به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محسن مهرعلیزاده در گفتوگویی بازار سرمایه را از سالمترین بازارها برای جذب نقدینگی و سوق دادن آن به سمت تولید عنوان کرد و گفت: تولید در هر جامعه نشان از زنده بودن آن جامعه است.
وی با بیان اینکه باید سعی کنیم در اسرع وقت شرکتهای مخفی که بازار را خراب میکنند را جمع کنیم، افزود: دولت نباید همبازی منفعت طلبان شود تا سرمایه مردم مصون بماند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سئوالی در خصوص نوسازی مدارس گفت: براساس قانون اساسی، دولت مکلف به آموزش رایگان و ارائه سرویس های جامع در این حوزه است. در این زمینه به جز مواردی، مدارس به صورت سخت افزاری فراهم است و ظرفیت کافی برای متولدین دهه ۹۰ که وارد مدارس می شوند، وجود دارد.
مهرعلیزاده به حضور خود در استان اصفهان به عنوان استاندار اشاره کرد و گفت: چندین مدرسه روستایی در اصفهان بود که کیفیت خوبی نداشت و همه در دوره من بازسازی شدند. کیفیت و تجهیزات آموزشی هم در دنیا فرق کرده و باید مدارس به تجهیزات نوین تجهیز شوند.
باید نگاه امنیتی به مرزها را برداریم
وی تاکید کرد: باید بخش خصوصی و خیرین را در این زمینه فعال کنیم که این مسائل در کشور حل شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم توجه به مناطق مرزی گفت: چین از فاصله زیاد در ایران پروژه می گیرد و کارگر ساده به ایران میآورد. ما در دو قدمی کشورمان، عراق و سوریه را داریم که نیاز به بازسازی دارند و باید تلاش کنیم بازارهای خدمات و ساخت و ساز آنها را بگیریم.
مهرعلیزاده تصریح کرد: نگاه امنیتی را باید از مرزها برداریم. در مرزی که گمرک نباشد، باید سنگر بسازیم و جایی که سنگر ساختیم جز ناامنی چیزی نخواهیم دید.
وی یکی از ویژگیهای دولت زندگی را شفافیت عنوان کرد و گفت: در هیچ کشوری خطا و رانتخوری و اختلاس و کلاهبرداری از مردم صورت نمی گیرد مگر اینکه مسائل همه در تاریکی باشد. این همه تابلوهای بزرگ ال سی دی در چهارراه ها کارهای تبلیغاتی میکنند. در این تابلوها، اقلا روزی یک تا دو ساعت، اطلاعات اساسی مهم مورد نیاز مردم را در اختیارشان بگذاریم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در نروژ، میزان درآمدهای نفتی از طریق سامانههای عمومی، هر پنج تا ۱۰ دقیقه یکبار، به روزرسانی می شود. در مورد مسائل کلان کشور، هزینه ها و بودجهها باید به اطلاع عموم مردم برسد؛ مردم نامحرم نیستند.
حقوق و دارایی مدیران باید در اختیار مردم قرار بگیرد
وی خاطرنشان کرد: باید سامانههایی طراحی شود که اطلاعات مالی به صورت سطح بندی شده در اختیار مردم قرار گیرد. مثلا حقوق و دارایی مدیران در اختیار مردم قرار گیرد و نباید از این شفاف سازیها بترسیم؛ اینها به جامعه نظم می بخشد. حتی این سیستم میتواند امکان دریافت آنلاین پیشنهادات و انتقادات مردمی هم داشته باشد.
مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: همه چیز باید در دولت زندگی شفاف و آکواریومی باشد. شفافیت موجب پاسخگویی مسئولان می شود و اقدامات آنها را در معرض دید مردم قرار می دهد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دلیل ۲۰ برابر شدن قیمت مسکن در ۱۰ سال گذشته، این است که از اصولا از نظر ثبت سند، نگهداری ملک برای زمان طولانی مدت به عنوان سرمایه، راحتتر است. باید نقدینگی را از بخش دلالی مسکن به سمت تولید مسکن هدایت کنیم و تولید مسکن را با کمک شرکت های خصوصی و با دادن تسهیلات ارزان با صرفه کنیم.
وی با بیان اینکه کمتر از ۲۵ درصد تسهیلات بانکها به سمت تولید می رود، یادآورشد: مسکن مهر با اینکه بد اجرا شد ولی با مبالغ زیر پنج میلیون تومان بخشی از مردم را خانه دار کرد، باید وزن قیمت زمین را از مسکن بگیریم و بانک رهنی مسکن را احیا کنیم.
مهرعلیزاده در خصوص اهمیت فعالیت نهادهای مدنی و مردمی و نظارت آنها بر مسئولان گفت: یکی از گرفتارهای ما این است که موانعی برای فعالیت نهادهای اجتماعی وجود دارد و ما باید از فعالیت آنها مانع زدایی کنیم تا آنها بتوانند مسئولان را وادار به پاسخ گویی کنند.
