جمعیت خلخال سالخورده‌تر شد

اردبیل _ ایرنا _ فرماندار خلخال گفت: افزایش میانگین سنی جمعیت همراه با کاهش موالید در این شهرستان موجب حرکت به سمت سالخوردگی و سالمندی شده است.

به گزارش ایرنا ، فریدون بابایی روز یکشنبه در جلسه ستاد صیانت از جمعیت خلخال افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده ۷۰ درصد جمعیت خلخال در سن بالای ۱۸ سالگی بوده و کاهش روزافزون موالید در کنار دوری خانواده‌های جوان از فرزندآوری موجب افزایش میانگین سنی جمعیت این منطقه شده است.

وی اظهارکرد: این در حالی است که تاکنون برنامه منسجم ، کارساز و روشنی از سوی دست‌اندرکاران برای مقابله با پدیده سالخوردگی جمعیت حتی در سطح کشور ارائه نشده است.

فرماندار خلخال گفت: حضور مردان جویای کار این شهرستان در مناطق دیگر کشور و دوری از خانواده همراه با خالی شدن جمعیت مولد کار در روستاها موجب شده تا بسیاری از روستاهای خلخال تبدیل به سرای سالمندان شوند.

بابایی بیان کرد: در کنار کاهش موالید و رواج فرهنگ پرهیز از فرزندآوری در بین خانواده‌ها از بیم تامین هزینه‌های زندگی ، افزایش موارد سقط جنین و روی آوردن بانوان به عمل سزارین به جای زایمان طبیعی نیز زنگ خطر دیگری برای کاهش جمعیت این منطقه و افزایش سالخوردگی جمعیت در آینده می‌باشد.

او اظهارکرد: ترویج فرهنگ تک‌فرزندی موجب شده تا کودکان از داشتن عمو ، عمه ، خاله و دایی محروم شده و پناه بردن آنها به فضای مجازی تاریک همراه با مشکلات تربیتی نگران کننده‌تر شده است.

جمعیت خلخال سالخورده‌تر شد

فرماندار خلخال  با اشاره به آثار سوء کاهش عواطف انسانی در خانواده‌ها ، افزایش طلاق  ، بی‌ثباتی ، تزلزل خانواده و کم‌رنگ شدن ارتباطات خانوادگی ناشی از فشار اقتصادی زندگی و فقدان وجود کودکان در خانه افزود: کاهش آمار کودکان نیز موجب روی آوردن بسیاری از خانواده‌ها به نگهداری حیوانات خانگی شده است.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خلخال نیز در این جلسه از افزایش جمعیت سالمند این شهرستان در سال گذشته در مقایسه با سال ماقبل آن خبرداد.

پرویز وکیلی اظهارکرد: در حالی که ۱۵.۵۶ درصد از مجموع جمعیت خلخال در سال ۹۷ سالمند بود این میزان در سال ۹۸ به  ۱۶.۲ درصد و در سال گذشته به ۱۶.۵۹ درصد رسید.

وی همچنین گفت: در سالیان دور میانگین تعداد فرزندان خانواده‌ها در کشور به هفت نفر و بیشتر می‌رسید ولی در حال حاضر این میزان به ۱.۸ فرزند برای هر خانواده کاهش یافته و میانگین فرزندآوری بانوان ۱۰ تا ۴۹ سال در خلخال به ۱.۵ درصد کاهش یافته است.

او ترویج فرهنگ تک‌فرزندی در این شهرستان را بحرانی بزرگ برای افزایش جمعیت سالمند ذکر کرد و افزود: پرهیز زوجین جوان از فرزندآوری و افزایش رغبت خانواده‌ها برای داشتن یک فرزند بدلیل وجود مشکلات اقتصادی در کنار افزایش مهاجرت نیروی جوان و کارآفرین جویای کار از این منطقه به مناطق دیگر کشور به علت فراهم نبودن زمینه کار از جمله عوامل دخیل در افزایش جمعیت سالمند شهری و روستایی می‌باشد.

او گفت: بیشتر جوانان با مشکل بیکاری مواجه هستند و این در حالی است که با وضعیت هرم جمعیتی منطقه آینده خلخال با مشکل کمبود نیروی کار مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به تاثیر افزایش جمعیت سالمند بر روند توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه اظهارکرد: بیش از ۵۰ درصد از تخت‌های بیمارستان در اشغال افراد سالخورده و سالمند قرار گرفته و این مهم بار مالی سنگینی را بر دوش دولت تحمیل می‌کند.

خلخال در جنوب اردبیل قراردارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha