دکتر محمد کافی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا، اقدامات دانشگاه فردوسی را برای حضور فیزیکی دانشجویان در کلاس درس از جنس آمادهسازی ضروریات لازم ذکر و بیان کرد: چالش بزرگ در این میان تاکید بر آموزش غیرحضوری با تعطیلی کلاسها به خاطر رعایت شیوه نامه های پیشگیرانه بود ولی با اجرای واکسیناسیون، به برگزاری حضوری کلاسها و روند آموزش دانشگاهی امیدوار هستیم.
وی افزود: بر همین اساس وزارت علوم به صورت متمرکز از سوی دانشگاهها متقاضی اجرای واکسیناسیون از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
رییس دانشگاه فردوسی ادامه داد: با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، تاکنون دانشجویان ورودی این دانشگاه در چند ترم گذشته تجربه همزیستی در محیط دانشگاه را نداشته اند و دانشجویان نوورود به صورت مجازی با دانشگاه آشنا شدند و تمام تلاش ما این است که این دانشجویان بتوانند با فضای جدید، ارتباط تنگاتنگ علمی و آکادمیک برقرار کنند.
وی گفت: در دوران آموزش مجازی ضعفهایی در آموزش آکادمیک وجود داشت و برخی از دروس که نیاز به آموزش مهارت داشت، با مشکل مواجه شد که با فراهم شدن زمینه حضور فیزیکی دانشجویان امکان جبران این نواقص فراهم میشود.
دکتر کافی افزود: از مهمترین اقدامات، پس از حضور دانشجویان، پایش سلامت روان و جسم آنان است زیرا آنها بعد از وقفه ای طولانی در محیط دانشگاه حضور پیدا میکنند و به همین دلیل باید بستر فعالیت جسمی و همچنین ورزشی برای دانشجویان مهیا شود.
وی به مشکلات دانشجویان در مرحله فراغت از تحصیل اشاره و بیان کرد: از سوی دیگر در برخی از رشته ها تجمع دانشجویان سنواتی شکل گرفته است، که دانشگاه در حد امکان سعی در همکاری با دانشجویان داشت و امید است با رفع کندی دانش آموختگی آنان، سرعت فارغ التحصیلی افزایش پیدا کند تا دانشجویان بتوانند زودتر وارد بازار کار شوند.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: دانشجویان بینالملل پذیرش شده این دانشگاه بیش از یکسال است که حضور فیزیکی اندکی در دانشگاه داشتهاند و باید موضوعات مرتبط با این دانشجویان همچون اقامت، تردد و مباحث کنسولی آنها پیگیری شود.
وی گفت: از سویی در تلاش هستیم تا روشهای جدیدی را برای ارائه خدمات رفاهی مانند توزیع غذای آماده و بسته بندی شده برای چندین هزار دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد را به کار گیریم.
دانشگاه بسترساز شور انتخاباتی
دکتر کافی با اشاره به اهمیت انتخابات پیش رو بیان کرد: دانشگاه همواره بسترساز شور و نشاط انتخاباتی بوده است.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: با توجه به شرایط پیش آمده و به دلیل دستورالعمل های بهداشتی، در این دوره سعی شد تا فعالیتهای انتخاباتی همچون مناظرات دانشجویی در فضای مجازی و به صورت غیرفیزیکی انجام شود که در نوع خود تجربه جدیدی بود.
دانشگاه فردوسی مشهد، سومین دانشگاه تاسیس شده در ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز، با بیش از ۶ دهه قدمت، هم اکنون دارای ۲۵ هزار دانشجو است که حدود دو هزار و ۵۰۰ نفر آنها در مقطع دکتری، حدود ۶ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.
بیش از ۸۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت دارند که حدود ۶۵۰ نفر آنان دارای مدرک دکتری تخصصی و بیش از ۱۲۰ نفر دارای رتبه استادی یا پروفسوری هستند.
واحد بینالمللی دانشگاه فردوسی مشهد نیز تاکنون حدود دو هزار و ۳۰۰ نفر غیرایرانی را جذب کرده است.
نظر شما