عبدالناصر همتی روز یکشنبه در گفت وگوی تلویزیونی خود با مردم استان فارس اضافه کرد: چون اگر بخواهم برای چهار سال بعدی برنامه ریزی کنم، دچار محافظه کاری و مصلحت اندیشی می شوم و به جای تلاش برای رفع چالش ها نگاهم روی جمع آوری آرا و از دست ندادن پایگاه رای خود در آن چهار سال دیگر می رود.
نگاه سیاسی به شدت بر اقتصاد کشور چنبره زده است
همتی در این گفت و گوی تلویزیونی خود با مردم فارس بیان کرد: امروزه اقتصاد و معیشت مردم به شدت تحت تاثیر فضا و نگاه های سیاسی قرار گرفته و همیین معضل به ویژه در استان ها باعث شده که نتوانیم به نحو مطلوب و شایسته از ظرفیت ها و توانمندی های درونی کشورمان بهره ببریم. همچنین این معضل سبب شده که ارتباط معنادار و منطقی برای توسعه منطقه و استان ها و بخش های دیگر نیز تاکنون صورت نگیرد.
وی اضافه کرد: فکر و بینش اقتصادی بین مسئولان محدود است و همین نگاه محدود و خلا موجود نیز دستمایه ای برای فشار های بیشتر اقتصادی و بین المللی و به دنبال آن افزایش میزان رنج ها و مشکلات معیشتی مردم و کشور شده است.
همتی با بیان اینکه مردم امروزه در بدترین شرایط اقتصادی و معیشتی به سر می برند و سفره مردم روز به روز کوچکتر شده است به تحریم های ظالمانه و فشارهای بین المللی به عنوان یکی از عوامل جدی در بروز این چالش ها در شرایط کنونی یاد کرد.
این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: هر اقدامی در کشور انجام می شود در نهایت برای جیب مردم باید مفید باشد و سیاست ها و راهبرد های در دولت من با همین نگاه طراحی و پیش بینی شده که همه اقدام ها باید به رفاه وآسایش و معیشت مردم منجر شود.
وی گفت: من رئیس جمهوری نخواهم بود که مردم که بنده را انتخاب کردند پس از روی کار آمدن دولتم آنها از نظر اقتصادی فقیرتر ، از منظر اجتماعی محصورتر و یا از لحاظ سیاسی محدودتر شوند.
همتی گفت: این سیاست و تفکر و نگرش و ریل گذاری در کشور باید تغییر کند؛ من با برنامه وارد صحنه انتخابات شده ام، ظرف ۴۰ سال گذشته مشکلات و تنگناهای اقتصادی کشور را خوب شناخته ام و در بنگاه های بزرگی که آخرین آن نیز بانک مرکزی بوده سالها خدمت کرده ام و تجربه یافته ام.
وی افزود: مسایل و تنگاهای بین المللی را خوب می شناسم و بر آن اشراف کامل دارم، با اطلاعات مربوط به شاخص های اقتصادی و ارتباطات مالی و اقتصادی با دنیا شناخت کامل دارم و گره های کشور را به ویژه در حوزه اقتصادی می دانم و برای رفع همه این بحران ها نیز برنامه مدون و منسجم و کارشناسی دارم.
لزوم تمرکز زدایی در استان ها
همتی با بیان اینکه یکی از مشکلات جدی کشور و استان های مختلف آن است که یک راهبرد ملی و سند مهم توسعه ای برای استان ها نداریم، گفت: یکی از برنامه ها و اولویت های اساسی دولت من این است که تصمیمات اقتصادی بر سیاست در همه استان های کشور حاکم شود ، چون شرایط و مقتضیات امروزی این راهبرد را می طلبد.
وی گفت: استان های مختلف کشور هر کدام دارای ویژگی ها ، ظرفیت های خاص خود هستند و از نظر ویژگی های اقتصادی، آب و هوایی، نزدیکی به دریا، نزدیکی به همسایگان شرقی و یا غربی و همچنین هر استانی دارای کلکسیونی از مشکلات، مزیت ها، ظرفیت ها و استعدادهای خاص خود است و این نگاه متمرکز برای اداره کشور باید بتدریج برداشته شود.
همتی بر ضرورت تمرکز زدایی در اداره کشور تاکید کرد و گفت: نباید برای اداره کشور تمام تمرکز و رویکرد حل مشکلات از تهران شروع شود و این دیدگاه باید تغییر یابد نه تنها در شهر بزرگی همچون تهران بلکه در سایر کلان شهرها نیز این مشکل وجود دارد.
او گفت: نتایج و خروجی منفی این نوع نگاه نادرست منجر به خالی شدن روستاها و شهرهای مان می شود و به دنبال آن نیز بحران فرهنگی و آسیب های اجتماعی در حاشیه شهرها را شاهد خواهیم بود.
او گفت که باید نگاه سیاسی و امنیتی در استان ها از بین برود و نگاه های اقتصادی را جایگزین کنیم ؛ یکی از مشکلات و معضلات اساسی استان ها این است که نگاه متمرکز سیاسی و امنیتی از مرکز بر آنها حاکم است و از همین جهت نیز تصمیم ها و خروجی ها نیز با همین رویکرد در استان ها ریشه دوانده که البته نتایج نامیمون این نگاه همین شرایط امروز حاکم است.
همتی گفت: هر سه ماه یک بار با نخبگان و ذی نفوذها و افراد و فعالان فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و علمای همه استان ها نشست های هم اندیشی خواهم داشت و در زمینه رفع چالش های و مشکلات آن استان نیز بر اساس ظرفیت های بومی و منطقه ای و ملی تصمیم گیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه هر استان تابع شرایط و ویژگی های خاص خود است و نمی توان یک نسخه متمرکز از تهران برای رفع چالش های موجود همه استان ها تدوین کرد. افزود: من به پتانسیل ها و توانمندی ها هر استانی ، مشکلات ریشه ای و تنگناهای موجود آنها و همچنین کسانی که مانع توسعه استان های مختلف می شوند، اطلاع کامل دارم.
او تاکید کرد که در صورتی که مردم بنده را به عنوان خدمتگزار خود در دوره ریست جمهوری سیزدهم انتخاب کنند، اجازه نخواهم داد عده ای در تهران و به صورت متمرکز بتوانند استان ها را اداره کنند،هر استانی باید توسط مردم و نخبگان و برمبنای شایسته سالاری روند توسعه خود را طی کند.
همتی گفت: نباید اجازه داد که برخی مسایل قومی ، مذهبی، سیاسی، و نگاه های مسموم منطقه گرایی و باند بازی ها روند توسعه استان ها را تحت تاثیر قراردهد.
وی بیان کرد: ما امروز با مشکل نبود برنامه و رهبرد عملی برای توسعه استان ها به خصوص برای استان های مرزی مواجه هستیم و هر چه از مرکز دور می شویم میزان توسعه یافتگی کاهش می یابد و میزان توسعه نیافتگی تشدید می شود.
سیاست جذب توریست در ایران ناکارآمد است
این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در بخش دیگری از گفت گوی تلویزیونی خود با مردم خطه فارس اضافه کرد: یکی از برنامه های جدی دولت او توسعه گردشگری بر مبنای ظرفیت ها، توانمندی های عظیم و جاذبه های توریستی به لحاظ تاریخی، طبیعی، معنوی و حتی میراث گرانبهای ادبی در استان های مختلف کشور به ویژه فارس است.
او سیاست جذب توریست و توسعه گردشگری در ایران را ناکارآمد خواند و معتقد است که این رویه حاکم بیشتر به دفع توریست و بروز مشکلات جدی تر در این صنعت مهم اقتصادی شده است.
وی با بیان اینکه تاریخ و تمدن، فرهنگ و زیبایی های طبیعی و حتی میراث ادبی کشور ما برای خارجی ها و توریست ها بسیار جذاب است و باید با یک برنامه مدون و توسعه محور روی آن کار کارشناسی کرد، گفت: یکی از مشکلات اساسی در حوزه گردشگری این است که این صنعت مهم با اقتصاد و معیشت مردم به نحو شایسته پیوند نخورده است.
