دکتر رامین پورنجف روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عرضه و کشتار مرغ زنده باتوجه به اجرای طرح ساماندهی مراکز تهیه و عرضه مرغ زنده که از دهم خردادماه آغاز شده در استان ایلام ممنوع است.
وی افزود: این واحدها از زمان ابلاغ این طرح به واحدهای عرضه و کشتار مرغ زنده، اجازه عرضه و کشتار مرغ زنده ندارند ، این مراکز با مراجعه به سازمان صنعت معدن و تجارت جهت اخذ مجوزهای کسب و بهداشتی و دریافت تسهیلات در صورت نیاز برای ایجاد شرایط بهداشتی عرضه وارد لیست عرضه کنندگان مجاز مرغ کشتار روز شوند.
مدیرکل دامپزشکی ایلام یادآور شد: مطابق مصوبه ستاد ساماندهی مرغ استان، معضل عرضه مرغ زنده که بهداشت محیط و مصرف کنندگان را به مخاطره می اندازد برچیده و شاغلان این حرفه ساماندهی شوند.
پورنجف افزود: از دهم خردادماه، تمام مراکز عرضه و کشتار مرغ زنده در سطح استان به تعداد بیش از ۳۰۰ واحد شناسایی شده اند و ممنوعیت عرضه و کشتار مرغ زنده به این واحدها ابلاغ شده است.
وی در خصوص اهداف اجرای این طرح توضیح داد: عدم رعایت موازین بهداشتی و حتی گاهی شرعی، محرز نبودن سلامت مرغ و نحوه نگهداری و پرورش آن، نداشتن کارت بهداشت و عدم مجوز فعالیت، عرضه مرغ بیمار به خریداران، ذبح غیربهداشتی طیور که خونابه و امعا و احشا به فاضلاب شهری سراریز و محل تجمع حشرات و حیوانات موزی می شود، از جمله دلایل مهم اجرای این طرح است.
مدیرکل دامپزشکی ایلام یادآور شد: وجود بیماری های مشترک انسان و طیور از جمله آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، سالمونلوز، باسیلوز و مخاطرات حاصل از انتشار این بیماری ها از دیگر عوامل اهتمام به اجرای این مصوبه است که انتشار این بیماری ها برای سلامت مصرف کننده و نیز جمعیت طیور مرغداری ها را به خطر می اندازد.
پورنجف اضافه کرد: انتشار و شیوع بیماری های واگیردار یک تهدید جدی برای واحدهای مرغداری استان و از موانع تولید مرغ سالم خواهد بود، دامپزشکی برای حفظ سلامت و بهداشت شهروندان و مصرف کنندگان موظف به جلوگیری از ادامه فعالیت واحدهای عرضه و کشتار مرغ زنده شده است.
وی ادامه داد: اما فرایند مرغ کشتارشده در کشتارگاه ها از ابتدای حمل تا خروج از کشتارکاه توسط ناظرهای بهداشتی و ذبح شرعی و دامپزشک مورد نظارت قرار می گیرد و مرغ یا اندام های معیوب و یا مریض با نظارت کارشناسان از چرخه عرضه به بازار خارج می شوند و نیز امعا و احشا و خونابه مرغ ها نیز هدایت شده و با رعایت مقررات بهداشتی و زیست محیطی است.
خرید مرغ زنده صرفه اقتصادی ندارد
مدیرکل دامپزشکی ایلام تاکید کرد: تمام مرغ های کشتارشده توسط کشتارگاه همه مجوزهای لازم بهداشتی و حمل نقل را اخذ و روند پرورش و تغذیه آنها کنترل شده است و همچنین افراد شاغل در کشتارگاه نیز دارای کارت سلامت و بهداشت هستند و نکته مهم دیگر برای مصرف کنندگان اینکه وزن مرغ کشتار شده در کشتارگاه وزن واقعی مرغ است درحالیکه بخش عمده ای از مرغ زنده را پر و ضایعات دورروز پرنده تشکیل می دهد.
پورنجف افزود: قیمت مرغ کشتار روز نزدیک به ۲۵ هزار تومان است درحالیکه قیمت مرغ زنده با احتساب ضایعات بین ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان است و بعد از پاک کردن مرغ ۳۰ درصد از وزن لاشه کسر می شود اما در مرغ کشتار روز مصرف کننده قیمت وزن اصلی و خالص مرغ را پرداخت می کند که کمتر از مرغ زنده است.
وی گفت: باتوجه به اینگونه موارد ذکر شده طرح ممنوعیت عرضه و کشتار مرغ زنده در استان از دهم خردادماه و با همکاری دستگاه های ذیربط از جمله نیروی انتظامی و قضایی در حال انجام است.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام تاکید کرد: این طرح درواقع ساماندهی مراکز عرضه مرغ زنده محسوب می شود و طرحی قهری و برخوردآمیز نیست هرچند با واحدهایی که تمکین کننده این طرح نباشند برخورد جدی و قانونی صورت می گیرد و اجرای این طرح معیشت فعالان این واحدها را به مخاطره نمی اندازد.
پورنجف گفت: به همه مرغداری هایی که از نهاده های طیور دولتی استفاده می کنند، نیز ابلاغ شده است حق عرضه مرغ به مراکز زنده فروشی یا واسطه ها ندارند و باید مرغ های تولیدی خود را به کشتارگاه های مجاز استان یا خارج از استان تحویل دهند و در صورت عدم تکمین از این طرح به مراکز قضایی معرفی می شوند.
نظر شما