به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مراسم افتتاح این مرکز گفت: مرکز بیوبانک دانشگاه علوم پزشکی با هفت فریزر منفی ۸۰ درجه و ظرفیتی معادل ۴۰ دستگاه در مساحتی ۱۵۰ متر مربعی راهاندازی شده است.
دکتر «محمودرضا مرادی» با بیان اینکه برای راهاندازی این مرکز ۳۰ میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: این مرکز در ساختمان آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ایجاد شده است.
او گفت: این بانک زیستی ظرفیت نگهداری حدود ۱۰۰ هزار نمونه بیولوژیکی را برای سالیان متمادی دارد که ذخیره بیولوژیک قابل توجهی را در راستای مطالعات زیستی در سالهای آینده فراهم میکند.
نمایی از مرکز بیوبانک دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
بیوبانک، به مجموعه هدفمند و سازمانیافته از نمونههای زیستی اطلاق میشود که با هدف بازیابی برای اهداف پژوهشی، نگهداری میشوند.
بیوبانکها ابزاری برای تسهیل پژوهش بهشمار میرود. نمونههای زیستی و دادههای استخراجشده از آنها، بدون استفاده از بیوبانک، بهصورت نامنظم و انفرادی نگهداری میشوند و بازیابی اطلاعات در آنها وابسته به دانش افرادی است که آنها را ذخیره کردهاند. بیوبانکها بازیابی نمونهها و اطلاعات را برای پژوهش ساده و اثربخش میسازند.
نمونههای متعددی از بیوبانکهای بزرگ در سطح ملی و منطقهای و حتی بینالمللی موجود است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به استان کرمانشاه همچنین پیش از ظهر امروز شنبه از مراحل آمادهسازی مرکز جامع آزمایشگاههای تحقیقاتی دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه بازدید کرد.
دکتر نجفی این مرکز تحقیقاتی را یکی از مراکز نمونه کشور توصیف کرد.
نجفی همچنین با حضور در دانشکده پزشکی از مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی بازدید کرد.
بازدید از کافه دانشجویان فناور دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از دیگر برنامه های معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بود.
کافه فناوری دانشکده داروسازی محل تبادل نظر و ارتباط دانشجویان در زمینه فناوری است که به همت جمعی از فناوران جوان دانشگاه به منظور راهنمایی و انتقال تجربیات بین دانشجویان در فضایی زیبا در قسمت شمالی دانشکده داروسازی راه اندازی شده است.
بازدید معاون وزیر بهداشت در مرکز جامع سلول های بنیادی کرمانشاه
علوم پزشکی کرمانشاه دانشگاهی با نیم قرن سابقه
به گزارش ایرنا؛ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه در سال ۱۳۴۷ با مدرسه عالی پرستاری کار خود را آغاز کرد و سپس در سال ۱۳۵۴ با تبدیل شدن به دانشکده پزشکی به خدمت رسانی به مردم خطه غرب کشور همت گماشت.
دانشکده پزشکی پس از انقلاب شکوهمند اسلامی در سال ۱۳۶۴ با تبدیل شدن به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه قوام بیشتری گرفت و علاوه بر امر درمان و آموزش به پژوهش، نوآوری و تلاش برای پیشرفت علوم پزشکی و پیراپزشکی پرداخت. این دانشگاه هم اکنون دارای هشت معاونت، هشت دانشکده، هفت مرکز آموزشی درمانی در شهرستان کرمانشاه، ۱۷ بیمارستان و ۱۴ شبکه بهداشت و درمان در شهرستان ها است.
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هشت دانشکده دانشکده های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و مامایی، بهداشت، تغذیه، پیراپزشکی و دانشکده پرستاری سنقر و کلیایی دارد.۸۵ رشته تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مقاطع مختلف دایر است که از این تعداد ۱۴ رشته در مقطع PHD (دکترای تخصصی) است و ۲۰ رشته در دستیاری تخصصی، سه رشته دکترای عمومی (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی)، ۲۵ رشته کارشناسی ارشد، ۲۲ رشته کارشناسی و ۲ رشته کاردانی است.
این دانشگاه همچنین ۴۵۳ عضو هیات علمی دارد. ۱۲۰ دانشجوی خارجی نیز در رشته های دکترای عمومی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
نظر شما