دوئل در کنست، مرگ سیاسی نتانیاهو

۲۴ خرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۲۳
کد خبر: 84366289
دوئل در کنست، مرگ سیاسی نتانیاهو

تهران - ایرنا - نتیجه دوئل میان «بنیامین نتانیاهو» و «نفتالی بنت» بالاخره با نخست وزیر شدن بنت در سرزمین های اشغالی به پایان رسید و دوران سیاه و شرارت بار ۱۲ ساله «بی بی» در حالی خاتمه یافت که نتانیاهو خسارت‌های بی شماری به مردم منطقه و فلسطین وارد کرد هرچند یک جنایتکار دیگر جای او را گرفته است.

نفتالی بنت که سال‌ها یکی از افراد بسیار نزدیک به نتانیاهو و شاگرد او در حزب «لیکود» بود، در نهایت یکسال پیش، از رهبر این حزب فاصله گرفت و به فردی با نفوذ در انتخابات ماه مارس ۲۰۲۱ در سرزمینهای اشغالی و در نهایت به دشمن نتانیاهو و پایان دهنده دوران او تبدیل شد.  

بنت در حالی عصر دیروز (یکشنبه) نخست وزیر رژیم صهیونیستی شد که توانست آرای ۶۰ نماینده «کنست» (پارلمان رژیم صهیونیستی) از ۱۱۹ نماینده حاضر در جلسه را کسب کند و نتانیاهو نیز ۵۹ رای را به خود اختصاص داد، یعنی بنت فقط با یک رای اضافه سیزدهمین نخست وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس سی و ششمین کابینه این رژیم شد، رژیمی که ۷۳ سال از عمر نامشروع آن می‌گذرد.

 در رای‌گیری عصر دیروز (یکشنبه) کنست، همچنین «میکی لوی» از حزب «یش عتید» نیز به عنوان ریاست کنست انتخاب شد؛ تا پیش از این، «یاریو لوین» از حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو ریاست پارلمان رژیم صهیونیستی را در دست داشت.

شرایط پارلمان رژیم صهیونیستی همانند اوضاع سرزمین‌های اشغالی بود و در زمان برگزاری نشست کنست، هرج و مرج و درگیری در جلسه رای گیری حاکم بود و در فیلم‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌ها منتشر شده، میان شماری از نمایندگان موافق و مخالف در هنگام سخنرانی نفتالی بنت درگیری به وجود آمد و دو طرف فریاد می‌زنند و یکدیگر را متهم به تقلب و دروغ گویی می‌کردند.

در یکی از این فیلم‌ها که منتشر شده، نمایندگان وابسته به نتانیاهو خطاب به بنت فریاد می‌زنند که تو "زشت، حیله‌گر و دروغگو" هستی.

از حاشیه‌های مهم انتخاب نفتالی بنت به عنوان سیزدهمین نخست وزیر رژیم صهیونیستی، تماس تلفنی فوری «جو بایدن» رییس جمهوری آمریکا با وی بود، اقدامی که در زمان انتخاب بایدن با تاخیر یک ماهه از سوی بنیامین نتانیاهو انجام شد.

به گزارش «رویترز»، نفتالی بنت نخست وزیر جدید اسراییل یکشنبه شب اولین تماس تلفنی خود را از زمان روی کار آمدن با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برقرار و در اولین گفت وگوی خود بر سر همکاری نزدیک در مسائل امنیتی منطقه به ویژه پرونده ایران گفت وگو کرد.

کاخ سفید نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که بایدن یکشنبه شب پس از اعطای رای اعتماد به کابینه جدید اسرائیل از سوی کنست، با بنت تماس گرفت و تصدی پست نخست وزیری را به وی تبریک گفت.

طی این تماس، بایدن بر "حمایت قاطع خود برای دهه‌ها از روابط ایالات متحده و اسرائیل و تعهدش برای تأمین امنیت این رژیم" و "عزم راسخ خود برای تعمیق همکاری بین ایالات متحده و اسرائیل در مورد چالش‌ها و فرصت‌های همکاری تاکید کرد".

بایدن همچنین پیش از تماس تلفنی با بنت در بیانیه‌ای که توسط کاخ سفید منتشر شد، اعلام کرد که "من به نفتالی بنت، نخست وزیر، «یائیر لاپید» معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه و همچنین همه اعضای کابینه جدید اسرائیل به نمایندگی از مردم آمریکا تبریک می‌گویم. من مشتاقانه منتظر همکاری مشترک با نخست وزیر بنت در تقویت همه جنبه‌های این رابطه هستم".

رییس جمهوری ایالات متحده همچون دیگر روسای جمهوری آمریکا در همکاری با رژیم اشغالگر صهیونیستی تصریح کرد که "هیچ دوستی بهتر از آمریکا برای اسرائیل وجود ندارد!. روابطی که مردم ما را متحد می‌کند، گواه ارزش‌های مشترک ما و دهه‌ها همکاری نزدیک است. همچنان به تقویت مشارکت خود ادامه می‌دهیم و ایالات متحده در حمایت از امنیت اسرائیل ثابت قدم است!".

