به گزارش ایرنا، ایام تبلیغات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با شدت تمام و با استفاده از ظرفیت های مجازی و رادیویی و تلویزیونی در حال انجام است و نامزدهاهای مختلف، برنامه ریزی های خود را برای چهار سال آینده به معرض دید و نظر مردم قرار می دهند.
یکی از برنامه های جدید نامزدهای ریاست جمهوری که با استفاده از ظرفیت شبکه های استانی سیما و به علت شیوع کرونا ایجاد شده، صحبت با مردم استان های مختلف از طریق برنامه تلویزیونی ویژه است.
در این قالب، طی یک هفته برنامه تلویزیونی، نامزدها ضمن بررسی ظرفیت های استان های مختلف،به بیان برنامه های خود در استان های گوناگون می پردازند که هر روز پنج استان، به صورت همزمان سخنرانی یک نماینده را پوشش می دهند.
سید ابراهیم رییسی، یکی از نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، امروز میهمان پنج استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، یزد، کهگیلویه و بویراحمد و آذربایجان غربی بود تا برنامه های خود را مختص این استان ها ارائه کند.
احیای دریاچه ارومیه در اولویت دولت کارآمد قرار دارد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه احیای دریاچه ارومیه را باید از حالت نمایش درآورد تا احیای آن واقعی شود، گفت: دریاچه ارومیه از ذخایر ماست و احیای آن از دستورات جدی دولت کارآمد ما قرار دارد و احیای آن باید برقرار باشد.
حجت الاسلام رییسی با اشاره به اینکه از زحماتی که تاکنون برای احیای دریاچه کشیده شده قدردانی میکنیم، افزود: باید به این مسئله توجه کرد که ما مشکل آب و کمبود آب نداریم، اما گاهی اوقات بارندگی و نزولات آسمانی کم بوده، اما مهمترین مساله مدیریت آب است.
وی ادامه داد: باید با مدیریت درست برنامهریزی کرد و طرح آبرسانی زیرسطحی را مورد بررسی و اجرا قرار داد، همان طرحی که ما در خراسان رضوی به همت آستان قدس رضوی به اجرا درآوردیم و در مصرف آب صرفهجوی شد و محصولات تولیدی نیز افزایش یافت؛ اگر منابع آبی درست هدایت و مدیریت شود، مشکلات دریاچه ارومیه میتواند حل شود.
وی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی ظرفیتهای بسیاری دارد، اظهار داشت: ذخایر مادی و معدنی این استان، نیروی انسانی کارآمد و جوانان این استان میتواند در توسعه آن نقش آفرین کنند.
وی ادامه داد: آذربایجانغربی قطب کشاورزی بوده و رونق بخش کشاورزی نیازمند نگاه راهبردی است و به این امر نیز توجه میشود که صنایع تبدیلی از صنایع ضروری منطقه به شمار میرود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه زنبورداران آذربایجان غربی و تولید عسل آنها در کشور زبانزد است، گفت: فعالان این بخش مشکلاتی را نیز دارند و راهاندازی شهرک صنعتی مخصوص زنبورداران مشکل این بخش را حل و فصل میکند.
وی بیان کرد: ارتباط مرزی آذربایجانغربی با سه کشور خارجی زمینه مناسبی برای توسعه داد و ستد است و باید بازارچه های مرزی این استان که برخی غیر فعال است، فعال شود.
حجت الاسلام رییسی ادامه داد: چرا باید شاهد کوله بری در این منطقه باشیم، این در حالی است که میتوان با راهندازی بازارچه مرزی مراودات تجاری قانونی صورت گیرد و در این صورت این استان نقش موثری را در صادرات می تواند داشته باشد.
وی با اشاره به وجود معادن غنی در آذربایجان غربی گفت: معادن این استان باید ساماندهی شود و در این صورت میتوان زمینه اشتغال بیشتری را فراهم کرد؛ برای بهرهمندی از ظرفیت معادن طلا، باید زیرساختهای آن از جمله راه دسترسی حل شود تا این استان از این معدن به خوبی بهره برداری کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: باید زمینه ورود سرمایه گذار به استان فراهم شود در این صورت می توان بیکاری را حذف کرد زیرا ما امکان حل مشکلات را با امکانات موجود را داریم.
جت الاسلام رییسی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی استان رنگین اقوام، مذاهب، ادیان و گویشهای مختلف است، گفت: این استان نقش موثری را در صیانت از امنیت کشور داشته و دارد.
اقتصاد مرزنشینان باید تامین و تضمین شود
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در گفت و گو با شبکه تلویزیونی استان سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد و بهبود وضعیت اقتصادی مرزنشینان در سیستان و بلوچستان و استانهای غربی باید تامین و تضمین شود و این کار با ساماندهی وضعیت سوختبری و کولهبری امکانپذیر است.
حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی اظهار داشت: ۲ موضوع برای من به عنوان یک طلبه در سیستان و بلوچستان همواره رنج آور بوده که مساله اول موضوع مرزنشینان و کیفیت وضعیت زندگی آنان است که با سوخت بردن به آن طرف مرز گاهی دچار آسیبهایی میشوند که مثل قضیه کوله بری در استانهای غربی کشور به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
وی بیان کرد: مرزنشینان باید اقتصادشان تامین و تضمین شود، مردم نباید احساس کنند که وضع زندگی آنان روز به روز بدتر می شود و این کار با ساماندهی وضعیت سوخت بری در این استان امکانپذیر است.
وی اضافه کرد: ساماندهی وضعیت سوخت بری در سیستان و بلوچستان از مسائلی است که به سهولت قابل حل شدن است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه گامهای خوبی در حوزه مسکن سیستان و بلوچستان برداشت شده، گفت: باید دغدغههایی مثل بیکاری و مسکن حل شود و در دولت ما برای این استان اولویت حل این مشکلات با کمک مردم بومی است.
وی با ابراز نارضایتی از حوادث مربوط به سوخت بری، افزود: دیدن صحنه هایی که خانواده هایی برای تامین آب به چاله ها بروند و دچار حادثه شوند و صحنه هایی که در فیلمهای متعددی برای تامین آب دیده می شود، قابل قبول نیست و این وضعیت حتماً باید تغییر کند که جزو اولویت هاست.
حجت الاسلام رییسی تصریح کرد: مساله آب در سیستان و بلوچستان باید حل شود و تامین آب جزو اولویتها برای مردم منطقه و از اولویتهای دولت مردمی است؛ مساله گازرسانی واقعی در این استان باید به صورت جدی دنبال شود، موضوع راه آهن نیز در این استان دارای اهمیت است و باید مورد پیگیری قرار گیرد.
وی با اشاره به ظرفیت کشاورزی چهارفصل در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: وضعیت تجاری سیستان و بلوچستان و چابهار و ارتباط آن با شرق دنیا یعنی با سه میلیارد جمعیت دنیا است که اگر این بخش فعال شود، میتواند یکی از بخشهای بسیار پر رونق تجاری بین ایران و بخشی از جهان باشد و این را میدانید که امکانپذیر است.
وی افزود: به نظر ما از جمله مناطقی که سرمایه گذاری در آن افزایش یابد سیستان و بلوچستان است با تضمین امنیت کامل سرمایه گذاری ها در این استان وجود داشته باشد.
سنگهای معدنی منشاء تحول اقتصادی است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در گفت و گو با شبکه تلویزیونی خراسان جنوبی بیان کرد: ظرفیت غنی سنگهای معدنی خراسان جنوبی میتواند منشاء یک تحول اقتصادی باشد و نیازمند سرمایهگذاری جدی است.
حجت الاسلام رییسی با اشاره به سفر ۲ دهه قبل رهبر معظم انقلاب به خراسان جنوبی و شهر بیرجند گفت: ایشان فرمودند که اقتصاد خراسان جنوبی، اقتصاد سنگ است یعنی سنگهای قیمتی در این استان و به خصوص در شهرستان نهبندان، سنگهای بسیار ارزشمندی وجود دارد.
وی با بیان اینکه علاقه فراوانی به مردم خطه خراسان جنوبی دارد، افزود: در گذشته هر ۲ ماه به دلایل مختلف به این استان و شهرهای مختلف آن سفر داشتم.
وی گفت: انصافا کارهای بزرگی در خراسان جنوبی انجام شده است و وقتی به شهرهای استان سفر میکنم، میبینم که گامهای خوبی برداشته شده اما آنچه انجام شده و آنچه باید انجام شود، تفاوت دارد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به محصولات استراتژیک خراسان جنوبی از جمله زعفران و زرشک، عناب و انار گفت: فرآوری این محصولات میتواند ارزش افزوده زیادی برای استان ایجاد کند، در حالی که الان ارزش افزوده آن نصیب دیگران میشود.
وی تاکید کرد: این شرایط را حتما میشود متحول کرد، وضعیت آب و آبرسانی در استان، وضعیت کشاورزی و صنعت را با کمک مردم و فرهیختگان استان میتوان متحول کرد.
حجت الاسلام رییسی بر توجه به مردم روستاها و شهرهای این استان تاکید کرد و افزود: توجه با حرف نمیشود توجه باید در عمل صورت گیرد لذا باید اعتبارات و بودجهها در این استان و کاری که برای آن میشود، متفاوت باشد.
وی با اشاره به لزوم توجه ویژه به بخش کشاورزی و صنعت در خراسان جنوبی اضافه کرد: این استان میتواند هم محور صنعت و هم معادن باشد، یعنی در معدن میتواند زبانزد باشد و در این مورد کار شود.
کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت توسعه اقتصادی بیشتری دارد
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در گفت و گو با شبکه تلویزیونی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت های بسیار خوب طبیعی و انسانی برای توسعه پایداربیشتر در بخش های مختلف اقتصادی و زیربنایی را دارد.
حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی با اشاره به سفر اخیر خود به این استان زرخیز وجود خاک حاصلخیز و آب فراوان به عنوان ۲ عنصر اصلی توسعه کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد را یادآور شد و افزود: با راه اندازی واحدهای صنایع تبدیلی، فراوری و بسته بندی محصولات و زیرساخت های نگهداری محصولات در سردخانه های مواد غذایی می توان ضمن ایجاد شغل های جدید ارزش افزوده بیشتری برای بهره برداران این خطه ایجاد کرد.
وی جنگل های بلوط در کنار طبیعت بکر و چهارفصل این استان را از دیگر ظرفیت های کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد و افزود: ایجاد فرصت های شغلی جدید در صنعت گردشگری می تواند منجر به افزایش تولید برای جوامع محلی و مردم بومی شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: توسعه و پرورش گیاهان دارویی به عنوان یکی از راهکارهای درآمدزایی که هم اکنون بازار فروش خوبی دارد از دیگر ظرفیت های استان است که نیازمند توجه بیشتری برای توسعه است.
رییسی تاکید کرد: وجود ذخایر عظیم نفت وگاز ظرفیت راه اندازی کارخانه ها و واحدهای تولیدی در کهگیلویه و بویراحمد را ایجاد کرده که با توجه به توسعه زیرساخت های مورد نیاز صنعت، زمینه کاهش چشمگیر نرخ بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد را فراهم خواهد کرد.
وی رونق زندگی عشایر در برخی از نقاط کهگیلویه و بویراحمد را یادآور شد و تاکید کرد: زندگی سنتی عشایر افزون بر اهمیت مردم شناسی به عنوان نقش آنان در تولید محصولات غذایی بسیار ارزشمند است.
وضع مهاجران استانهای کشور باید ساماندهی شود
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در گفت و گو با شبکه تلویزیونی استان یزد گفت: سامان دهی وضعیت مهاجران که دغدغه مردم استان یزد است، فقط اختصاص به این استان ندارد و باید در همه استان های کشور سامان یابد.
حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی افزود: مردم این استان، بسیار مهمان نواز هستند و به کار و کارگر اهمیت می دهند ولی نباید این امر مشکلاتی را برای مردم پدید آورد لذا ساماندهی وضع مهاجران ضروری است.
وی اضافه کرد: ما شهر و استان خشتی دیگری در جهان نداریم و این زمینه گردشکری یزد باید فعال شود تا هم گردشگران استفاده کنند و هم سبب رونق اقتصاد مردم شود.
وی ادامه داد: یزد در بسیاری از زمینه ها مانند اقتصاد دانش بنیان و صنعت نساجی جایگاه برتر را در کشور دارد؛ صنعت نساجی یزد از قدیم معروف بوده و می توان آن را حتی به جهانیان شناخت.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری به ظرفیت استان یزد در زمینه کشاورزی گلخانه ای اشاره کرد و اظهار داشت: یزد نخبگان قابل توجهی دارد که باید از علم، دانش و فرهیختگی آنها استفاده کرد.
وی فعال کردن صنایع روستایی را یکی دیگر از راه های توسعه استان یزد عنوان کرد و ادامه داد: رتبه اول یزد در کار دانش بنیان می تواند اقتصاد پویایی را برای این استان پدید آورد.
حجت الاسلام رییسی یکی از مشکلات یزد را مساله آب دانست و گفت: باید کارهایی که در این زمینه شروع شده را ادامه داد و خط لوله انتقال آب از دریای عمان را پیگیری کرد.
وی تاکید کرد: خام فروشی معادن در استان یزد باید اصلاح شود و با ایجاد صنایعی در کنار معادن ،ارزش افزوده آنها را در استان یزد حفظ و از بیرون رفتن آنها به خارج از استان یا کشور جلوگیری کرد.
رییسی ادامه داد: ۴۰ درصد معادنی که برایشان مجوز صادر شده غیرفعال اند که جهت فعال کردن آنها باید تلاش های لازم انجام شود.
برنامه های انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری، طی روزهای آتی نیز ادامه می یابد.
تبلیغات انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تا ۲۴ ساعت پیش از ۲۸ خرداد ادامه خواهد داشت و در این ۲۴ ساعت، تبلیغات ممنوع است.
انتخابات این دوره، ساعت هشت صبح روز ۲۸ خرداد همزمان در سراسر کشور برگزار می شود؛ نزدیک به ۶۰ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن در این انتخابات هستند.
نظر شما