به گزارش ایرنا، سرمایهگذاری در آموزش و ارتقای سطح تحصیلات شهروندان سرمایهگذاری بلند مدت پرسود در تمامی حوزههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است. این حقیقت بدیهی در گفتار و پیچیده در عمل، به قدری مهم است که امام علی (ع) آن را مایه حیات دلها دانست و فرمود: به راستی که دانش، مایه حیات دلها، روشن کننده دیدگان کور و نیروبخش بدنهای ناتوان است.
در طول تاریخ نیز همواره دانشمندان و دانایان پیروز اصلی تمامی عرصهها بودند و شیوع ویروس کرونا چنان اهمیت و ارجحیت دانش و پژوهش بر هرچیز دیگر را مشخص کرد که سخنی باقی نمیماند.
دولت تدبیر و امید، بر همین اساس از ابتدای امر بر ارتقا سطح کیفی و کمی دانشگاههای استان سمنان تمرکز کرد.
دانشگاه سمنان به عنوان دانشگاه مادر استان، ۱۴ هزار دانشجو و ۸۰۰ عضو هیات علمی دارد و سه استاد این دانشگاه جزو یم درصد دانشمندان پراستناد جهان محسوب میشوند.
افزایش قابل توجه سرانه فضاهای آموزشی دانشگاه سمنان در هشت سال
معاون برنامه ریزی و توسع منابع اقتصادی دانشگاه سمنان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: زیربنای فضای آموزشی دانشگاه سمنان در دولت تدبیر و امید از ۵۰ هزار و ۴۰۷ مترمربع در سال ۹۲ به ۷۵ هزار و ۷۶۴ مترمربع در سال ۹۹ رسید؛ به عبارتی سرانه فضای آموزشی دانشگاه از ۵.۳ به ۷.۹۵ مترمربع به ازای هر دانشجو رسید.
فرامرز هرمزی گفت: زیربنای فضای فرهنگی این دانشگاه در دولت تدبیر و امید از یکهزار و ۵۳۶ مترمربع به چهار هزار و ۳۷ مترمربع و سرانه فضای فرهنگی نیز از ۰.۱۶ به ۰.۴۲ به ازای هر دانشجو رسید.
وی افزود: زیربنای فضای خوابگاهی دانشگاه بین سالهای ۹۲ تا ۹۶ از ۳۰ هزار و ۴۴۰مترمربع به ۳۳ هزار و ۶۱۰ مترمربع رسید و سرانه فضای خوابگاهی نیز از ۳.۲ به ۳.۵ مترمربع به ازای هر دانشجو رسید.
معاون برنامه ریزی و توسع منابع اقتصادی دانشگاه سمنان افزود: زیربنای فضاهای پژوهشی و فناوری دانشگاه در این دولت با رشدی چشمگیر از ۲ هزار و ۹۱۵ مترمربع به ۷ هزار و ۳۴۰ مترمربع رسید و سرانه آن از ۰.۳ به ۰.۸ ارتقا یافت.
هرمزی بیان کرد: اعتبار عمومی و مصوب دانشگاه و توابع از ۴۴۳ هزار و ۷۸۶ در سال ۹۲، به یک میلیون و ۳۵۴ هزار و ۹۶ در سال ۹۲ رسید و سرانه آن نیز از ۴۷ به ۱۴۲ ارتقا یافت.
وی افزود: اعتبار درآمد خصوصی دانشگاه و توابع در سال ۹۲ برابر با ۷۷ هزار بود و در سال ۹۹ به ۲۵۲ هزار ارتقا یافت و سرانه آن نیز از ۸ به ۲۶ رسید.
معاون برنامه ریزی و توسع منابع اقتصادی دانشگاه سمنان ابراز داشت: بودجه تحقیقاتی مصوب دانشگاه و توابع از ۱۴ هزار و ۵۵۸ در سال ۹۲ به ۱۵۹ هزار و ۵۰۸ در سال ۹۲ و سرانه آن از ۵۳ به ۴۳۵ رسید.
