۱۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۲۷
کد خبرنگار: 1423
کد خبر: 84359332
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ممنوعیت عرضه مرغ زنده به منزله عدم فعالیت مرغ فروشان نیست

ایلام - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت: ممنوعیت عرضه و کشتار مرغ غیرمجاز به منزله پایان فعالیت این صنف نیست، بلکه با ساماندهی عرضه کنندگان مرغ زنده، فقط نوع فعالیت آنها تغییر خواهد کرد.

دکتر رامین پورنجف روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عرضه و کشتار مرغ زنده باتوجه به اجرای طرح ساماندهی مراکز تهیه و عرضه مرغ زنده که از دهم خردادماه آغاز شده در استان ایلام ممنوع است.

وی افزود: این واحدها از زمان ابلاغ این طرح به واحدهای عرضه و کشتار مرغ زنده، اجازه عرضه و کشتار مرغ زنده ندارند ، این مراکز با مراجعه به سازمان صنعت معدن و تجارت جهت اخذ مجوزهای کسب و بهداشتی و دریافت تسهیلات در صورت نیاز برای ایجاد شرایط بهداشتی عرضه وارد لیست عرضه کنندگان مجاز مرغ کشتار روز شوند.

مدیرکل دامپزشکی ایلام یادآور شد: مطابق مصوبه ستاد ساماندهی مرغ استان، معضل عرضه مرغ زنده که بهداشت محیط و مصرف کنندگان را به مخاطره می اندازد برچیده و شاغلان این حرفه ساماندهی شوند.

پورنجف افزود: از دهم خردادماه، تمام مراکز عرضه و کشتار مرغ زنده در سطح استان به تعداد بیش از ۳۰۰ واحد شناسایی شده اند و ممنوعیت عرضه و کشتار مرغ زنده به این واحدها ابلاغ شده است.

وی در خصوص اهداف اجرای این طرح توضیح داد: عدم رعایت موازین بهداشتی و حتی گاهی شرعی، محرز نبودن سلامت مرغ و نحوه نگهداری و پرورش آن، نداشتن کارت بهداشت و عدم مجوز فعالیت، عرضه مرغ بیمار به خریداران، ذبح غیربهداشتی طیور که خونابه و امعا و احشا به فاضلاب شهری سراریز و محل تجمع حشرات و حیوانات موزی می شود، از جمله دلایل مهم اجرای این طرح است.

مدیرکل دامپزشکی ایلام یادآور شد: وجود بیماری های مشترک انسان و طیور از جمله آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، سالمونلوز، باسیلوز و مخاطرات حاصل از انتشار این بیماری ها از دیگر عوامل اهتمام به اجرای این مصوبه است که انتشار این بیماری ها برای سلامت مصرف کننده و نیز جمعیت طیور مرغداری ها را به خطر می اندازد.

پورنجف اضافه کرد: انتشار و شیوع بیماری های واگیردار یک تهدید جدی برای واحدهای مرغداری استان و از موانع تولید مرغ سالم خواهد بود، دامپزشکی برای حفظ سلامت و بهداشت شهروندان و مصرف کنندگان موظف به جلوگیری از ادامه فعالیت واحدهای عرضه و کشتار مرغ زنده شده است.

وی ادامه داد: اما فرایند مرغ کشتارشده در کشتارگاه ها از ابتدای حمل تا خروج از کشتارکاه توسط ناظرهای بهداشتی و ذبح شرعی و دامپزشک مورد نظارت قرار می گیرد و مرغ یا اندام های معیوب و یا مریض با نظارت کارشناسان از چرخه عرضه به بازار خارج می شوند و نیز امعا و احشا و خونابه مرغ ها نیز هدایت شده و با رعایت مقررات بهداشتی و زیست محیطی است.

خرید مرغ زنده صرفه اقتصادی ندارد

مدیرکل دامپزشکی ایلام تاکید کرد: تمام مرغ های کشتارشده توسط کشتارگاه همه مجوزهای لازم بهداشتی و حمل نقل را اخذ و روند پرورش و تغذیه آنها کنترل شده است و همچنین افراد شاغل در کشتارگاه نیز دارای کارت سلامت و بهداشت هستند و نکته مهم دیگر برای مصرف کنندگان اینکه وزن مرغ کشتار شده در کشتارگاه وزن واقعی مرغ است درحالیکه بخش عمده ای از مرغ زنده را پر و ضایعات دورروز پرنده تشکیل می دهد.

پورنجف افزود: قیمت مرغ کشتار روز نزدیک به ۲۵ هزار تومان است درحالیکه قیمت مرغ زنده با احتساب ضایعات بین ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان است و بعد از پاک کردن مرغ ۳۰ درصد از وزن لاشه کسر می شود اما در مرغ کشتار روز مصرف کننده قیمت وزن اصلی و خالص مرغ را پرداخت می کند که کمتر از مرغ زنده است.

وی گفت: باتوجه به اینگونه موارد ذکر شده طرح ممنوعیت عرضه و کشتار مرغ زنده در استان از دهم خردادماه و با همکاری دستگاه های ذیربط از جمله نیروی انتظامی و قضایی در حال انجام است.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام تاکید کرد: این طرح درواقع ساماندهی مراکز عرضه مرغ زنده محسوب می شود و طرحی قهری و برخوردآمیز نیست هرچند با واحدهایی که تمکین کننده این طرح نباشند برخورد جدی و قانونی صورت می گیرد و اجرای این طرح معیشت فعالان این واحدها را به مخاطره نمی اندازد.

پورنجف گفت: به همه مرغداری هایی که از نهاده های طیور دولتی استفاده می کنند، نیز ابلاغ شده است حق عرضه مرغ به مراکز زنده فروشی یا واسطه ها ندارند و باید مرغ های تولیدی خود را به کشتارگاه های مجاز استان یا خارج از استان تحویل دهند و در صورت عدم تکمین از این طرح به مراکز قضایی معرفی می شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha