عبدالناصر همتی روز شنبه در گفت و گوی انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در شبکه استانی آذربایجان غربی افزود: در استانها ما مشکل جدی داریم و یک راهبرد ملی برای توسعه استان ها را نداریم و هر استان ما یک مشکل از نظر قومی و آب و هوایی، نزدیکی به دریا و همسایگان غربی و شرقی و دریاها وجود دارد.
وی اضافه کرد: وقتی ما در شهری مثل تهران و شهرهای بزرگ متمرکز شویم، شهرهای دیگر به تدریج به حاشیه رفته و روستاها و شهرهای کوچک به تدریج خالی از سکنه می شود و به حاشیه شهرهای بزرگ مهاجرت می شود.
وی تاکید کرد: وقتی با نگاه سیاسی می نگریم، مسایل را امنیتی می بینیم .
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه "بیکاری در همه استان های ما مشترک است و باید چرایی آن را بدانیم، گفت: بخشی از این موضوع به راهبرد ما برمی گردد و نگاه به استان ها سیاسی و امنیتی بوده و اگر نگاه ما برتمرکز زدایی و بردن تصمیمات به داخل استان باشد، می تواند در رفع این مشکل کارساز باشد.
وی بیان کرد: در طول یک دهه گذشته رشد اقتصادی ما به خاطر تحریم و کاهش منابعی که می توانست برای توسعه کشور مفید باشد، کاهش داشت و با رشد متوسط سالی نیم درصد مواجه بودیم و در ۱۰ سال گذشته پنج درصد ثروت رشد و افزایش یافته است و این عدم پیشرفت و افزایش ثروت باعث می شو،د سفره مردم کوچکتر شود که علت آن نبود اشتغال کافی است.
همتی با بیان اینکه لازم است تا بتوانیم بیکاری را به عنوان یکی از موضوعات مهم مورد توجه قرار دهیم و اقشار محروم را توانمند کنیم، افزود: یارانه را هدفمند توزیع نکرده ایم و این مشکل کشور ماست زیرا دهک های ثروتمند و با درآمد پایین یکسان یارانه می گیرند و دولت باید دستمزدها و قدرت خریدها را افزایش دهد.
وی راهکار افزایش دستمزد و اعطای کارتهای اعتباری خرید را راهکاری برای افزایش قدرت خرید مردم دانست و بیان کرد: این ۲ کار برای توانمندسازی اقشار با در آمد پایین جامعه از اولویت های اصلی کار من است.
وی بیان کرد: برای توانمندسازی اقشار کم درآمد باید ۲ راهبرد پیش ببریم که اصلاح جداقل دستمزد یکی از این موارد است زیرا قدرت خرید مردم کاهش جدی یافته و در این راستا عادلانه کردن یارانه ها بحث مهمی است و باید متمرکز به دهکهای اول تا سوم شود که معیشت سختی دارند و در دستور دولت من است که انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه قدرت خرید باید هم اکنون ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد، اظهار داشت: این اتفاق با پرداخت یارانه ممکن نیست و باید اقدامات دیگری انجام شود که کارت اعتباری خرید می تواند در بلند مدت به این موضوع کمک کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: همه استان ها با وجود تفاوت های مختلف مردم این کشور هستند و باید برای استان ها طرح های توسعه ای ویژه ای طراحی شود و باید با خود مردم براساس نیازها و لیاقتها اداره و طراحی کنیم .
همتی با بیان علت ورود خود به صحنه انتخابات ریاست جمهوری افزود: شرایط اقتصادی کشور مطلوب نیست و من فکر کردم اگر این روندی که ادامه دارد، بخواهیم به همین شیوه را ادامه دهیم ممکن است نتایج بدتری برای کشور داشته باشد.
وی بیان کرد: در حال حاضر، اقشار مختلف گرفتار بیکاری و مشکلات معیشت هستند و رفاه و آسایش شهروندان تحت تاثیر فشارهای اقتصادی است و ترمیم این مسایل و این بازنگری در اداره جامعه بهترین کار است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مشکل کشور ما این است که سیاست بیش از حد براقتصاد حاکم شده و مسایل اقتصادی ما تحت تاثیر مسایل سیاسی است و این موجب شده نتوانیم یک ارتباط منطقی بین استانها داشته باشیم.
وی گفت: علت نداشتن این ارتباط منطقی این است که نگرش اقتصادی بین مسوولان کم است چرا که در دنیا سیاست در خدمت اقتصاد است و مبنای طراحی های اقتصادی برای بهبود زندگی مردم است و سیاست های اقتصادی باید به نفع جیب مردم باشد و فقر مردم توفیقی نیست.