با ورشکستگی آبی مواجه هستیم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما با ورشکستگی آبی در کشور مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: تا ۳۰ درصد آب سالم شرب در شبکههای فرسوده توزیع هدر میرود و با کمک بخش خصوصی و بدون پول دولت میتوانیم این وضعیت را اصلاح کنیم. ۷۰ درصد آب در کشاورزی مصرف میشود و میتوان با کشت گلخانه ای حتی در کمآب ترین مناطق کشاورزی کنیم.
وی ادامه داد: شیرین کردن آب هم از دیگر طرحهایی است که می توان انجام داد و هم اکنون هم شاهد هستیم که آب خلیج فارس را در کارخانههای آب شیرین کن در بندرعباس شیرین میکنند و این خط تا کرمان و خراسان و دیگر مناطق کمآب می رود و میتوان به این طریق آب مورد نیاز مردم و صنایع را تامین کرد.
دیدگاههای تنگ نظرانه زندگی را بر جوانان سخت کرد
مهرعلیزاده در خصوص برنامه هایش برای جوانان نیز گفت: دیدگاه های کهنه، محدود، تنگ نظرانه و غیرواقعگرایانه زندگی را بر جوانان تنگ کرده است. به جای دیکته کردن به جوانان، باید طوری زندگی کنیم که جوانان از روش زندگی ما الگو بگیرند. وقتی ما دروغ و دغل و ریا به جوانان در تلویزیون نمایش می دهیم آنان هم همین را یاد می گیرند. سبک زندگی دهه شصتی و هفتادی و هشتادی ها را باید بپذیریم زیرا انتخاب آنان است. اگر کنسرت بد است چرا باید در کیش برگزار شود مگر کیش جزء ایران نیست. وزیر جوان ارتباطات که پنهای باند را افزایش داده را چرا باید به دادگاه بکشانیم؛ اعمال محدودیت و فشار به جوان فقط باعث می شود که آنها از هویت ایرانی، اسلامیشان بیشتر فاصله بگیرند.
وی در خصوص شکل گرفتن پارتی بازی در ادارات دولتی نیز گفت: تنها راه این است که سازمان های مردمی غیردولتی بر اقدامات مدیران و کارکنان دولتی نظارت کنند تا روابط ناسالم شکل نگیرد. گروه گرایی و خویشاوندسالاری در کشور با نظارت مردمی می تواند کنترل شود. اساسی ترین عامل برای مبارزه با فساد اقتصادی، ایجاد شفافیت و در دسترس عموم قرار دادن اطلاعات است. ۱۱ میلیارد دلار ارز ارزان قیمت در اختیار افرادی در سال های اخیر قرار گرفته که این خود عامل فساد می شود و باید امکان فساد را از بین ببریم، روزنامه ها باید بتوانند موارد فساد را بنویسند و از این موضوع نترسند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص راهکارهای رونق تولید نیز خاطرنشان کرد: ۱۲ هزار قانون در کشور داریم و باید قانون زدایی کنیم. فرانسه ۳۰۰ سال قانون می نویسد اما ما ۱۰۰ سال است، قانون می نویسیم اما ما سه برابر فرانسه قانون داریم. برای رونق تولید، حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گزاری خارجی نیاز داریم. باید با دنیا و همسایه ها خوش اخلاق باشیم و دعوا نداشته باشیم. در داخل کشور، نباید با افراد کینه توزانه رفتار کنیم و آنها را به دادگاه بکشانیم. عرصه تولید، عرصه تصفیه حساب شده است و تصفیه حساب های داخل یک قوه وارد تولید می شود.
از حق رای استفاده کنید تا وضع بدتر نشود
مهرعلیزاده با بیان اینکه در دوره مدیریتم در سازمان تربیت بدنی، طرحی را تحت عنوان «نظام جامع ورزش» برای مدت ۲۰ سال طراحی کردم که شامل ورزش آموزشی، همگانی، حرفه ای و قهرمانی بود، گفت: براساس این طرح، در زمینه ورزش آموزشی، دولت مکلف به تامین بودجه است و در زمینه ورزش همگانی، نهادهای مراقب سلامت مثل تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی در کنار دولت این وظیفه را انجام می دهند. ورزش قهرمانی که هویت و غرور ملی را افزایش می دهد نیز در این طرح مورد حمایت دولت است و ورزش حرفه ای هم مددکار ورزش قهرمانی خواهد بود. این طرح براساس مدل استرالیا و کانادا طراحی شده و اگر این طرح اجرا شود، ایران به یکی از کشورهای برتر دنیا در حوزه ورزش تبدیل خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به نارضایتی های سال های اخیر که منجر به حوادث دی ۹۶ و آبان ۹۸ شد، خطاب به مردم گفت: ایران مال شماست و اگر به دلیل عصبانیت یا قهر، نخواهید از حق خودتان برای حضور در پای صندوق های رای استفاده کنید؛ بدانید در آینده خودتان را سرزنش خواهید کرد. از حقتان استفاده کنید تا وضع بدتر از این نشود.
نظر شما