهای بانکی، برگزاری دورههای ترویجی و آموزشی برای کارشناسان، اعطای تسهیلات کم بهره و بلند مدت و ارائه دستورالعملها و توصیههای فنی، زمینه توسعه این گیاه ارزشمند با نیاز آبی کم در شهرستان فراهم شده است.
امامیون اضافه کرد: با توجه به فصل رشد (زمستان و بهار)، قابلیت کشت و کار در مناطق مختلف شهرستان، عدم همزمانی فصل کشت زیره با دیگر محصولات و همچنین استفاده از زیره به عنوان گیاهی وجینی در پاکسازی علفهای هرز، کشت این محصول بسیار مورد استقبال بهره برداران قرار گرفته است.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی دامغان زیره سبز را یکی از گونه های معرفی شده در الگوی کشت پاییزه شهرستان دانست و افزود: زیره به عنوان گیاهی با ارزش اقتصادی بالا، قابلیت عرضه در بورس دارد و از آنجا که زیره سبز گیاهی دارویی و صادراتی است قیمت آن کمتر دچار نوسان می شود که این امر موجب اطمینان کشاورز از فروش محصول به قیمت مناسب میشود.
به گزارش ایرنا، زیره دامغان از لحاظ کیفی دارای ویژگی های ممتاز و منحصر به فرد است که در مناطق دامنکوه، فرات و حومه شهرستان کشت میشود.
شهرستان دامغان دارای بیش از ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است. ۳۵ درصد اشتغال دامغان در حوزه کشاورزی است که پنج هزار باغدار و کشاورز در این بخش مشغول فعالیت هستند.
نظر شما