وی با بیان اینکه یکی از معضلات استانها نگاه سیاسی به آنها از مرکز است، ادامه داد: وقتی سیاسی نگریسته شود، راه حل های ارائه شده نیز با دید امنیتی و متمرکز خواهد بود.
همتی افزود: برای توسعه استان ها توجه به ویژگیهای خاص هر استان لازم است و جلسات با نخبگان، جوانان و افراد تعیین کننده در روند سیاسی و اقتصادی منطقه وهر استان هر سه ماه یکبار در راستای توجه به روند توسعه انها در برنامه کاری ماست.
وی با بیان اینکه منظور مردم برای رای دادن به رییس جمهوری این نیست که فقیرتر شوند، گفت: من وارد این عرصه شدم چون طی ۴۰ سال گذشته مسایل اقتصادی کشور و مسایل بین المللی و تنگناهای بین المللی را اشراف دارم و شاخص ها اقتصادی را آگاهی دارم و گیرهای کشور را می دانم بنابراین باید آخرین فرصتهای باقی مانده برای اصلاح اقتصادی را داشته باشیم.
همتی با بیان اینکه در استانها مشکل جدی وجود دارد گفت: ما یک راهبرد ملی برای توسعه استانها را نداریم و هر استان ما یک مشکل جدی دارد چه از نظر قومی، آب و هوایی، نزدیکی به دریا و همسایگان غربی و شرقی و دریاها و غیره و چاره ای نداریم جز این که کلکسیون مشکلات را که به خاطر نگاه متمرکز به اداره کشور داشتیم به تدریج از صحنه اقتصاد کشور برداریم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: وقتی ما در شهری مثل تهران و شهرهای بزرگ متمرکز شویم شهرهای دیگر به تدریج به حاشیه تبدیل شده و روستاها و شهرهای کوچک خالی از سکنه می شوند.
وی با بیان اینکه استانها پتانسلهای قوی برای پیشرفت دارند و ویژگیهای پیشرقت اقتصاد استان شما (اذربایجان غربی) را می دانم گفت: میدانم چه کسانی دارند جلوی پیشرفت استان را می گیرند و ما نباید اجازه دهیم عده ای و باند هایی از مرکز و تهران استان را اداره کنند واستانها باید توسط نخبگان استان وبرمبنای شایسته سالاری اداره شود چرا که وقتی افراد نخبه داریم و مردم شناخت دارند نسبت به این افراد نمی خواهیم افرادی از سایر استانها برای اداره استانها فرستاده شود.
وی با بیان اینکه برمبنای یک راهبرد کلی توسعه متوازن استانها مد نظر است، افزود: نباید اجازه داد باندهایی در تهران استانها را اداره کنند و معنا ندارد.
همتی افزود: در استانهای مرزی کشور ما میزان توسعه یافتگی کاهش یافته است و این مسیر با آمایش سرزمین باید اصلاح شود.
وی با اشاره به مساله گردشگری گفت: کشور ما چهار فصل است و هر استانی ویژگی خاصی برای جذب توریست دارد و هم اکنون سیاست جذب توریست در کشور ما ناکار آمد است در حالی که هم اکنون جذابیت سفر به ایران براثر کاهش نرخ ارز بسیار جذاب است برای خارجی ها.
وی با بیان اینکه اولویت اول واکسیناسیون عادلانه و عمومی و سریع در راستای جذب توریست است، افزود: باید با سیاست ساده نگاه کردن و ساده سازی و کم کردن سختگیری ها این مسیر را تسهیل کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما با سیاست ساده نگاه کردن به مسایل توریستی و سخت نگرفتن می توانیم باعث رفاه و آرامش استان و شهرمان و افزایش اشتغال فرزندانمان باشیم.
وی با بیان اینکه در برخی استانها بوم گردی با هزینه های بسیار کم می تواند رخ دهد و با تقویت سیستم بانکی می توان توسعه این مراکز را رقم زد، افزود: باید به این مراکز و توسعه انها در کشور اولویت داد.
همتی با اشاره به اینکه کشاورزی مساله مهمی در کشور است، گفت: هم اکنون روستاییان ما دچار مشکلات جدی هستند که یکی از این مسایل و مشکلات قیمت خرید محصولاتی است که تولید می کنند.
وی بیان کرد: خیلی جاها خرید تضمینی داریم مثل گندم و یا برنج، در حالیکه مشکل اینجاست که مهم خرید تضمینی است نه قیمت تضمینی؛ الان قیمت را تضمین می کنند.
وی اضافه کرد: هر کالایی که نتیجه زحمات کشاورزان است باید براساس قیمت روز برای آن قیمت تضمین شود و در تامین نهاده های کشاورزی کشاورزان دچار مشکل هستند و باید رفع شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: خرید محصولات باید به گونه ای باشد که دلالان نتوانند با پیش خرید با قیمت بسیار پایین محصولات به این بخش آسیب وارد کنند.
وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۹ قیمت میوه ۱۰ برابر بیشتر از قیمت خریداری شده بود و این نشان می دهد که نظام خرید و جمع آوری میوه و یا محصولات استراتژیک در بخش کشاروزی نقص اساسی دارد و ما برنامه وسیعی برای این مسایل داریم.
همتی بیان کرد: یکی از راههای توانمندسازی استانها رسیدگی به بخش کشاورزی و روستاهاست که هم اکنون در شرایط سختی زندگی می کنند و ما باید شاهد اشتغال پایدار و توسعه جدی روستاها در استانهای مختلف کشور باشیم.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم یکی از مسایلی که باید مردم به آن توجه کنند و ما موظف هستیم به عنوان دولت از آن حمایت کنیم، آزادی های اجتماعی است، ادامه داد: چرا باید جوانان ما در شهرهای کوچک هیج زمینه ای برای استفاده از اوقات فراغت ندارند؟
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما زمینه ای برای اوقات فراغت دختران و جوانان در این شهرها ایجاد نکردیم و احساس می کنند رفاه و اسایش برای آنان کم شده است و جوانان از زندگی روزمره خود احساس رضایت ندارند و اینها برمبنای مطالعات و مشاهدات است.
وی افزود: در شهر های کوچک این عرصه برای دخترخانم ها و آقا پسرها این عرصه تنگ است و این دولت برای این مسایل برنامه دارد و معتقد هستم نباید مسوولان و بخش های دیگر این همه در زندگی اجتماعی مردم دخالت کنند و به جوانان گیربدهند.
همتی با اشاره به اینکه در جاهای مختلف دنیا به زنان و جوانان احترام ویژه ای قایل هستند، افزود: زنان ما ۵۰ درصد جامعه ما هستند و باید هویت مستقل خود را بیابند و این روند را باید بتوانیم به سمت بهتر شدن هدایت کنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه آذربایجان غربی نماد زندگی مسالمت آمیز مردم شیعه، سنی و پیروان ادیان، مذاهب و اقوام مختلف است، افزود: من بدون توجه به قومیت و مذهب براساس صلاحیت ها و شایستگی ها در مناصب و مسوولیت ها افراد را بکار خواهم گرفت.
وی گفت: این استان با سه کشور همسایه است و جایگاه راهبردی دارد ولی دولت ها نتوانسته اند از این فرصت به بهترین شکل استفاده کنند و شبکه های ارتباطی استان باید به روز شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: طرح نوسازی شبکه راههای شمال به جنوب را اجرا خواهم کرد و مسیرهای ترانزیتی مبادلات بین المللی را که می تواند برای توسعه استان موثر باشد به طور جدی پیگیری می کنم.
وی افزود: روند احیای دریاچه ارومیه را نیز با طرح های مختلف و استفاده از کارگروه های بین المللی تسهیل خواهم کرد و در زمینه سلامت و جبران کمبود تخت های بیمارستانی و بازسازی بیمارستان های قدیمی شهر نیز برنامه هایی داریم.
همتی با زبان آذری نیز با مردم سخن گفت و افزود: بهبود اوضاع اقتصادی و اشتغال استان آذربایجان غربی با بهره گیری از پتانسیلهای مرزی و سه کشور خارجی نیز جزو برنامه های دولت ما خواهد بود.
به گزارش ایرنا، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد ماه امسال برگزار میشود.
سعید جلیلی، محسن رضایی میرقائد، سیدابراهیم رئیسالساداتی مشهور به رئیسی، علیرضا زاکانی، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی هفت نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری هستند.
با توجه به شرایط کرونا و لزوم خودداری از برگزاری تجمعات و براساس برنامههای اعلام شده ستاد انتخابات معاونت امور استانهای سازمان صدا و سیما، برنامههای تبلیغاتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از روز ۱۹ خرداد هر روز ساعت ۱۶:۳۰ از رادیو و سیمای استانی اذربایجان غربی پخش میشود.
بر این اساس هفت نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از ۱۹ خرداد تا ۲۵ خرداد ماه از صدا و سیمای مرکز استان اذربایجان غربی با مردم این استان سخن میگویند.
نظر شما