وی مدعی شد که "دولت من کاملاً متعهد است که با کابینه جدید اسرائیل همکاری کند تا امنیت، ثبات و صلح را برای اسرائیلی‌ها، فلسطینی‌ها و مردم کل منطقه تضمین کند".

نفتالی بنت کیست؟

«نفتالی بِنِت » در ۱۹۷۲ در «حیفا» متولد شد. خانواده او از آمریکا به فلسطین اشغالی مهاجرت کرده بودند.

او تا سال ۲۰۰۵ حضوری در سیاست نداشت تا اینکه به‌واسطه نتانیاهو و به‌عنوان رئیس ستاد انتخاباتی او، فعالیت خود را آغاز کرد.

بنت نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی  شاگرد بنیامین نتانیاهو می‌باشد که در کارنامه خود جنایت‌های فراوانی را علیه مردم فلسطین و مسلمانان منطقه ثبت کرده است؛ فردی که برای نگاه داشتن مسئولیت خود حتی به نزدیک‌ترین افراد کابینه و اعضای حزبش یعنی لیکود نیز دروغ‌های فراوانی گفته و در حق آنها بی‌تعهدی‌های فراوانی کرده است.

 بنت درباره ایران نیز همان ادعاهای نتانیاهو را تکرار کرده است. او گفته احیای برجام اشتباه است و برنامه هسته‌ای ایران چالش اصلی کابینه‌اش خواهد بود.

او سال گذشته نیز گفته بود رژیم صهیونیستی باید به «دکترین اختاپوس» بازگردد و به‌جای مبارزه با «گروه‌های نیابتی» تهران، مستقیماً ایران را هدف بگیرد.

روزنامه صهیونیستی «اورشلیم پست» در گزارشی به معرفی نفتالی بنت پرداخته و نوشت: بنت، رهبر حزب "یمینا" می‌باشد که در ۲۵ مارس ۱۹۷۲ در یک خانواده مهاجر یهودی آمریکایی از کالیفرنیا در «حیفا» متولد شد. او در خانواده‌ای سکولار بزرگ شد، اما امروز خود را به عنوان یک ارتدکس امروزی معرفی می‌کند.

بنت برای مدتی به عنوان فرمانده یگان‌های مختلف در واحدهای نخبه ارتش اسرائیل "سایزت متکل" و "مگلان" فعالیت و در دانشگاه عبری قدس در رشته حقوق تحصیل کرد.

وی پس از کسب مدرک خود، یک شرکت با فناوری پیشرفته تأسیس کرد و بعدها چندین سال را در نیویورک گذراند و در آنجا به عنوان مدیرعامل «Cyota » یک شرکت نرم افزاری ضد جعل فعالیت کرد.

بنت پس از بازگشت به اراضی اشغالی، به سیاست روی آورد و از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ به عنوان رئیس ستاد ارتش در دوره نتانیاهو فعالیت کرد. وی سپس به عنوان مدیرکل شورای « Yesha » سازمان حمایتی شوراهای شهرداری برای شهرک‌سازی یهودیان در کرانه باختری، از ژانویه ۲۰۱۰ تا ژانویه ۲۰۱۲ فعالیت کرد.

در نوامبر ۲۰۱۲، بنت به عنوان رئیس حزب راست افراطی «خانه یهودی» انتخاب شد و این حزب را در انتخابات سال ۲۰۱۳ برای به دست آوردن ۱۲ کرسی در کنست رهبری کرد، او فردی بود که حزب "صهیونیسم دینی" طی ۳۶ سال مانند او را ندیده بود.

رهبر حزب یمینا همچنین سمت‌های وزیر اقتصاد، وزیر امور دینی و وزیر امور مهاجران در کنست نوزدهم را بر عهده داشته است.

بنت دوباره وارد کنست شد و بار دیگر با تشکیل ائتلاف با "یائیر لاپید" که حزب تازه تاسیس شده‌اش ۱۹ کرسی به دست آورده بود، همه را متعجب کرد. اصرار این دو برای پذیرفتن یکدیگر در کابینه، نتانیاهو را ناگزیر کرد که بنت را نیز که در ابتدا ترجیح داد او را از ائتلاف کنار بگذارد، به خود نزدیک کند.

نخست وزیر جدید رژیم اسرائیل از این زمان برای عبور از چهره یک رهبر افراطی ناسیونالیست و سیاسی - مذهبی و دستیابی به رای دهندگان سکولار میانه استفاده کرد و پس از انتخابات سال ۲۰۱۵، ابتدا سعی کرد بر کرسی وزارت جنگ تکیه کند که نتانیاهو قبل از رای گیری به او قول داده بود، اما سپس وی را به عنوان وزیر آموزش و پرورش تعیین کرد که یک نقش پیش پا افتاده برای حزب مذهبی بود.

بنت از وزارت آموزش و پرورش اسراییل برای ایجاد هویت پسا فرقه‌ای استفاده کرد، برنامه‌ای را برای تشویق دانش آموزان دبیرستانی به رشته‌های ریاضی و فیزیک آغاز کرد و اهمیت این مساله برای اسرائیل و چگونگی سامانه آموزشی محرک صنعت فناوری این رژیم را مورد بررسی قرار داد.

در حالی که بنت به عنوان یک ارتدکس امروزی شناخته می‌شود، اما مسائل قانونگذاری مذهبی هرگز مورد علاقه او نبوده و اعمال مذهبی او سختگیرانه‌تر از سایر سیاستمداران متدین نیست. به عنوان مثال، بنت با زنان دست می‌دهد و همسرش، "گیلات" که اصالتاً از یک خانواده سکولار است، موهایش را نمی‌پوشاند.

پس از کشتار در «کنیسه درخت زندگی» در «پیترزبورگ» در ایالت پنسیلوانیا (در آبان سال ۱۳۹۷)، بنت به رغم اینکه ارتدکس نبود، در مراسم یادبود در آنجا شرکت کرد؛ اقدامی که پیش از آن در احزاب مذهبی اسرائیل غیرقابل تصور بود.

بنت هنگامی که در دسامبر ۲۰۱۸ به برگزاری انتخابات زودهنگام فراخوانده شد، او و شریکش "آیلیت شاکد" حزب "راست جدید" را پیش از انتخابات آوریل ۲۰۱۹ تشکیل دادند، اما موفق نشدند. راست جدید ضربه سنگینی را متحمل شد و شروع به کشف آینده‌ای جدید در فناوری پیشرفته و همچنین در سازمان‌های دیاسپورای یهودی (جوامع دور از وطن) کرد.

در نوامبر ۲۰۱۹، بنت موفق شد نتانیاهو را ناگزیر به انتصاب وی به عنوان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نماید تا از پیوستن وی به بنی گانتس رئیس حزب آبی ـ سفید جلوگیری کند که در آن زمان پس از انتخابات سپتامبر ۲۰۱۹ در تلاش برای ایجاد ائتلاف دولتی بود.

هنگامی که گانتس در ماه مه ۲۰۲۰ با نتانیاهو دولت وحدت را تشکیل داد، بنت از پیوستن به این ائتلاف دولتی امتناع ورزید و یمینا را به سمت اپوزیسیون سوق داد و به مخالف سرسخت نتانیاهو تبدیل و خواستار کناره گیری وی شد.

قبل از انتخابات مارس ۲۰۲۱، بنت از ملحق شدن به اردوگاه طرفدار نتانیاهو یا اردوگاه مخالفان او خودداری کرد و در نهایت به لاپید و دیگر احزاب میانه و چپ ملحق شد.

حزب یمنیا تحت رهبری او در انتخابات مارس ۲۰۲۱ هفت کرسی به دست آورد. در ۳۰ می همین سال، بنت اعلام کرد که تا اوت ۲۰۲۳ به عنوان نخست‌وزیر در یک دولت تناوبی فعالیت خواهد کرد و پس از آن لاپید عهده دار نخست‌وزیری خواهد بود.

با بررسی کارنامه فعالیت های نفتالین بنت به خوبی مشاهده می شود که وی شاگرد و دست آموز نتانیاهو بوده ولی به یکباره برای رسیدن به قدرت، استاد خود را دور زده و به دشمن وی تبدیل شده است.

کارشناسان مسایل منطقه معتقدند که هیچ فرقی بین نتانیاهو و بنت در برخورد با فلسطینیان و مسلمانان منطقه وجود ندارد و به قول یک ضرب المثل فارسی "سگ زرد برادر شغال است" و نباید در آینده منتظر این بود که تغییری در عملکرد صهیونیست ها در فلسطین و منطقه روی دهد.

پس از انتخاب بنت به عنوان سیزدهمین نخست وزیر رژیم صهیونیستی، نتانیاهو تهدید کرد که دولت چپگرا (ی بنت – لاپید) را سریعتر از آنچه بسیاری تصور می کنند، سرنگون خواهد کرد.

نتانیاهو گفت که اگر قرار باشد در موضع اپوزیسیون قرار بگیرد، این موضع را تا سرنگونی دولت بعدی و بازگشت به قدرت حفظ خواهد کرد.

سخنان و واکنش نتانیاهو در مقابل انتخاب "بنت" نشان می دهد که آتش اختلافات در رژیم صهیونیست گسترده تر شده و باید منتظر روزهای سخت و خشونت باری در آینده نزدیک میان صهیونیست ها باشیم، خشونت هایی که با عنایت خدا به حکومت نامشروع ۷۳ ساله صهیونیست ها به دست خودشان خاتمه خواهد داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha