عرضه ۷۰۰ محصول تاییدشده نانویی در بازار ایران

تهران- ایرنا- دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اعلام فعالیت بیش از ۲۹۰ شرکت دانش بنیان در حوزه نانو گفت: در حال حاضر ۷۰۰ محصول تاییدشده نانویی در بازار ایران عرضه شده است.

سعید سرکار روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: این محصولات به خارج  از کشور نیز صادر شده است. اکنون نانو در ۱۸ حوزه صنعتی از قبیل سلامت، خودرو، هواپیمای، دریایی، نفت، پتروشیمی، ساختمان، نساجی، کشاورزی، محیط زیست، لوازم خانگی بکار گرفته شده و محصولات بومی ساخته و عرضه شده است.

وی بیان کرد: تاکنون محصولات نانو ایران‌ساخت به ۴۹ کشور از پنج قاره جهان صادر شده است، همچنین در سال ۹۹ شاهد صادرات رادیاتورهای ایرانی مبتنی بر فناوری نانو به عراق، آذربایجان و افغانستان بودیم.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اشاره به برخی از مهم‌ترین اقدامات و دستاوردهای کشور در توسعه این فناوری در سال ۱۳۹۹ گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان به یاری کشور آمدند و محصولات نانو برای مقابله با ویروس کرونا مورد استفاده قرار گرفتند.

سرکار ادامه داد: با استفاده از فناوری الکتروریسی، روزانه ۲۵۰ هزار مدیا و ماسک با استاندارد N۹۵ تولید شده، همچنین بیش از ۲۰۰ تن مواد ضدعفونی کننده دست و سطوح در روز توسط هفت شرکت داخلی تولید می شود.

وی یادآور شد: تجهیزات ضدعفونی کننده هوا نیز با استفاده از فناوری‌ نانو به کمک فعالان دانش‌بنیان در کشور تولید شده است. دستگاه پلاسمای ضدعفونی‌کننده هوا (باکتری و ویروس) با استفاده از فناوری نانو نیز ساخته شده و دستگاه تست تشخیص سریع کرونا در کمتر از ۳۰ ثانیه به تأیید وزارت بهداشت و به تولید صنعتی رسیده است.

وی ادامه داد: درآمد حاصل از حوزه نانو در سال ۹۲ حدود ۸۰ میلیارد تومان بوده، در سال ۹۸ این مبلغ به ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است و انتظار داریم در سال ۹۹ که اواسط امسال مشخص می‌شود، به حدود ۹ هزار میلیارد تومان برسد.

وی اظهار داشت: این امر پیشرفت و قابلیت کشور در این حوزه را نشان می‌دهد و اعتقاد داریم که لیاقت کشور به دلیل جمعیت جوان و پراستعدادی که داریم و تلاشی که انجام می‌دهند، بیش از این حرف‌ها است.

این مسوول حوزه نانو تصریح کرد: در حال حاضر کشور در رتبه چهارم نانو در دنیا قرار دارد، بنابراین رسیدن به رتبه سوم نانو برای ما دست یافتنی است ولی با سرمایه‌گذاری که در نانو انجام می‌شود این عمل خود به صورت کاهنده عمل می‌کند. سرمایه  اصلی استادان، دانشجویان و استعدادهایی هستند که در کشورمان وجود دارند؛ در حال حاضر بیش از ۳۷ هزار متخصص در حوزه نانو در کشور داریم و باید روی این متخصصان سرمایه‌گذاری کنیم تا بتوانیم به رتبه‌های بالاتر علمی در جهان برسیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha