به گزارش ایرنا، عبدالناصر همتی روز شنبه در برنامه انتخاباتی ویژه استان قزوین با اشاره به جانباختگان کرونا، افزود: خیلی از خانواده های این عزیزان نتوانستند مراسم سوگواری را برای آنها برگزار کنند که باید تسلیت عرض کنم و امیدوارم در مسولیت ریاست جمهوری در اولین فرصت، واکسیناسیون سریع و عادلانه را به سرانجام برسانیم و شر این بلیه را از سر مردم کوتاه کنیم.
وی در خصوص اینکه چرا وارد صحنه انتخابات ریاست جمهوری شده است، افزود: شرایط اقتصادی کشور، مطلوب نیست و من فکر کردم اگر این روند در اداره وضعیت اقتصاد کشور به همین روش و شیوه ادامه یابد ممکن است نتایج بدتری را داشته باشیم.
همتی گفت: الان اقشار زیادی از مردم در استانها گرفتار اشتغال و معیشت هستند و رفاه و آسایش زندگی آنها تحت تاثیر تحریم های ظالمانه و فشار حداکثری دشمن به مراحل نامطلوبی رسیده است بنابراین تغییر ریل اقتصادی کشور و بازنگری در نحوه نگرش به اداره جامعه در اولویت کاری من است.
وی با ریشه یابی مشکلات کشور، گفت:یکی از دلایل مشکلات کشور این است که سیاست بیش از حد بر اقتصاد حاکم شده است و مسایل اقتصادی ما تحت تاثیر نگاه سیاسی به خصوص در استان ها قرار گرفته و باعث شده است نتوانیم از پتانسیل استانها استفاده کنیم و یک ارتباط منطقی بین استانها برای توسعه اقتصادی مناطق و استانها برداریم.
این کاندیدای ریاست جمهوری با علت یابی این مشکل، خاطر نشان ساخت: متاسفانه نگرش اقتصادی در بین مسوولان کم است چون در دنیا سیاست را در خدمت اقتصاد قرار می دهند و بر مبنای طراحی های اقتصادی که دارند برای بهبود زندگی مردم تلاش می کنند بنابراین من می گویم هر اقدام دولت در کشور باید در نهایت منفعت برای جیب مردم داشته باشد و اگر اقدامات و تلاش های دولت نهایتا به فقر مردم منجر شود مطلوب مردم نیست.
همتی ادامه داد:منظور مردم هم از رای دادن به رییس جمهور این نیست که اقداماتی انجام دهد که نهایتا همان مردمی که رای داده اند از نظر اقتصادی فقیرتر و از نظر اجتماعی و سیاسی محدودتر شوند که این اصلا مطلوب مردم نیست.
وی گفت: من فکر می کنم این تجدید نظر باید در کشور باشد و علت اینکه من وارد صحنه شدم به خاطر تخصص اقتصادی خودم بوده است و اینکه کل ۴۰ سال گذشته تمامی مسایل اقتصادی را زیر نظر داشتم و بنگاه های بزرگ را که آخری آن بانک مرکزی بود اداره کرده ام و بر همه اینها و به اطلاعات مربوط به شاخص های اقتصادی اشراف کامل دارم و گیرهای کشور را می دانم کجاست.
همتی ادامه داد: فکر می کنم که ورود من بتواند کم کند که ریل گذاری اقتصادی کشور را اصلاح کنیم و این آخرین فرصت باقی مانده برای اصلاح اقتصاد را از دست ندهیم.
وی گفت: من به همین دلیل وارد صحنه شده ام و من فقط چهار سال می خواهم رییس جمهور باشم چون خیلی از رییس جمهورها که آمدند چهار سال اول برای اینکه اصلاحات اقتصادی انجام دهند و کشور را به مسیر درستی بیندازند و برای اینکه برای چهار سال دیگر رای مردم را بگیرند فکر اساسی برای اصلاح کشور نمی توانند بکنند برای همین من گفته ام که برای چهار سال به صحنه آمده ام تا بتوانم اقدامات مهم اقتصادی را برای مردم انجام دهم.
همتی با بیان اینکه در استان ها یک مشکل جدی داریم، افزود: یک راهبرد ملی برای توسعه اقتصادی استانها نداریم بالاخره استانها هر کدام یک ویژگی های از نظر قومی، منابع طبیعی و آب و هوایی، نزدیکی به دریا و همسایگان غربی و شرقی دارند و چاره ای نداریم که بتوانیم کلکسیونی از مشکلات را که به خاطر نگاه متمرکز بر اداره کشور داشته ایم به تدریج از صحنه اقتصادی کشور رفع کنیم.
