به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سومین و آخرین مناظره نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شب گذشته - شنبه - برگزار شد و ۷ نامزد حاضر در این دوره دیدگاهها، برنامهها، شعارها و قولهایی که در صورت رسیدن به ریاست قوه مجریه عملیاتی خواهند کرد را به مردم وعده دادند.
جهش تولید با جهش صادرات از طریق جهش تعاملات خارجی با گسترش مناسبات به بیش از دو سه کشور خاص، دادن ۹۰ درصد وام بانکی به زوجهای جوان با ۱۰ درصد آورده با اقساط ۴۰ ساله و دادن زمین رایگان برای ساخت مسکن، دادن ۳۰ درصد سهام نفت ملی به مردم، تامین حداقل معاش مردم با ارائه کارت خرید برای سه دهک پایین، جهش در تولید و تقویت کسب و کار، ایجاد چهار میلیون شغل در چهار سال، رساندن تورم به نصف تورم موجود، خشکاندن ریشه فساد، پرداخت ۷۰ میلیون بن کالای ماهانه ۴۰ هزار تومانی و پول نقد به سه دهک پایین به میزان ۵۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ هزار تومان، ایجاد شش میلیون و ۷۰۰ هزار شغل، ساخت سالانه ۳۰۰ هزار مسکن حمایتی علاوه بر یک میلیون مسکن تصویبی مجلس، ساخت چهار و نیم میلیون مسکن، ایجاد بازار ۵۰ میلیارد دلاری در منطقه از طریق رابطه مناسب با دنیا، از بین بردن موانع سرمایهگذاری، ایجاد صندوق درآمد پایدار، پنج برابر کردن یارانههای نقدی، راهاندازی وامهای خرد برای زنان کارآفرین و دادن یک میلیون تومان از طریق هدفمند کردن یارانه به سه دهک پایین جامعه از جمله شعارهایی است که ۷ نامزد در برنامههای خود از آنها یاد کرده و به انجام آن نیز تاکید کردند.
«مهدی طغیانی» در همین ارتباط و در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: رهبر معظم انقلاب چندین بار در فرمایشات و توصیههایی که با نامزدهای ریاست جمهوی در دورههای قبل داشتند، به چند نکته اشاره فرمودند. یکی اینکه سخنان نامزدها با امکانات و ظرفیتهای کشور تناسب داشته باشد تا اگر همین وعدهها را قرار بود یک یا دو سال بعد انجام دهند، شرمنده نشوند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: برخی از مطالبی که نامزدها وعده میدهند، با ظرفیتها، امکانات و بودجه کشور همخوانی ندارد. البته نمیگوییم که ظرفیتها کشور قابل بهبود و ارتقاء نیست بلکه با آنچه که کشور الان دارد، این وعده ها قابل تحقق نیست.
وی با بیان اینکه اگر ظرفیتهای کشور ارتقاء و توسعه پیدا کند، این وعدهها قابل تحقق است، اظهار داشت: ارتقاء و توسعه ظرفیتها نیز به مدتها زمان نیاز دارد و برخی از این قولها بعد از ۱۰ سال عملی خواهد شد و در مدت زمان ۴ ساله ریاست جمهوری نمیگنجد.
طغیانی ادامه داد: اینکه در ۴ سال بخواهیم این وعدهها را محقق کنیم با توجه به کسری بودجه شدید کشور و امکاناتی که الان داریم، شدنی نیست. در واقع باید همان فرمایش رهبر معظم انقلاب را سرلوحه کار خود قرار دهیم که قولی بدهیم که با امکانات ما تناسب داشته باشد و در این دوره ۴ ساله ریاست جمهوری نیز شدنی باشد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در صورت ساماندهی یارانهها، میتوان به برخی از دهکها یارانه بیشتری اختصاص داد، گفت: عملیاتی شدن چنین موردی نیز به شروط و اما و اگرهایی
بستگی دارد. زیرا اطلاعات ناقص بانکها، مشکلات بودجهای فراوان و ... وجود دارد که باید این مسائل را ابتدا حل کرد تا مواردی که نامزدها وعده دادهاند، شدنی شود.
وی ادامه داد: قول یارانه دادن، وام دادن و مواردی شبیه این که ریشهای و عمیق نیست، بدون اصلاح نظام بانکی، بدون اصلاح نظام مالیاتی و بدون اصلاح نظام بودجه ریزی کشور واقعا شدنی نیست.
طغیانی با تاکید بر اینکه باید شعار نامزدها به سمت حل ریشهای مسائل پیش برود، گفت: تا نظام بانکی و مالیاتی کشور اصلاح نشود، جهش تولید انجام نمیشود، تا زمانی که نظام توزیع کشور اصلاح نشود، نمیتوانیم مردم را از این صفهای طولانی مرغ و تامین کالای اساسی نجات دهیم. تمام این مسائل نیاز به اصلاح زیرساختهای جدی کشور بستگی دارد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم فرمودند که باید زیرساختهای اقتصادی کشور اصلاح شود و اهداف گام دوم رامحقق
کنیم. البته اینکه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تلاش میکنند قولهای قابل فهم، سریع الاثر و مردم پسند بدهند، به دلیل شرایط خاص انتخابات است ولی باید در حقیقت به دنبال حل ریشهای مسائل بروند.
نظر شما