وی گفت: در شرایط کنونی و با توجه به افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی کشور و تحریم های ظالمانه جذابیت سفر به ایران و صنعت گردشگری تا حدودی بی رونق شده است.
همتی بیان کرد: یکی از برنامه های اولویت دار دولت من در صورت پیروزی در کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری سیزدهم بدون شک جذب توریست و توسعه گردشگری در ابعاد مختلف آن خواهد بود که البته در شرایط کنونی و کرونایی پس از انجام واکسیناسیون عمومی و عادلانه این اقدام به جدیت بیشتر دنبال خواهد شد.
وی همچنین به برخی عوامل در افزایش میزان و جذب توریست در ایران اشاره کرد و گفت: باید تا حدودی ساده سازی و تسهیل گری در این راستا انجام شود و از سخت گیری های بی مورد بکاهیم. توسعه توریسم ایجاد اشتغال را به دنبال خواهد داشت.
او همچنین فعالیت های سرمایه گذاری و بوم گردی در کشور را به عنوان یک راهبرد مهم توسعه صنعت گردشگری را ضروری دانست و گفت: سیستم بانکی و مالی را بیش از پیش در خدمت سرمایه گذاران این حوزه قرار خواهم داد.
کاهش رشد اقتصادی به خاطر تحریم ها
وی در بخش دیگری از سخنان خود در گفت و گوی تلویزیونی با مردم استان فارس گفت: رشد اقتصادی کشور ظرف یک دهه گذشته به خاطر فشارها و تحریم های ظالمانه و البته برخی مانع تراشی ها در داخل کاهش محسوس پیدا کرد و در این حدود ۱۰ سال میزان رشد اقتصادی در کشورمان حدود پنج درصد بوده است.
همتی بیان کرد: این متوسط رشد ایران که سالی نیم درصد بوده که درصد بسیار پایینی به لحاظ شاخص های اقتصادی در سطح بین المللی است و من بیم آن دارم که ظرف سال های گذشته حتی عراق و پاکستان نیز در این زمینه از ایران پیشی بگیرند.
وی بیان کرد: معیشت مردم هم اینک به شدت تحت تاثیر تورم، تحریم و کاهش ارزش پول قرار گرفته است و بروز این مشکل به کاهش قدرت خرید به مردم باز می گردد که می توان با عادلانه کردن پرداخت یارانه ها ، اخذ مالیات پردرآمدها و کمتر کردن فشار مالیاتی بر تولیدکنندگان تا حدودی تعادل در بین دهک های مختلف جامعه ایجاد کرد.
پرداخت یارانه ها هدفمند نیست
همتی با بیان اینکه امروزه پرداخت یارانه در کشور هدفمند و ساماندهی شده نیست، گفت: دهک های فقیر و پایین جامعه همان میزان و مبلغی را دریافت می کنند که حتی دو دهک بالای کشور می گیرند و این به هیچ وجه عادلانه نیست و من یکی از راهبردهای مهم و برنامه های اساسی اقتصادی ام را بر مبنای هدفمدسازی یارانه ها متمرکز کرده ام.
وی با بیان اینکه قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است گفت: اصلاح و هدفمند کردن یارانه ها و توانمند کردن افراد کم برخوردار از جمله برنامه های راهبردی من برای پر کردن این گودال های عمیق اقتصادی است.
وی با بیان اینکه برای توانمند سازی اقشار کم درآمد اصلاح حداقل دستمزد برای افزایش قدرت خرید ضروری است، گفت: این کار قابل اجراست و با توجه به شناخت و مطالعه و تجربه کافی ام در حوزه اقتصاد راه های عملیاتی را خوب می شناسم.
وی گفت: در سال ۹۶ قدرت خرید برای دهک های پایین و متوسط جامعه و اقشار کم درآمد چیزی حدود ۳۰۰ دلار یعنی اگر بخواهیم آن را به دلار امروز محاسبه کنیم بیش از۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای هر خانوار است. همچنین اعطای کارت خرید اعتباری که مردم به ویژه دهک های پایین بتوانند در میان مدت و بلند مدت اقساط آن را پرداخت کنند اما در کوتاه مدت برای آنها مفید باشد نیز در دستور کار جدی دولت خود قرار خواهد داد.
زندگی روزمره مردم
این نامزد دوره سیزدهم ریاست جمهوری همچنین گفت: مردم امروز از زندگی روزمره خود رضایت ندارند؛ این را بر مبنای حدسیات نمی گویم، اطلاع کامل و واثق دارم و بر مبنای مطالعه و مشاهداتم می گویم.دولت من برای این حوزه برنامه مدون دارد ، معتقدم نباید مسئولان اینقدر در زندگی مردم سرک بکشند و گیر دهند به جوان ها و این هیچ مبنای علمی و منطقی ندارد.
همتی گفت: در همه دنیا زنان و جوانان دارای احترام ویژه ای هستند ، زنان جامعه ما حدود ۵۰ درصد جمعیت این کشور را شامل می شوند و باید هویت مستقل خود را پیدا کنند.
استان فارس آیینه تمدن و تاریخ ایران زمین است
همتی در بخش پایانی گفت و گوی تلویزیونی خود با مردم استان فارس گفت که این خطه مهد انسان های اندیشمند، علمای برجسته و ادبای بزرگ و آیینه تمام نمای تمدن، تاریخ و فرهنگ و ادب ایران زمین است.
این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بیان کرد: توسعه گردشگری از طریق جذب توریست های بین المللی در استان فارس یکی از برنامه های مهم و راهبردی دولت من است.
وی با بیان اینکه مساله توریسم باید یک بار برای همیشه حل شود ، گفت: نباید اجازه داد که برخی گروه های فشار با دخالت و سلیقه های شخصی، بهترین منابع درآمدی ایران که هم می تواند محل درآمد اقتصادی و رفاهی برای مردم استان ها و مناطق مختلف و هم زمینه شناسایی بهتر کشور در اقصی نقاط جهان را فرهم کند، اینچنین ضعیف کنند.
همتی گفت: زیرساخت های توسعه ای در ابعاد مختلف در استان فارس باید دوباره نوسازی شوند، مترو شیراز و دسترسی به محل ها و جاذبه های گردشگری و تاریخی در شهر شیراز باید نوسازی و ساماندهی مجدد شود.
وی با بیان اینکه استان فارس البته تنها شیراز نیست و ما برای همه شهرستان های آن برنامه داریم، گفت: این استان مناطق محرومی نیز دارد که با اولویت و فوریت نیز برنامه های حمایتی و تولیدات اقتصادی برای رفع تنگناهای مردم در این مناطق نیز عملیاتی می شود.
او گفت: برخی مناطق استان فارس دارای بیشترین جذب تابش خورشید است و می تواند به عنوان یکی از مستعدترین استان ها در ساخت نیروگاه های خورشیدی و سرمایه گذاری های کلان در این راستا نیز محسوب شود و من به طور حتم توسعه این بخش و سرمایه گذاری روی این محور مهم اقتصادی برنامه جدی و عملیاتی خواهم داشت.
وی همچنین توسعه صنعت توریسم درمانی به ویژه برای کشورهای حوزه خلیج فارس را نیز از دیگر برنامه های راهبردی دولت خود برای توسعه در این استان پهناور و با ظرفیت عنوان کرد.
همتی همچنین به روز رسانی خط آهن و تسریع در احداث راه آهن شیراز- بوشهر را نیز یکی دیگر از برنامه های مهم و راهبردی در استان فارس دانست.
وی بیان کرد: باید بتوانیم از طریق سرمایه گذاری و تمرکز روی جاده ابریشم و کتان واتصال کریدور شمال به جنوب از ایران تا مدیریترانه بهره برداری مناسب کنیم و حتی ارتباط استان های مختلف کشورمان را نیز از این راه ها فراهم کنیم.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می شود.
نظر شما