وی اضافه کرد: واقعیت این است وقتی بر شهر بزرگی مثل تهران یا حتی شهرهای بزرگ کشور متمرکز می شویم عملا شهرهای دیگر به حاشیه تبدیل می شوند و روستاها و شهرهای کوچک به تدریج خالی از سکنه و همه به حاشیه شهرهای بزرگ تبدیل می شوند و در حاشیه شهرهای بزرگ زندگی مردم اداره می شود.
این کاندیدای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: اولویت اول ما این است که تصمیمات اقتصادی بر تصمیمات سیاسی در استان ها حاکم باشد و باید نگاه سیاسی بر استان ها را برداریم و نگاه اقتصادی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه وقتی نگاه سیاسی داشته باشیم همه چیز را امنیتی نگاه می کنیم، افزود: یکی از معضلات کشور ما به خصوص استانها این است که از مرکز به آنها سیاسی نگاه می کنیم و با این نگاه، طبیعی است راه حل هایی که می دهیم بیشتر با دید امنیتی و متمرکز و بر مبنای تصمیمات در مرکز است.
همتی خاطر نشان ساخت: ما اگر واقعا بخواهیم استانها توسعه پیدا کنند باید در راهبرد کلان خود به ویژگی های استانها توجه کنیم بنابراین من برنامه ای دارم که هر سه ماه یکبار جلسه ای را با نخبگان، جوانان و کسانی که در روند اجتماعی و سیاسی استان ها تاثیرگذار هستند داشته باشم و به تدریج روند توسعه استان را زیر نظر قرار دهم.
وی اضافه کرد: استان ها بسیار پتانسیل قویی برای پیشرفت دارند و ما باید ببینم مشکل بیکاری استان چیست و من می دانم استان شما چه ویژگی ها و موانعی برای پیشرفت دارد و چه کسانی جلوی پیشرفت استان را می گیرند.
همتی افزود: ما نباید اجازده دهیم باندهایی در مرکز و در تهران استان ها را اداره کنند و استانها باید توسط خود نخبگان و مردم آن استان و بر مبنای شایسته سالاری اداره شوند و مباحث قومی و مذهبی در استان نباید مانعی باشد که افراد شایسته آنها در اداره آن استان نقش نداشته باشند.
این کاندیدا افزود: معنا ندارد وقتی افراد نخبه و توانا در استان وجود دارند و مردم به آنها اعتماد دارند ما افرادی را از استان های دیگر به آنجا بفرستیم که آن استان را اداره کنند و مسایل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آن را پیگیری کنند.
وی گفت: ما باید بر مبنای یک راهبرد کلی توسعه متوازن استان ها را داشته باشیم الان در استان ها مشکل جدی داریم به خصوص در استان های مرزی کشور این مشکل وجود دارد که هرچقدر از مرکز دور می شویم میزان توسعه یافتگی کاهش پیدا می کند و میزان توسعه نیافتگی تشدید می شود و این مسیر را باید با آمایش سرزمینی و توجه به ویژگی هایی که هر استان دارد اصلاح کنیم.
همتی با اشاره به مساله گردشگری و چهار فصل بودن کشور، گفت: هر یک از استان ها ویژگی خاصی برای جذب توریست دارند و اصلا سیاست جذب توریست ما ناکارآمد است و الان شرایطی به وجود آمده که نرخ ارز افزایش یافته و دیدن طبیعت، تاریخ و سنت ایران برای خیلی از خارجی ها جذاب است بنابراین اولویت اول ضمن اینکه باید به سرعت واکسیناسیون سریع و عادلانه را انجام دهیم جذب توریست از محورهای توسعه استان ها خواهد بود.
وی با بیان اینکه باید ساده سازی کرده و سخت گیری ها را کم کنیم، افزود: باید بدانیم ورود هر توریست به استان ها یک اشتغال ایجاد می کند و توجه کنیم آیا سیاست ساده نگاه کردن به مسایل توریست و سخت نگرفتن به مسایل توریست ها می تواند باعث رفاه و آسایش استان شود و بچه های ما بتوانند مشغول کار شوند؟
همتی گفت: هم اینک در خیلی از استان ها بوم گردی و سرمایه گذاری در این زمینه که با هزینه کمی در استانها می تواند اتفاق بیفتد در حال توسعه است و ما می توانیم به سیستم بانکی و مالی اولویت بدهیم تا در خدمت توسعه متمرکز استانها قرار گیرند.
وی اضافه کرد: استان قزوین ویژگی های خاص و مسایل خاص خود را دارد ولی مساله بیکاری تقریبا در همه استانها مشترک است و بخشی دلیل ایجاد آن به دلیل راهبردی است که داشته ایم که نگاه به استان ها بر مبنای امنیتی و سیاسی بوده است و اگر نگاه ما براساس اقتصادی و بردن تصمیمات و پیشرفت ها به استانها باشد این مشکلات حل می شود.
همتی با بیان اینکه مسایل اقتصادی استانها را چگونه می توانیم حل کنیم؟ افزود: ما در طول یک دهه گذشته رشد اقتصادی به دلیل عمدتا تحریم و کاهش منابعی که می تواند برای توسعه کشور مفید باشد مواجه با یک رشد متوسط در حد نیم درصد شدیم یعنی اینکه در طول ۱۰ سال گذشته ما نزدیک به حدود پنج درصد رشد پیشرفت و ثروت داشته ایم.
وی اضافه کرد: طبیعی است که کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر از نظر پیشرفت و ثروت رشد قابل توجهی نکرده است و طبیعی است که از این ناحیه سفره مردم کوچکتر می شود و وقتی سفره مردم کوچکتر می شود یک دلیل آن به خاطر نبود اشتغال کافی در استانها است بنابراین باید بیکاری را به عنوان یکی از معضلات استان قزوین و سایر استان ها مورد توجه قرار دهیم.
همتی در خصوص توانمندسازی اقشار محروم جامعه، گفت: ما فکر می کنیم یکی از مشکلات ما این است که یارانه را هدفمند پرداخت نکرده ایم و دهک های یک، دو و سه یعنی فقیرترین دهک های جامعه همانقدر یارانه می گیرند که دهک های بالا و ثروتمند می گیرند و این اصلا عادلانه نیست و باید حتما اصلاح کنیم و دولت باید حداقل دستمزد را افزایش دهد و چاره ای هم نداریم چون قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است.
وی گفت: ما این قدرت خرید را باید افزایش دهیم که بخشی با افزایش حداقل دستمزد و بخشی هم از طریق اعطای کارت های اعتباری خرید است که در کوتاه مدت کمکی برای مردم باشد و بتوانند اعتباری خرید کنند و به تدریج اقساط آن را به بانک ها پرداخت کنند که از اولویت های اصلی کار من است.
همتی با بیان اینکه برای توانمندسازی مردم عزیز استان ها به خصوص اقشار با درآمد پایین باید دو راهبرد را پیش ببریم، افزود: یکی، مساله اصلاح حداقل دستمزد است به دلیل شرایط اقتصادی در طول دو سال گذشته با فشار حداکثری بر کشور، تورم و کاهش ارزش پول ملی، قدرت خرید مردم کاهش جدی پیدا کرد و در واقع عادلانه و هدفمند کردن یارانه بحث مهمی است که باید انجام شود و به دهک های اول تا سوم متمرکز شود که تحث فشار هستند و معیشت سختی دارند و این ها باید در اولویت قرار گیرند که این توزیع حتما در دستور کار دولت ما است.
وی ادامه داد: در خصوص تمامی اقشاری که قدرت خرید آنها افت کرده است باید حداقل دستمزد و حقوق را در حدی قرار دهیم که قدرت خرید قبلی آنها را حفظ کنیم؛ تقریبا در سال ۹۶ اگر حساب کنیم قدرت خرید مربوط به حداقل دستمزد در حدود ۳۰۰ دلار بوده است که اگر با دلار الان در نظر بگیریم باید حداقل حقوق در حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد.
همتی با بیان اینکه این کار باید اتفاق بیفتد و فقط با یارانه نمی توانیم قدرت خرید را اصلاح کنیم، افزود: یک راه دیگر این است کارت اعتباری خرید بدهیم که در میان مدت و بلند مدت مردم بتوانند اقساط را پرداخت کنند و در کوتاه مدت بتواند به تامین کالاهای مورد نیاز مردم کمک کند بنابراین بحث توانمندسازی و اصلاح و هدفمند کردن یارانه دو راهبرد اساسی من در دولت سیزدهم خواهد بود.
وی گفت: نکته مهم این است که همه مردم استان ها مردم ایران هستند و باید بپذیریم هراستانی به رغم اختلافات قومیتی، مذهبی و فرهنگی مردم ایران هستند و در اعطای مسوولیت ها باید توسعه ویژه ای را طراحی کنیم که با خود مردم و نخبگان و قومیت های همان استان طراحی شده باشد.
این کاندیدا گفت: اگر بتوانیم چهار محور مواصلاتی جاده ابریشم چین، جاده کتان هند، کریدور شمال به جنوب و از ایران تا مدیترانه را بهره برداری کنیم، الان موقعیت جغرافیایی ما به گونه ای است که می توانیم از این چهار مسیر استفاده لازم را داشته باشیم.
وی گفت: لازمه این کار آن است که ریل گذاری کنیم که در این صورت ارتباط استان ها با یکدیگر و چهارراه های بین المللی برقرار می شود و موجب توسعه استان ها و کل کشور می شود.
همتی در خصوص مساله کشاورزی و اهمیت آن، گفت: الان روستاهای ما دچار یک مشکلات جدی هستند که یکی از مشکلات آنها قیمت خرید محصولات است که در برخی جاها خرید تضمینی مثل گندم و برنج داریم.
وی افزود: دولت سعی می کند به صورت تضمینی این محصولات را خرید کند ولی مهم خرید است که باید تضمینی باشد نه قیمت، وقتی قیمت تضمین می شود و قیمت گندم مثلا در بازار از پنج هزار تومان تعیین شده بالاتر است باز انگیزه فروش کاهش می یابد.
همتی گفت: باید خرید محصولات کشاورزان به قیمت روز تضمین شود و تامین نهادهای دامی از بذر، کود و سم باید ساماندهی جدی شود چون کشاورزان با مشکلات جدی مواجه شده اند.
این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: مساله خرید مثل میوه و نظایر آن را باید طراحی کنیم تا دلالان نتوانند با پیش خرید آنها در شرایطی که کشاورزان نیاز به نقدینگی دارند با قیمت خیلی پایین خرید کنند و آنها را موقع عرضه با ۱۰ برابر قیمت خرید عرضه کنند.
وی گفت: این نشان می دهد نظام توزیع و جمع آوری محصولات کشاورزی یک نقص جدی دارد بنابراین ما برای بخش کشاورزی و روستایی کشور و استان قزوین برنامه وسیعی داریم و حتما آنها را عملیاتی خواهیم کرد و من فکر می کنم یکی از راه های تواناسازی استان های ما رسیدگی به بخش کشاروزی و روستاها است.
همتی گفت: الان روستاییان تحت شرایط سختی زندگی می کنند و امیدواریم در دولت سیزدهم شاهد توسعه جدی روستاها و اشتغال پایدار در استانها باشیم.
وی افزود: در دولت سیزدهم یکی از مسایلی که مردم عزیز باید به آن توجه کنند و ما به عنوان دولت موظف هستیم از آن حمایت کنیم آزادی های اجتماعی است چرا باید الان جوانان ما در استانها و شهرهای کوچک هیچ زمینه ای برای اوقات فراغت نداشته باشند و چرا باید اینگونه باشد که دخترخانم ها در شهرها و استانها اگر به دانشگاه ها و مدرسه نروند هیچ تفریحی ندارند؟
وی افزود: ما زمینه و فضایی برای آنها فراهم نکرده ایم و فکر می کنند زندگی و رفاه و آسایش برای آنها کم رنگ و سخت شده است و جوانها واقعا از زندگی روزمره احساس رضایت ندارند و این را نه بر مبنای حدسیات بلکه بر مبنای مطالعات و مشاهدات می گویم و معتقد هستم در شهرهای بزرگ مثل تهران این مشکلات را داریم و در شهرهای کوچک این عرصه بر جوانان تنگ شده است.
همتی گفت: دولت برای این موضوع حتما برنامه دارد و من معتقد هستم نباید مسوولان و بخش های دیگر اینقدر در زندگی اجتماعی مردم دخالت کنند و گیر به جوانان بدهند این اصلا معنا ندارد.
وی افزود: در جاهای مختلف دنیا به زنان و بانوان احترام خاصی قایل هستند و زنان ما ۵۰ درصد جامعه هستند و باید هویت مستقل خود را پیدا کنند.
همتی گفت: زنان ما به بقیه بخش های جامعه وابسته نیستند که حتما باید با شوهرش شناخته شود بلکه هویت مستقل دارند و باید این روند را به سمت بهتر شدن هدایت کنیم.
سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری همزمان با ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی ۲۸ خردادماه برگزار می شود.
نظر شما