استرداد بیش از ۲۷ عتیقه مسروقه از آمریکا به کامبوج

تهران- ایرنا- مقامات آمریکا بیش از ۲۷ شیء هنری به سرقت رفته از کامبوج را از دو دلال عتیقه در نیویورک مصادره کردند و به این کشور تحویل دادند.

به گزارش روز یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از روزنامه هنر چاپ لندن، دفتر دادستانی منهتن از بازگرداندن بیش از ۲۷ یادگار هنری مسروقه به کشور کامبوج خبر داد. این اشیا در مجموع ارزشی برابر با ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار داشتند و توسط قاچاقچیان عتیقه دزدیده شده بودند. در جمع این یادگارها چند مجسمه مهم بودا و خدایان هندو نیز وجود داشت.

این اشیاء طی مراسمی با حضور مقامات واحد تحقیقات وزارت امنیت داخلی آمریکا و دولت کامبوج به این کشور تحویل داده شد و پیتر سی. فیتزهیو (Peter C. Fitzhugh) مامور ویژه‌ای که برای رسیدگی به این پرونده انتخاب شده بود، در جریان مراسم تاکید کرد آثار مسترد شده در حفظ تاریخ کامبوج اهمیت بالایی دارند.

به گفته دفتر دادستانی منهتن، ۲۴ مورد از این ۲۷ شیء در جریان تحقیقات درباره سوبهاش کاپور (Subhash Kapoor)، یک دلال اشیاء عتیقه مقیم نیویورک که در گذشته از سوی سازمان اِعمال مهاجرت و گمرک ایالات متحده (ICE) به عنوان یکی از فعال‌ترین قاچاقچیان آثار هنری در جهان معرفی شده بود، و دیگر دلال اشیاء عتیقه در نیویورک به نام نانسی وینر (Nancy Wiener) مصادره و توقیف شدند.

کاپور که در حال حاضر در کشور هند زندانی است، در سال ۲۰۱۹ به همراه ۷ نفر دیگر در نیویورک به جرم قاچاق مجرم شناخته شد و دفتر دادستانی منطقه ماه ژوئیه گذشته (تیر- مرداد ۹۹) کارهای اداری استرداد وی به آمریکا را انجام داد.

واحد مبارزه با قاچاق عتیقه دادستانی منهتن برای سالها فعالیتهای کاپور و همدستانش را در حوزه سرقت، صادرات و فروش غیرقانونی یادگارهای هنری از سریلانکا، هند، پاکستان، افغانستان، کامبوج، تایلند، نپال، اندونزی، میانمار و دیگر کشورها زیر ذره بین قرار داده بود. این واحد در همکاری با ماموران وزارت امنیت داخلی آمریکا از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ شیء کشف کرد که توسط کاپور قاچاق شده بود، ارزش شبکه قاچاق او به چیزی بیش از ۱۴۳ میلیون دلار می‌رسید.

وینر که به وارد کردن سه شیء دیگر نیز متهم شده است، در سال ۲۰۱۶ به همدستی و نگهداری از اموال دزدی مجرم شناخته شده بود. ظاهرا وی از نگارخانه خود در نیویورک برای خرید، قاچاق، پولشویی و فروش میلیون ها دلار عتیقه‌جات دزدیده شده از افغانستان، کامبوج، چین، هند، پاکستان و تایلند استفاده می‌کرد.

از جمله مهمترین یادگارهایی که به کامبوج مسترد شدند می‌توان به یک بودای برنزی، تندیسی از شیوا (یکی از بلندپایه‌ترین خدایان هندو) و مجسمه‌ای از الهه بودایی پراجنا پارامیتا (حکمت کامل) اشاره کرد.

کوروش جونیور ونس (Cyrus Vance Jr) دادستان منهتن در این باره گفت: بازگرداندن این ۲۷ یادگار خیره‌کننده به مردم کامبوج یک پیوند مهم بین دوران کلاسیک آنگکور و سنت‌ها و باورهای مدرن در این کشور را بازیابی می‌کند. پیوندی که برای مدتی طولانی به علت طمع قاچاقچیان اشیاء عتیقه مختل شده بود.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha