۲۵ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۲۱
کد خبرنگار: 1217
کد خبر: 84367291
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نشست اردوغان و بایدن از نگاه رسانه های ترکیه

۲۵ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۲۱
کد خبر: 84367291
نشست اردوغان و بایدن از نگاه رسانه های ترکیه

ایرنا، آنکارا- رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه بعد از نخستین دیدار رو در رو با جو بایدن رییس جمهور آمریکا پس از انتخاب وی به این سمت گفت: مساله حل نشدنی بین ترکیه و آمریکا وجود ندارد.

اردوغان و بایدن روز گذشته و بعد از ماهها از انتخاب بایدن به ریاست جمهوری آمریکا در جریان نشست ناتو با یکدیگر یک دیدار ۴۵ دقیقه ای مهم انجام دادند.

دیدار یاد شده از دید ترکیه بسیار مهم بود و اردوغان از هفته ها قبل در سخنرانی های مختلف از این دیدار و رئوس مطالبی که در آن دیدار مطرح می کرد سخن به میان می آورد.

دیدار یاد شده و به خصوص سخنان اردوغان در جریان مصاحبه مطبوعاتی بعد از این دیدار تیتر نخست رسانه های نوشتاری ترکیه را تشکیل می دهد.

رسانه های تصویری ترکیه به ویژه شبکه های تلویزیونی خبری بعد از دیدار شب گذشته رهبران دو کشور در بلژیک اقدام به پخش زنده مصاحبه مطبوعاتی اردوغان کردند. رسانه های ترکیه همچنین  میزگردهای مختلف درباره سخنان اردوغان را مورد بررسی و تحلیل قرار دادند.

از تامل برانگیزترین مسایل مطرح شده در این میزگردها برداشتن گام نخست از سوی بایدن برای دیدار با اردوغان و رفتن به نزد وی قبل از دیدار رسمی و صحبت سرپایی بایدن با اردوغان بود.

روزنامه حریت تیتر صفحه نخست خود را به دیدارهای اردوغان با رهبران کشورهای مختلف در جریان نشست ناتو اختصاص داد و با تیتر " مساله غیرقابل حلی وجود ندارد" نوشت: اردوغان دیدار خود با بایدن را صمیمی خواند و گفت: طرفین در زمینه مخافظت از کانالهای ارتباط مستقیم با یکدیگر توافق نظر دارند.

به گفته اردوغان ترکیه و آمریکا در زمینه شروع یک دوران مفید برپایه احترام و منافع متقابل با یکدیگر دارای یک اراده قدرتمند هستند .

رییس جمهور ترکیه در زمینه مساله فروش هواپیماهای اف ۳۵ به ترکیه و خرید سیستمهای دفاع هوایی اس ۴۰۰ روسی از سوی ترکیه گفت: وزیران خارجه و دفاع دو کشور در زمینه مسایل یاد شده تماسهای خود را ادامه خواهند داد.

این روزنامه به ملاقاتهای اردوغان با ماکرون، مرکل و نخست وزیر یونان نیز در صفحه نخست خود پرداخته است.

صباح نیز با تیتر " همکاری خود را توسعه خواهیم داد" نوشت: اردوغان بعد از دیدار با بایدن گفت که هم مسایل فیمابین دو طرف و هم راههای توسعه همکاریها را بررسی کردیم. فرصتهای همکاریهای مشترک اقتصادی را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

اوکان مدرس اوغلو مقاله نویس روزنامه صباح در مقاله ای با تیتر " ترکیه شریک غیرقابل گذشت" نوشت: بعد از دیدار اردوغان و بایدن هویت ترکیه مبنی بر اینکه یک شریک غیرقابل گذشت است یکبار دیگر تایید شد.

مدرس اوغلو با عنوان اینکه ترکیه و آمریکا به دلیل اختلاف نظرهای جدی در زمینه سیاستهای منطقه ای آمریکا و تعریف مجدد ترکیه از منافع ملی خود رو در روی قرار گرفته اند، نوشت: البته داشتن روابط سازنده بین دو کشور در راستای منافع ملی و احترام متقابل می تواند تامین شود.

به نوشته مدرس اوغلو، همانگونه که در دیدار اردوغان و بایدن نیز تایید شد ترکیه نمی تواند به عنوان یک شریک تاکتیکی مطرح شود و ترکیه با داشتن یک رهبر مقتدر قابل اعتماد و با قدرت منطقه ای خود که معادلات منطقه ای را تحت تاثیر قرار می دهد یک متحد استراتژیک می باشد.

 خانم هلال کاپلان دیگر مقاله نویس روزنامه صباح نیز در مقاله ای با تیتر " بایدن از اردوغان چه خواست؟ " نوشت: زمان دیدار اردوغان و بایدن ۴۵ دقیقه تعیین شده بود ولی به درخواست طرف آمریکایی زمان این دیدار به یک و نیم ساعت افزایش یافت.

کالان با اشاره به اینکه هدف بایدن در نشست جی هفت و ناتو محدود ساختن قدرت نفوذ اقتصادی چین و کشاندن شرکای اروپایی به نزد خود در راستای این هدف می باشد، نوشت: اردوغان نیز به عنوان یک شطرنج باز ماهر در صحنه سیاست در قبل از عزیمت به بلژیک برای شرکت در نشست ناتو از امضای قرارداد سواپ بین ترکیه و چین سخت به میان آورد.

روزنامه مخالف " جمهوریت " با تیتر " دوستان در حال چانه زنی هستند" نوشت: بایدن که در پی جداسازی ترکیه و روسیه از یکدیگر است با اردوغان دیدار کرد و در بیانیه پایانی ناتو نیز از تهدید روسیه سخن به میان آمده است.

جمهوریت با اشاره به اینکه آمریکا در حال آماده سازی برای خروج از افغانستان است نوشت: ترکیه کشور کلیدی در این زمینه از دید ناتو است ولی احزاب مخالف با سیاست اعلامی ترکیه در این زمینه مخالفت می کنند.

به نوشته جمهوریت، اوزتراک سخنگوی حزب جمهوریخواه خلق ترکیه با انتقاد از سخنان اردوغان مبنی بر اعلام آمادگی ترکیه برای اعزام نیروی نظامی به فرودگاه افغانستان این سوال را که " اردوغان با چه منطقی در پی چانه زنی با جان نظامیان ترکیه است؟ " را مطرح کرده است.

روزنامه " ینی شفق" نزدیک به حاکمیت حزب " عدالت و توسعه" در این زمینه با تیتر " اردوغان و بایدن در بروکسل دیدار کردند و در زمینه هر چیزی صحبت کردند" نوشت: در نشست استراتژیک ناتو که در زمینه ۱۰ سال آینده ناتو و اهداف آن بحث و تبادل نظر شد، اردوغان و بایدن روابط ترکیه و آمریکا را بررسی کردند. دو کشور در زمینه مساله موشکهای اس ۴۰۰، مسایل ترور پ.ک.ک و ی/پ/ گ ، گروه ترویستی فتو و مدیترانه شرقی با یکدیگر دیدار و تبادل نظر کردند.

روزنامه ترکیه با تیتر " ۹۰ دقیقه ای که یخ روابط ترکیه و آمریکا را آب کرد" نوشت: تنها ترکیه در انتظار نتایج دیدار بایدن و اردوغان نبود، بسیاری کشورهای جهان در انتظار نتایج دیدار روسای جمهور دو کشور بودند و دو رییس جمهور مسایل و مشکلات حیاتی بین دو کشور را بررسی کردند.

روزنامه مخالف " ینی قرار" با تیتر اولین تماس مثبت بود" نوشت: دیدار اردوغان و بایدن که از ماهها قبل همه در انتظار آن بودند در جریان نشست ناتو انجام شد و یک دیدار مثبت بود.

به نوشته ینی قرار هر دو طرف مثبت بودن دیدار را تایید کردند.

روزنامه مخالف " بیرگون " نیز در صفحه نخست خود نوشت: آمریکا مجددا به صحنه بازگشت، بلوک غرب که اردوغان نیز در آن جای دارد، پشت سر بایدن به صف ایستادند، در پایان نشست نیز همه در مقابل آمریکا به صف ایستادند.

به نوشته بیرگون در پایان نشست اردوغان و بایدن، رییس جمهور ترکیه در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا در دیدار با بایدن مساله نسل کشی ارامنه مطرح شد یا خیر ؟ گفت: الحمدالله مطرح نشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha