به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری هلث، بر اساس این تحقیقات مشخص شد هنگامی که اسیدهای چرب امگا ۳ در بدن تجزیه میشوند، برخی از متابولیتهای حاصل که با عنوان واسطهای چربی شناخته میشوند، از مغز در برابر آثار مخرب التهاب از جمله افسردگی، محافظت میکنند.
واسطهای چربی نوعی مولکول واسط هستند که در نورونهای مغزی انسان با مدیریت چربیها در جریان متابولیسم، موجب کاهش مرگ و تخریب سلولها در اثر التهاب میشود. اما این واسطها مدت اثرگذاری و طول عمر کوتاهی دارند.
محققان دریافتند سرکوبکنندههای التهاب که توسط آنزیمهای مورد استفاده در متابولیسم امگا ۳ تولید میشوند، موجب افزایش قابل توجه عمر و تاثیر مولکولهای واسطهای چربی و در نتیجه کاهش مرگ سلولها و انحطاط عصبی میشوند. این کارکرد برای تولد روشهای درمانی و داروهای جدید بسیار مهم است.
امگا ۳ نوعی چربی است و مقادیر اندک آن برای سلامتی ضروری است. این ماده غذایی در خوراکیهایی از قبیل آجیل، انواع دانهها و ماهیهای چرب از جمله سالمون یافت میشود. مکملهای امگا ۳ به راحتی در اختیار افراد قرار دارند و بدون نسخه فروخته میشوند.
این اولین بار است که تاثیر امگا ۳ بر افسردگی تایید میشود.
افسردگی یک اختلال خلقی است که با احساس غم و اندوه و بیانگیزگی همراه است. افسردگی بر نحوه تفکر، احساسات و رفتار تاثیرگذار است و در موارد شدید بر سلامت فیزیکی بیمار نیز تاثیر میگذارد. برخی افراد به غلط بر این باورند که افسردگی تلقین ذهنی شخص است، باید گفت این حالت روحی کاملا جدی بوده و میتواند تمام جنبههای زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.
علاوه بر سلامت روحی و جسمی بیمار، روابط عاطفی و شغلی نیز در معرض خطر قرار دارند و به همین دلیل آشنایی با علائم افسردگی و پیشگیری از بروز آن برای تمام افراد حائز اهمیت است.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۳۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند و این اختلال مهمترین عامل ناتوانی در سراسر جهان محسوب میشود. زنان بیشتر از مردان در معرض افسردگی هستند. تغییرات هورمونی، ساختار مغز و عوامل محیطی و اجتماعی میتواند در این امر دخیل باشد.
مهمترین علائم افسردگی عبارتند از:
-احساس غم، اندوه، پریشانی و ناامیدی به صورت مستمر
-تحریکپذیری عصبی حتی در مواجهه با مسائل کم اهمیت
-بیعلاقگی و عدم تمایل نسبت به انجام امور عادی، شرکت در جمع دوستان و خانواده، تفریح، ورزش و کارهای گروهی
-اختلال خواب شامل کمخوابی یا پرخوابی
-احساس خستگی مزمن و کمبود انرژی
-کاهش یا افزایش اشتها
-کاهش یا افزایش وزن
-احساس سردرگمی، بی ارزشبودن، بی حوصلگی و احساس گناه
-بروز دردهای ناگهانی و مشکلات جسمی جدید از قبیل درد پشت و سردرد
-عدم تمرکز
-اضطراب
-اختلال در قدرت تصمیمگیری و حافظه
-تکرار افکار مرگ و خودکشی
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Molecular Psychiatry منتشر شده است.
نظر شما