هرمزی ادامه داد: اعتبار عمرانی مصوب دانشگاه و توابع در دولت تدبیر و امید از ۱۳۸ هزار و ۹۵۰ به ۱۷۷ هزار و ۳۱ رسید و سرانه آن نیز از ۱۴.۶۲ به ۱۸.۵۸ رسید.
رتبهبندی جهانی دانشگاه سمنان رو به ارتقا
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان نیز در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: توجه ویژه به کیفیت پژوهش و نفوذ و گسترش مستندات علمی در سطح بینالمللی موجب دستیابی دانشگاه سمنان به رتبه کیفی Q۲ از سوی سایمگو در سال ۲۰۲۰ شد.
سیف الله سعدالدین گفت: رتبه دانشگاه سمنان در نظام سایمگو سال ۲۰۲۰ عدد ۷۸۱ و رتبه پژوهشی دانشگاه در این نظام ۴۴۸ شد.
وی افزود: در سال ۲۰۲۰ دانشگا سمنان موفق به کسب رتبه جهانی یکهزار و یک در نظام رتبه بندی تایمز شد و برنامه این معاونت در حال حاضر، کسب رتبه سه رقمی در این نظام رتبهبندی است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان گفت: دانشگاه سمنان در رتبهبندی موضوعی شانگهای ۲۰۱۹ نیز در رشتههای مهندسی مکانیک و مهندسی عمران رتبه ۲۰۱ – ۳۰۰ و در رشتههای مهندسی شیمی و علوم و مهندسی انرژی رتبه ۴۰۱ – ۵۰۰ را کسب کرد.
سعدالدین افزود: در نظام منطقهبندی لایدن ۲۰۱۹ نیز دانشگاه سمنان رتبه ۹۳۶ جهان و رتبه ۲۵ کشور را کسب کرد.
وی ابراز داشت: دانشگاه سمنان در رتبهبندی یو.اس.نیوز در سال ۲۰۲۰ رتبه یکهزار و ۲۰۷ جهانی و ۱۸ کشور را کسب کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان گفت: این دانشگاه در جدیدترین رتبهبندی موضوعی دانشگاههای جهان، ISC ۲۰۱۹، رتبه ۳۰۱ – ۳۵۰ را کسب کرد.
سعدالدین بیان کرد: چشمانداز این معاونت در افق ۱۴۰۴، ارتقای مشارکت اعضای هیات علمی در فعالیتهای پژوهش و فناوری مرتبط با جامعه و صنعت، ارتقای مشارکت اعضای هیات علمی در فعالیتهای پژوهش و فناوری مرتبط با شهرستان و استان سمنان، کسب جایگاه ۱۵ در بین دانشگاههای برتر کشوری، مرکز آموزشی و پژوهشی جامع در بین ۱۰ دانشگاه جامع کشور، حفظ جایگاه اول استان و دوم منطقه۹، ارتقا جایگاه در نظام رتبهبندی ملی و بینالمللیISC، تایمز، لایدن، شانگهای و QS است.
وی گفت: سه نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه سمنان با نامهای نیما امجدی، سیفالله سعدالدین و فرامرزی هرمزی در حوزه مهندسی در سال ۹۸ جزو یک درصد نویسندگان پراستناد ایرانی قرار گرفتند که با روششناسی پیشرفته از پایگاه ESI و WOS توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) شناسایی و استخراج شدند.
سعدالدین افزود: به منظور پذیرش محقق پسادکتری، با هفت استاد میزبان قرارداد منعقد شد و تا کنون ۹ هزار و ۶۴۷ مقاله چاپی و ۶ هزار و ۶۰۰ مقاله کنفرانسی در سامانه پویا ثبت شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان گفت: تعداد طرحهای پژوهشی برون دانشگاهی طی پنج سال اخیر با رشدی قابل توجه از ۹ طرح به ۳۶ طرح ارتقا یافت و مبلغ قراردار این طرحها نیز از ۸.۷ میلیارد ریال به ۳۲ میلیارد ریال رسید.
سمنان به عنوان دانشگاهیترین استان کشور، بیش از ۶۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی با حدود ۷۶ هزار دانشجو دارد و در شاخص نسبت دانشجو به جمعیت استان برتر کشور است.
نظر شما